ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 9:32 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

zamówiłaś krople?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie paź 25, 2009 9:44 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Do końca miesiąca zostało mi 30 zł, raczej nie zamówię kropel na razie... :? Całe szczęście że lodówka pełna i koty teżź zabezpieczone :? Znowu poszalałam w tym miesiącu finansowo :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie paź 25, 2009 9:59 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

ja mam jeszcze 3 rachunki do zapłacenia i oczywiście skończyła się akrma sucha i mokra, a żwirek też juz na wykończeniu. kupiłam więc im purinę, trochę saszetek znalazłam animondy w sklepie i jakoś musimy ten tydzien przetrwać :|
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie paź 25, 2009 10:10 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Nie no, ja jeszcze jakieś pieniądze w tym miesiącu chyba dostanę za teksty, ale nie wiadomo dokładnie kiedy, pewnie pod koniec :? W zasadzie wszystko mam rachunki popłacone, tylko chleb muszę kupować. No i mam jeszcze trochę zaskurniaków, które w razie wielkiej awarii moge ruszyć, ale wolała bym nie... :) W każdym razie nie będę inwestować w Pimpka, chyba, że by sie rozchorował. Ten kot mnie już za dużo kosztował. Kilka dni temu przegryzł mi kabelk od kolumny do kina domowego - wiem że on, bo go przyłapałam - oraz zeżarł mi internet - jade teraz na zastępczym modemie, bo tamten musiałam dać do naprawy :( Udało mu się róniez włamać do pokoju Zuzi i potargać firanę - na razie nie mam za co kupic nowej, więc wisi dziurawa. O mocno już nadszarpniętej rogówce, która ma dopiero miesiąc nie wspomnę. Kocham tego kotka, ale bardzo ciężko pracowałam i pracuję na to, co mam - a on bardzo ciężko pracuje sobie na eksmisję :evil: Nie będę inwestować więcej, nawet gdybym miała kasę - on musi znaleźć dom. Nie po to zapierniczam od rana do nocy, żeby mi kot niszczył owoce mojej pracy - jakkolwiek to brzmi, i może mnie zlinczujecie - mam dosyć. Szukam mu domu i mam nadzieję ze szybko znajdę.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie paź 25, 2009 10:12 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

ja dostane jeszcze kasę pod koniec tygodnia więc to będzie na rachunki. kocie zakupy po mojej wypłacie będą. firanek nie mam, bo klucha je szarpała i wyrwała prawie kołek ze ściany, z gryzienia kabli juz na szczęście wyrosła, a miała takie tendencje w młodosci :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie paź 25, 2009 10:31 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

No, to mniej więcej wiesz o co chodzi. :( Cóż - podziwiam że zrezygnowałaś z firanek :lol: Ja nie zrezygnuję. To mój dom przede wszystkim i Zuzi, nie kotów. Zresztą z Pomponem i Frędzlem nie ma problemów w zasadzie wcale. Tylko ta cholera musi wiecznie coś nawywijać :evil: Zresztą nie stać mnie na trzy koty, jak sobie policzyłam wydatki miesięczne na koty, to po prostu mnie nie stać. Wyszło mi, że jak nie chorują i nie mam szczepień i odrobaczania wydaję na koty 150 zł miesięcznie. Alimentów mam 250 dla porównania. Pimpek jest kochany i słodki, cudnie daje buziaki i się przytula, ale... przegiął wielokrotnie. :( Niemniej poszukam mu najlepszego domku na świecie, byle gdzie go przecież nie oddam :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie paź 25, 2009 10:56 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

ja nie zrezygnowałam z firanek, po prostu szukam krótszych. klucha nienawidziła tylko tych w moim pokoju więc pozostałe są ocalone :D wiesz ja mam dużą cieprliwość do znieszczeń. reksiu za młodu obdarł mi tapety, zżerał kapcie więc wspinaczka ryska i kluchy po firanach to dla mnie pikuś :lol: jak były małe pogryzły mi ksiązki z biblioteki, drapały co się da, ale teraz juz z tego wyrosły. jedyne odnotowane zniszczenie ostatnio to ta nieszczęsna firanka. widac klusia stwierdziła, że brzydka była :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie paź 25, 2009 11:39 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Przywitamy się grzecznie, dzień dobry :D

Poczytałam o zniszczeniach. Ech, przechodziłam to - szczególnie jak były na tymczasie dłuuugim pewne bliźniaki swojego czasu, nie do wiary ile one zniszczyły, tapety to miałam w strzępach, dosłownie - a ja prawie wszędzie tapety mam. Ech, działo się działo :D Abi była taka zdolna, że po tapecie wspiniała się pod sufit :lol: Trenowała wspinaczkę.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie paź 25, 2009 11:43 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Witaj Nelly :D Wiesz Pimpek jest kotkiem specjalnej troski :roll: Nawet jak miała naraz dwa maleńtasy tymczasy, to tak nie rozrabiały - choć przyznaję, że też byli nieźli :lol: Pimpek starcza za cały tabun. Nie rozumiem zupełnie dlaczego ja tą cholerę jeszcze kocham :? Powinnam dawno gada zamordować! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie paź 25, 2009 11:51 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:Witaj Nelly :D Wiesz Pimpek jest kotkiem specjalnej troski :roll: :

Aaa, to musiałabym poczytać.
pomponmama pisze:Pimpek starcza za cały tabun. Nie rozumiem zupełnie dlaczego ja tą cholerę jeszcze kocham :? Powinnam dawno gada zamordować! :evil:

Tak to bywa, że cholery czasami szczególnie się kocha :wink: Nie morduj! Znajdzie domek :ok:

Nelly

Post » Nie paź 25, 2009 11:58 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Znaczy miałam na myśli że Pimpek jest umysłowo upośledzony, bo fizycznie zdrów na szczęscie. Tylko jedno uszko ma trochę bardziej :roll: ale to mu dodaje jeszcze urody :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie paź 25, 2009 12:19 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:Znaczy miałam na myśli że Pimpek jest umysłowo upośledzony, bo fizycznie zdrów na szczęscie. Tylko jedno uszko ma trochę bardziej :roll: ale to mu dodaje jeszcze urody :lol:

Musiałabym poczytać, przy czasie obiecuję.

Nelly

Post » Pon paź 26, 2009 10:32 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Witajcie poniedziałkowo! Nie każdy lubi :wink:
Chciałam poogladać Twoje koty, bo w sumie nie wiem kto nad Tobą ma władzę (oprócz Pimpka) ale na pierszej stronie nie ma. :D Gdzie szukać?

Nelly

Post » Pon paź 26, 2009 10:42 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Doczytałam :mrgreen:
Wesolutko, jak zawsze :P

Agu-la - na jesienną ziemistość oblicza [mam zakaz solarium] polecam krem brązujący ZIAJA :ok: To nie jest samoopalacz, który zostawia smugi na skórze i nie tylko - używam z powodzeniem od lat kilku jak całej linii SOPOT. Sa dwa, jeden przeciwzmarszczkowy :ok: , regularnie używany daje naprawdę fajny efekt :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon paź 26, 2009 11:10 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Samcem alfa i moją największą kocią miłościa jest Pompon - mój pierworodny :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jego bracdiszek, przygarnięty kilka miesięcy później, choć wielowo sporo starszy Frędzelek - kotek, który jest u mnie na emeryturze :D
Z moim dzieckiem
Obrazek
Obrazek
I Pimpek - zwany cholerą oraz kataklizmem
Obrazek
Który bez przerwy włazi mi do biustonosza
Obrazek
oraz podczytuje przez ramię, kiedy pracuję
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama