LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 8:43 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Trzeba by jakos nawiazac kontakt z karmicielem z dzialek tecza.(podobno bywa tam do poludnia)Zostaly tam zawiezione 4 budki .2 mialy zostac dla kotow na parkingu a 2 pan mial zaniesc glebiej na dzialki .Zniknely wszystkie i koty nadal spia pod plachta styropianu . Trzeba czlowieka zapytac czy zabral wszystkie 4 budy bo potrzebnych jest tam wiecej czy po prostu ktos je sobie przywlaszczyl bo nie byly schowane . Myslalam ,ze na drugi dzien iza ustawi je tam gdzie uwaza za stosowne ale nie moge sie dogadac z nia czy w ogole na drugi dzien te budy jeszcze staly.
Jakos nie usmiecha mi sie w nieskonczonosc zawozic tam budek .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob paź 24, 2009 11:49 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

trzeba wyjaśnić tą sprawę - myślę że tam będą potrzebne jeszcze jakieś budki - to duży teren
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob paź 24, 2009 11:59 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja mam taką propozycję... Ponieważ na weekendowe prace muszę się umawiać tydzień wcześniej, rzućcie w wolnej chwili ewentualnymi terminami budkowania, co? Ja wiem, że to wcześnie, ale może choć w przybliżeniu? Fajnie mi się z Wami pracuje... Szybko, każdy wie, co do niego należy... :) Moje dzieci też się zapaliły... :)
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Sob paź 24, 2009 12:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja mam nadzieję Doroto że skończymy te budki dzisiaj. Na razie brak większej ilości pudeł. Ale jakby coś to oczywiście damy znać wcześniej :)

agiis-s

Post » Sob paź 24, 2009 20:21 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Budki zrobione ,brygada rozwieziona ,koty nakarmione....mozna polezec w koncu;))

kya

Post » Sob paź 24, 2009 20:31 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

nabrałyśmy wprawy i budki poszły nam myk myk....

agiis-s

Post » Sob paź 24, 2009 20:45 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ROZLICZENIE:
koszt taśmy4 szt*24,86 = 99,44zł

70 zł - wpłaty ludzi dobrej woli przekazane przez panią Izę
20 zł - Dorota
9,44 - E-dita i Istna

skan paragonu: Obrazek

agiis-s

Post » Sob paź 24, 2009 20:46 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Tak naprawdę te 20 zł to Patrycja26 z Licytacji na Opak :)

Zuch dziewczyny!! :) Dzielnie się spisałyście. Za rok zwyczajnie dom jednorodzinny z basenem postawicie bez problemu. :)
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Sob paź 24, 2009 21:00 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

no nabrałyśmy wprawy - w sumie żadna filozofia ....
Gotowe budki czekają na odebranie w salce :)

agiis-s

Post » Sob paź 24, 2009 21:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Jesteście debeściaki :ok:

Ania c - nie chcę tu śmiecić, więc na Twoje pytanie odpowiem na pw, dobrze?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob paź 24, 2009 22:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dzięki za kolejne budki oraz za karmę, którą dzisiaj przywiozła agiis ze swojej szkoły :1luvu:
Obrazek
Piękny widok,prawda?;)
Budki postawiłam tymczasowo k. miejsca skąd koty wychodzą. Potem zobaczymy, gdzie się ulokują, gdy cały teren zostanie uporządkowany. Tak ogólnie wszystkie koty są w dobrej formie. Jeden zaczął kichać, więc dostanie lekarstwo. Sytuacja opanowana - mają gdzie spać i pełno jedzenia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czego im brakuje? - to chyba dłuższego kontaktu z człowiekiem. Jak się pojawiamy z jedzeniem to kulają się , przymilają , mruczą i obchodzą z nami teren. Nie ma się co dziwić - niedawno na codzień tuliły się do swoich właścicieli.

Obrazek Obrazek

Może znaleźć im inne ogródki z odpowiedzialnymi opiekunami? 2 kotki / mamę -Kola i synka-Meniuś/ przeniosłam na działkę do mojej mamy. Miałam obawy czy się zaaklimatyzują. Ale udało się! Znowu mają swoje miejsce. . Szczerze mówiąc ukradły mojej mamie serce, więc wszyscy są zadowoleni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

1 kotka też zabrałam do domu - właściciel pewnego razu poprostu nie zabrał go z powrotem do domu. Dopadły go wirusy i stracił oko i prawie wszystkie ząbki. Oczywiście został PIRATEM .

Tak wyglądało dzisiaj miejsce gdzie w czasie powodzi koczowały koty:
Obrazek Obrazek

Jeszcze jedna fota :
Obrazek

A to juz koty rodem z horroru;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Podsumowując: działamy dalej. Pozdrawiam wszystkich :D
Ostatnio edytowano Nie paź 25, 2009 18:16 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Sob paź 24, 2009 22:50 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

fajne zdjęcia :)
pozwolę je sobie wydrukować - dzieciaki w szkole zdecydowanie domagają się relacji na bieżąco o losie kotów
pozdrawiam

agiis-s

Post » Sob paź 24, 2009 23:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kacola pisze:Czego im brakuje? - to chyba dłuższego kontaktu z człowiekiem. Jak się pojawiamy z jedzeniem to kulają się , przymilają , mruczą i obchodzą z nami teren. Nie ma się co dziwić - niedawno na codzień tuliły się do swoich właścicieli. /.../
Może znaleźć im inne ogródki z odpowiedzialnymi opiekunami?

Kacola, jak będzie potrzeba, to deklaruję swoją pomoc w zakresie ogłaszania kotów na stronie naszej fundacji i innych stronach z ogłoszeniami. Daj znać jakby co :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie paź 25, 2009 8:11 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dzielne dziewczyny :) :ok:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie paź 25, 2009 9:13 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Tak sobie pomyslalam ,ze chyba trzeba by usmiechnać sie mocno w strone capriccio w celu produkcji nowego plakatu. Po powodzi zostalo wspomnienie wiec trzeba by cos tam pozmieniac. Mogla by byc z 1 fota z powodzi ,ze koty ucierpialy a reszta ,ze sa tam same i potrzebuja codziennego dokarmiania,budek i moze ewentualnych chetnych z ogrodkami? Tylko jaki teraz kontakt podac,do kogo?
W przyszlym tygdodniu chcialabym przejsc po wiekszych sklepach na mojej wsi(prawobrzeze) z prosba o ustawienie koszy na karme i na kosze chocby potrzebne sa takie informacyjne plakaty . To jak Capriccio dasz sie namowic na drugi plakat ? :1luvu:

kya

[poprzednia][następna]