Mały biało-rudy Piotruś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 21:39 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Ale cudny dzieciak! :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt paź 16, 2009 8:46 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

za tatę :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pt paź 16, 2009 15:36 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Słonko właśnie na mnie nawarczało, bo... się zbliżyłam do jego miski z której akurat wcinało kurczaka 8O 8O 8O :1luvu:

Dzieciaczek jest absolutnie genialny: w nocy wzorowo narobił do kuwety, a teraz przyłapałam go na sikaniu do niej. Ma do dyspozycji cały pokój, a kuweta jest w samym rogu, ukryta za biurkiem. Tylko raz pokazałam mu gdzie ma się załatwiać, ale wtedy akurat nie chciał.

Jak zobaczy człowieka, to leeeeci do niego. Do każdego. Mruczy na potęgę. Miauczy jak chce jeść. Miauczy jak chce na kolana. Jak chce akurat buzi dostać, to też miauczy ;) Tylko weź tu człowieku czytaj w jego myślach :roll: :lol:

Zaraz wychodzę z domu i wracam w niedzielę wieczorem. Przez ten czas będą się nim zajmować moi rodzice. Więc wieści na forum nie będzie.

Jak dziś byłam w szkole, to maleństwo spało zakopane w mojej pościeli :P

O, i zaczyna gryźć :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt paź 16, 2009 17:08 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Jeśli maluch ma już (co najmniej) DT, zmień tytuł :wink:
Cudny kocio :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie paź 18, 2009 23:11 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Dziecię ma się dobrze. Właśnie leży mi na ramieniu. Koty na niego nadal warczą. Z psem się już zaprzyjaźnił.

I nadal nie mamy dla niego imienia :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 19, 2009 7:57 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Imię przyjdzie z czasem. Piękny jest.
Obrazek

Kai

Od: Sob sie 14, 2004 8:34

Post » Pon paź 19, 2009 13:16 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

A ja wstawiam zaległe zdjęcia, zrobione w dniu, gdy mały trafił do aniki :oops:

Obrazek Obrazek

I to - nieostre, ale musiałam. Czy widzicie, jakie on ma absolutnie rozkoszne plamki na uszach? :love:
Obrazek

I filmik 8)
http://www.youtube.com/watch?v=5DAoG-u-1Xs
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon paź 19, 2009 17:24 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

rodziciel zabrał mi dziś kota z rąk i zamknął się z nim w pokoju 8) jak weszłam, to dzieciak na nim leżał i mruczał :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 22, 2009 0:01 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

A proszsz... mam filmiki 8) Całkiem nowe - kręcone przed chwileczką :mrgreen:

:arrow: RAZ
:arrow: DWA
:arrow: TRZY

Imię takie hm.. tymczasowe jest*. Bardzo walczyłam z sobą aby go tak nie nazwać, ale uległam, jak mnie wczoraj udziabał delikatnie w usta ząbkami 8) manipulator jeden :twisted:

*może nie zmienię. nie wiem jeszcze. nie znalazłam bardziej do niego pasującego imienia niż te...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 26, 2009 8:06 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Z małym coś się dzieje. Lecę na Białobrzeską.

(płacze że coś go boli, nie może chodzić, jak go się stawia to zamiast iść - siada, nawet jak 30 cm przed nim jest miska z żarciem, podkula tylną część ciała i kręgosłup, ma bardziej napęczniały brzuszek niż wczoraj, mimo że na noc nie dostał dużo jedzenia. Wczoraj dostał trzecią dawkę pyrantelum i do tej pory było dobrze. dziś w nocy chyba nie był w stanie się dodrapać na łóżko, bo spał w pudełku na podłodze...)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 26, 2009 11:04 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Wróciłam :roll:

Mały ma gorączkę (prawie 40'), podobno złapał jakąś wirusówkę (nieokreśloną, więc pewnie nie tak groźną...), jak idzie to się chwieje, a w lecznicy nawet nie miał siły unieść łapek, tylko leżał... został nawodniony kroplówką, dostał espumisan coby mu brzuszek zmalał, biegunki nie ma, w jelitkach nic nie "chlupało" jak to określiła wetka, podobno to raczej nie jest od odrobaczania (zatrucia padłymi robakami), bo właśnie biegunki nie ma, dostał też kilka innych leków (łącznie 4 zastrzyki + kroplówka) nie wiem jakich. Mam się pokazać jutro i obserwować malucha. Jak przyszliśmy to zjadł, a teraz siedzi mi na kolanach. I mruczy.

Uff... :roll: :|
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon paź 26, 2009 19:31 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Kciuki za malca :ok:

Atka

Post » Wto paź 27, 2009 21:23 Re: 4-5 tyg. BIAŁO-RUDY kociak PILNIE szuka DT/DS

Byłam, wróciłam. Dziecko nadal ma gorączkę (dziś 40,3' 8O spadła po podaniu leku), przespało praktycznie całą ostatnią dobę. Po dzisiejszym weterynarzu wygląda nieco lepiej, nawet mnie gryzło i zaczęło biegać i się wyrywać. Dostałam polecenie karmić na siłę RC convalescence. No to karmię. Nawet niespecjalnie na siłę ;) Miało robione morfologię krwi na miejscu (leukocyty w normie, czerwone krwinki nieco poniżej normy). Biegunki i wymiotów nadal nie ma (Uff!). Co prawda dziś mnie trochę nastraszyło jak dwa razy biegło do kuwety i udawało przez 3 minuty że sika, a pod kotem jak się okazało - sucho :roll: (to było kilka godzin po podaniu kroplówki i zapodaniu ok 7 ml żarcia ze strzykawki, więc powinno się załatwić :? ) Ale na szczęście chwilę później poszło za kuwetę i tam zrobiło co potrzeba 8) (nie ma to jak się cieszyć, że kot zasikał kable :twisted: :lol: )

Jak wetka z asystentką przymierzały się do pobrania krwi maluchowi, to Piotruś dostał histerii i zaczął wrzeszczeć, że on wcale nie chce - a było to na etapie złapania kotka za skórę na karku i wyjmowania igły z opakowania :roll: :twisted: Po wszystkim nadal próbował udziabać niedobrą dziewczynę, która trzymała dzieciaczka za kark :wink:

To chyba oznacza, że jest dobrze - Piotruś ma siłę walczyć :twisted: :D :ok:

Jutro znów kontrola i leki, za tydzień powtórka morfologii coby zobaczyć czy te czerwone krwinki to u niego tak naturalnie niskie, czy też coś mu było.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto paź 27, 2009 23:35 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Ktoś mi powie, czemu mnie Piotruś gryzie po twarzy? Szczególnie wieczorem i nad ranem :roll:
Ja rozumiem, że po rękach, ale twarz? Czy to nie jest przesada??? :? :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro paź 28, 2009 9:10 Re: Mały biało-rudy Piotruś w DT. Kciuki za zdrowie!

Kocha Cię bardzo :mrgreen:

Atka

[poprzednia][następna]