Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2009 21:17 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Ania Z pisze:a miałyśmy na prostą wychodzić :?

troszkę ruszyły się adopcje i co... znowu mamy 34 koty do adopcji i do leczenia
ciągle brakuje pieniędzy :(

Dodam jeszcze kotkę z Politechniki, którą złapałam wczoraj, a dziś była sterylizowana.
A do tego prawie codziennie odmawiamy przyjmowania kolejnych kociaków :(

---
Dziś zaszczepiliśmy po raz pierwszy bure siostry - Mańkę i Iskierkę
Na pierwsze szczepienie czeka więc już "tylko" 11 kociaków :roll: Ale najpierw trzeba je wyleczyć.

---
Dwa mioty u Agnieszki - 8 ślicznych cudów
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wiekszość w miarę zdrowa jest, ale 2 wczoraj były w dość kiepskim stanie. Jeszcze potrwa kilka - kilkanaście dni, zanim wystawimy je do adopcji, ale już można się zakochiwać :)

Kolejne 3 kociaki ma Karolina, ale jeszcze nie ma fotek.
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Śro paź 14, 2009 21:24 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Etka pisze:nie dziwie Ci sie Aniu bo to jakas zalamka, no coz tej zimy trzeba ciachac i ciachac.

Niby ciągle coś ciacham i ciacham i du...a za przeproszeniem :(
Nie mogę sobie poradzić z "własnym podwórkiem", bo co roku jakiejś koty nie złapię i co roku na nowo od początku robota. Poza tym zawsze jakaś "kosmitka" się pojawia - nie wiadomo skąd i zanim sie człowiek zorientuje, to już kociaki są.
Obrazek

fuerstathos

Post » Śro paź 14, 2009 21:28 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Obrazek

Zupełnie wypisz-wymaluj jak mój Gluś!
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw paź 15, 2009 8:15 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Jakie cudne!

jupo2

Od: Pt mar 10, 2006 18:31

Post » Sob paź 17, 2009 17:03 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Nowe fotki Trampa

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob paź 17, 2009 20:32 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zapraszam na bazarek - kalendarz RC 2010 viewtopic.php?f=20&t=101925
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob paź 24, 2009 22:23 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

zabers pisze:
fuerstathos pisze:Obrazek

Zupełnie wypisz-wymaluj jak mój Gluś!

Niestety maluch jest w bardzo cięzkim stanie :(
Nie udało się uratować Biszkoptowego malucha - zmarł w ubiegłym tygodniu w klinice.
Trwa także walka o życie rudego :(
Pozostałe jakoś się trzymają.

---

Dwie bure siostrzyczki, Mania i Iskierka, dziś trafiły razem do nowego domku.

---

Oto Azi - wolnożyjąca kotka z Politechniki
Obrazek

Złapana i wysterylizowana w ubiegłym tygodniu. Mamy prawie koniec października, a ona była w ciąży, "na ostatnich nogach" :(
Nie lubię sterylek aborcyjnych, ale niestety nie ma innego wyjścia :(

Politechnika ciągle nie załatwiona do końca. W tym roku wysterylizowałam 3 kotki stamtąd, zabraliśmy 3 kociaki, ale końca nie widać. Jeśli nie nadejdą mrozy, to jeszcze jedną kotę złapiemy (mam nadzieję, bo nie pokazuje się od kilku dni)

---

Inne maluchy, po raz pierwszy prezentowane w tym wątku:

Aleksander
Obrazek

---

Gala, Bela i Adaś
Obrazek
Obrazek
Obrazek

---

Lejdi
Obrazek

Obrazek

fuerstathos

Post » Pon paź 26, 2009 22:06 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Nowe fotki Lejdi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob paź 31, 2009 14:26 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Moja miłość pojechała wczoraj do nowego domku

Obrazek

Powodzenia Marysiu
Obrazek

Razem z nią do nowego domku trafiły Zosia i Misiek
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob paź 31, 2009 14:31 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Marysia pojechała 8O
To dopiero niespodzianka :)
A nie było Tobie żal :wink: :D

Marysiu, za dobry domek :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob paź 31, 2009 14:48 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

anna57 pisze:Marysia pojechała 8O

Jeszcze żadnego oddania kota tak nie przeżyłam :cry:

Ale w nowym domku będzie miała lepiej niż u mnie w jednym pokoju - tam ma więcej miejsca i więcej rąk do głaskania. Podobno zaaklimatyzowała się bardzo szybko i na smutną jakoś nie wygląda.
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob paź 31, 2009 14:56 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
anna57 pisze:Marysia pojechała 8O

Jeszcze żadnego oddania kota tak nie przeżyłam :cry:

Ale w nowym domku będzie miała lepiej niż u mnie w jednym pokoju - tam ma więcej miejsca i więcej rąk do głaskania. Podobno zaaklimatyzowała się bardzo szybko i na smutną jakoś nie wygląda.

Wyobrażam sobie, jak się czujesz...

Najważniejsze, że ona jest zadowolona, Aniu :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob paź 31, 2009 14:59 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Moja miłość pojechała wczoraj do nowego domku

Obrazek

Powodzenia Marysiu
Obrazek

Razem z nią do nowego domku trafiły Zosia i Misiek

o to sciagam ogloszenia :)

ciesze sie zarowno z Marysi jak i Zosi i Misia, bardzo im kibicowałam :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob paź 31, 2009 15:04 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Marysia? W domu? No ja nie mogę. Ta Marysia, która rezydowała w "balkonowym"? Cudnie (a pamiętam jak dawno temu mówiłaś, że Marychna to ciężki orzech do zgryzienia). Szczęścia dla Marychny, szczęścia dużego. :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie lis 01, 2009 0:04 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

znów proszę Was o pomoc w wiadomej sprawie :(

http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=164781399 - dziewczyna praktycznie co roku ogłasza kociaki (bądź szczeniaki), na moją propozycję pomocy w wydaniu kociąt w zamian za zapobieżenie kolejnym miotom kotki odpowiedziała co następuje:

Mam pięć kotek i każda będzie miała trzy razy w roku małe bo ja tak chce. A pani może siebie wysterylizować

odpowiedziałam jej w ten sposób:

Skoro zamieszcza Pani ogłoszenie, znaczy to, że nie może Pani zostawić wszystkich kociąt u siebie, więc i dla Pani stanowią one pewien problem, dlatego zaproponowałam pomoc. Dla dobra kotów przemyślałabym sprawę- kociąt nadal rodzi się zbyt dużo, aby każdy miał szansę na kochający dom, a chyba zależy Pani, by maluchy nie trafiły do byle kogo? Dla kotek poród też nie jest obojętny, bardzo obciąża organizm, kolejnego mogą nie przeżyć- jeśli zależy Pani na ich dobru, rozważyłabym zapobieżenie w dowolny sposób kolejnym ciążom.
Mój adres mailowy Pani zna, jak przemyśli Pani sprawę, zapraszam w sprawie darmowej kastracji kotek (pokieruję do odpowiedniej organizacji) bądź informacji o innych metodach antykoncepcji zwierząt.
Pozdrawiam

wiem, że Fundacja Zwierzęta i My próbowała się z nią skontaktować i nic nie wskórała (telefon uparcie milczał), mam nadzieję, że Wam lepiej pójdzie :ok: oczywiście w 15 miotów rocznie nie wierzę- mam wrażenie, że ma jedną, max 2 kotki i nie potrafi ich upilnować (nie dziwne...) i tak się głupio odgryza, mnie samej nie pierwszy raz zresztą. Mimo to będę wdzięczna za zajęcie się sprawą :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]