Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 11:28 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

a co jedzą dziewuszki? z brzuszkami wszystko ok? :)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon paź 26, 2009 11:33 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Elzii, tak pieknie piszesz o koteczkach.... A mi sie marzy wlasnie taka przylepka jak Kuleczka, choc Siwa jest tez przepiekna - taki tygrysio z rudosciami :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Pon paź 26, 2009 11:40 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Suche maja w misce caly czas :) (kiedys Purina CC Kitten lub RC Kitten 34 - ale wg mnie chrupki byly za male i kociaki zamiast je gryzc - polykaly, tak wiec od jakiegos czasu jestem na Profilum Kitten, losos wymieszany z kurczakiem)

Do tego raz, dwa, dziennie dostaja domowe jedzonko - gotuje miesko, np. kurczaka, oddzielam od kosci i rozdrabniam, na odrobine rosolku wrzucam starta marchewke i kilka lyzek platkow jeczmiennych/kaszy jeczmiennej, mieszam i podaje (najbardziej lubia zaraz po przygotowaniu, jak wloze do lodowki i potem odgrzewam to juz nie wsuwaja tak chetnie :evil: )
Dostaja tez twarog - uwielbiaja, szczegolnie Siwa, czasami rybke, za tunczyka z puszki dadza sie pocwiartowac :)

Nie wiem czy to nie jest zbyt monotonna dieta, ale nie mam pomyslu na inne dania, tym bardziej, ze np. podrobow, wolowiny, w sklepie u mnie na wsi nie dostane.

Aaa, no i jeszcze je rozpieszczam smietanka 12%, rozcienczona woda - wysiorbuja do ostatniej kropelki. Ale to juz coraz rzadziej, bo potem ich qoo nie sa zbyt fajne ;)
elzii

Post » Pon paź 26, 2009 12:35 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

ooo to dobrze tam u Ciebie maja te male łakomczuszki :1luvu: :1luvu: :lol: zeby moje chcialy tak jesc... :roll:
a ten rosołek robisz z rozpuszczonej kostki bulionowej?

tillibulek

Post » Pon paź 26, 2009 12:58 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

tillibulek pisze: (...) a ten rosołek robisz z rozpuszczonej kostki bulionowej?

Gotowe kostki bulionowe są z solą i przyprawami. Takiego jedzenia nie można podawać zwierzętom.
Jak czasem skosztują coś z naszego stołu to świat się nie zawali (o ile nie są chore), ale nie może to być pełnym posiłkiem.
Ela pewnie gotuje wywar(rosołek) na kurczaku, bez dodatków smakowych i dalej to szykuje już tak jak opisała sama
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 26, 2009 13:00 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Tak jak mowi Amika, rosolek to ten wywar z gotowanego kurczaka :)

Jako, ze nie jestem przekonana do surowego miesa, nawet "przemrozonego", bo przemrozenie dla wiekszosci zjadliwych drobnoustrojow jest nieszkodliwe, daje im tylko gotowane, a tauryny w wywarze zostaje dosc duzo.
elzii

Post » Pon paź 26, 2009 15:02 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

sorry, nigdy nie gotowalam rosołu, nie wiem wiec skad sie bierze ten smaczek...

ja moim gotuje mieso po prostu na wodzie lekko osolonej, ale takie na pewno jest smaczniejsze, dopytam mame ;)

tillibulek

Post » Pon paź 26, 2009 15:17 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

no ja oczywiscie tez wrzucam mieso na wode, nieosolona, gotuje do zupelnej miekkosci, miesko wyjmuje, odlewam wiekszosc wywaru zostawiajac troche na dnie, wrzucam starta marchewke, podgotowuje, potem dorzucam jeszcze kilka lyzek platkow jeczmiennych. W tym czasie oddzielam mieso od kosci, rozdrabniam i wrzucam do marchewki z platkami :)
elzii

Post » Pon paź 26, 2009 15:31 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

elzii pisze:no ja oczywiscie tez wrzucam mieso na wode, nieosolona, gotuje do zupelnej miekkosci, miesko wyjmuje, odlewam wiekszosc wywaru zostawiajac troche na dnie, wrzucam starta marchewke, podgotowuje, potem dorzucam jeszcze kilka lyzek platkow jeczmiennych. W tym czasie oddzielam mieso od kosci, rozdrabniam i wrzucam do marchewki z platkami :)

wow, dzieki, Elzii, za dokladne instrukcje :D :ok:

tillibulek

Post » Pon paź 26, 2009 20:09 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Kurcze, no, co sie dzieje?... :|
elzii

Post » Pon paź 26, 2009 20:37 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Zastój. :roll: Porób im portrety - może TZ Ci pomoże. Tylko teraz jest mało słońca i trudno porobić fajne zdjęcia

*Lubelskie Tymczasy*

Od: Czw paź 02, 2008 15:34

Post » Pon paź 26, 2009 20:44 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Tylko, ze TZta aktualnie nie ma na miejscu :|

Sprobuje sama.
elzii

Post » Wto paź 27, 2009 8:11 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

Hop na pierwszą :!:
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Wto paź 27, 2009 8:44 Re: Chełm/Lbn/W-wa! DS dla 2 miziastych kolorowych Kotek! PILNIE

sliczne kotki musza znalezc swojego amatora :ok: :ok:

w gore!!

tillibulek

[poprzednia][następna]