Kardamon i przyjaciele (od s. 50) Zojka w DS (od 93)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 10:34 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

No to trzymam mocno kciuki za szczęśliwą zmianę domu!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon paź 26, 2009 12:41 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Kardamonek świetnie by się nadawał :D
Mam nadzieję, że wkrótce przeczytamy o szczęśliwym zakończeniu poszukiwania domku dla Kardamonka :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon paź 26, 2009 16:49 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

lorraine pisze:Czy kot Kardamon jeszcze szuka domu?
Zaczynam sie rozgladac nad kotem dla rodzicow - obiecalam im w tym pomoc.
Rodzicom niedawno zmarl ich 17.5 letni kocur :(
Szukaja zdecydowanie przytulaka, moze byc namolny ;)
Bedzie jedynym kotem w domu jak i Pikus byl, dlatego wpadl mi w oko Kardamon, chce wlasnie wybrac kota ktory bedzie szczesliwy w samotnosci a nie bedzie tesknil do towarzystwa innych zwierzat.

Piękny wiek, musiało być mu dobrze :D

Kardamon jest do wzięcia, jak najbardziej.
W sprawie samej adopcji skontatuj się z Anią Wydrą - wszystkie namiary w pierwszym poście - Kardomon jest kotem fundacyjnym.
Ja jestem jego dt i chętnie udzielę wszystki informacji o samym kocie. :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon paź 26, 2009 18:05 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Bylo mu dobrze, choc teraz pare rzeczy zdecydowanie bedzie do poprawy, Pikus np cale zycie jadl glownie mieso i puszki, dodatkowo te nienajlepsze.
No ale 18 lat temu nie bylo za bardzo wyboru w sklepach (pamietam nawet piasek sie nosilo z piaskownicy na poczatku) a potem bylo juz za pozno bo Pikus sie przyzwyczail i odmawial np jedzenia chrupek.

Tylko ze od razu sie przyznam chwilowo prowadze tez rozmowy (nawet bardziej zaawansowane) w sprawie innej kotki.
Z czystego, ze tak powiem, wyrachowania.
Bo rudy Kardamon niezwyklej urody bedzie mial o domek po stokroc latwiej niz "zwykla" bialo-szara dorosla kotka.
A rodzicom na wygladzie nie zalezy, na charakterze bardziej.
Niebieskie, rude i inne takie prawie zawsze znajduja szybko dobry dom a w kazdym razie w pierwszej kolejnosci a kotki bure czekaja najdluzej :(
Kiedys (daaawno temu) jak sama miewalam koty na tymczasie, mialam kocieta, rodzenstwo, niebieskie i czarne, od razu wiedzialam ze pojda para bo chetnych na niebieskiego bedzie tyle ze znajde dom dla ich dwojga bo czarne jakby poleci sila rozpedu niebieskiego.
Stad tez jak wypatrzylam szara (po kocie Kardamonie) skupilam sie na lobbowaniu jej...
Sama mam rudego, wiem, ale wiem ze nastepnym razem juz nie beda szukala najladniejszego kota, zmienily mi sie priorytety, teraz najbardziej bym chciala np niewidomego, czy innego po przejsciach.
I dlatego jak przemyslalam to rodzicow pewnie sie uda do szaro-burej kotki przekonac a kot Kardamon i tak znajdzie wielbiciela, za co bede trzymala kciuki....
Tylko przepraszam ze za szybko tutaj napisalam (nim znalazlam szara) i zrobilam nadzieje ale mam nadzieje ze rozumiecie czemu tak sie stalo :oops:
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Pon paź 26, 2009 22:45 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Nie przejmuj się. Masz fajne podejście i to prawda, że najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Gdybyś poznała mojego ślepego trójłapka Bodzia, wiedziałabyś o czym mówię. :D
Życzę jak najlepiej wszystkim kotom :D
Daj znać czy koteczce się poszczęściło :)
Obrazek

hanelka

Post » Pon paź 26, 2009 23:09 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Zobacz, jak czekam na Ciebie, mój Człowieku kochany... czekam... i czekam... i czekam...

Obrazek Obrazek Obrazek

Niech ktoś go weźmie, pokrakę jedną... bo za chwilę nie będę w stanie oddać...
Obrazek

hanelka

Post » Pon paź 26, 2009 23:25 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

zainwstujesz w chusteczki i oddasz!Albo i nie :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 27, 2009 0:32 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Albo i nie... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto paź 27, 2009 7:52 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

trzymam kciuki za miziaka ciągle!
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2009 11:33 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

To skacz mała ruda pokrako na pierwszą, póki sił mi starczy!
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 27, 2009 13:03 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Hop!

Obrazek

Na tym zdjęciu leży taki rozkosznie wyciągnięty wśród kotów, których już się wcale nie boi i uważa za fajnych kumpli. A niedawno jeszcze taka była rozdygotana kupka histerii...
Z każdą chwilą jest coraz fajniejszy. Wszędobylski, ciekawski, inteligentny kot. A dotego zagorzały wielbiciel człowieka. Cudo po prostu.
On się nie wkrada do serca.
Włazi z kopytami. Wszystkimi czterema łapami, uszami i ogonem.
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 27, 2009 13:52 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

zobacz hanelko jak te koty dopieszczone i wygłaskane, gdy wiedzą,ze do kogoś należa zmieniaja sie. Okazuje sie,że są towarzyskie, zabawowe i wogle same słodziki!
Oby domek poznał się na nim!
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2009 14:19 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

i to szybko, bo ciężko będzie... oj... :cry:
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 27, 2009 16:33 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

super kot w poszukiwaniu super domków ...

Obrazek

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto paź 27, 2009 19:28 Re: BP: Rudy wielbiciel człowieka czeka na swój prawdziwy dom!

Wystarczy jeden domek :D , ale naprawdę super, bo kocisko superowe jest (choć ruda pokraka) :wink:
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]