Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 22:15 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Moze ktos jeszcze :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob paź 17, 2009 9:17 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Ja wczoraj bylam na mniejszej czesci. Dziupla w murze cmentarnym ogacona, jedzenia nie bylo. Bede jakis czas w W-wie. Zawsze cos podrzuce.. (na mniejszej czesci - gdzie sa miejsca na duzej??)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon paź 19, 2009 18:40 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Dzisiaj zanioslam jedzonko na mala czesc. Od razu podlaczyla sie do michy pieknosc buraska z cudna mordka... :)

alysia

Post » Pt paź 23, 2009 16:05 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Pana Wieslawa juz nie bylo chyba dawno, michy puste... jedynie napelnione deszczówka..
Dzisiaj znow zanioslam jedzonko na mniejsza czesc.. :(

alysia

Post » Sob paź 24, 2009 20:20 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Witam!
Mieszkam blisko Olbrachta, ale nie wiem, gdzie na Cmentarzu potrzebna jest pomoc. Proszę o przesłanie mapki, a na pewno pojawię się w tym tygodniu. Tylko jeszcze pytanie: ile mniej więcej karmy potrzeba na raz ?

Neit_

Od: Śro sty 02, 2008 22:46

Post » Sob paź 24, 2009 21:04 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Tylko jeszcze pytanie: ile mniej więcej karmy potrzeba na raz ?

tyle, ile jesteś w stanie zanieść (i na ile masz możliwości finansowe), jest zimno, koty są głodne
dziękujemy za pomoc!
AnielkaG

Post » Sob paź 24, 2009 21:55 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Wysłałam pw do zainteresowanych. Wielkie dzięki :1luvu:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie paź 25, 2009 12:27 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Neit_ pisze:Witam!
Mieszkam blisko Olbrachta, ale nie wiem, gdzie na Cmentarzu potrzebna jest pomoc. Proszę o przesłanie mapki, a na pewno pojawię się w tym tygodniu. Tylko jeszcze pytanie: ile mniej więcej karmy potrzeba na raz ?

Neti bardzo Ci dziękujemy. :D
Jak beda kłopoty z szukaniem miejsc to po Swiecie Zmarłych,
podjedziemy z pani Wiesia i wszystko bedzie jasne. :D

Dowiedziłam sie od pani Wiesi , że pan Wiesław jest nadal
chory nie chodzi na cmentarz.
Panie Wiesławie prosze sie trzymac , jeszcze bedzie dobrze.
Duzo Zdrowia Życzymy. :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon lis 02, 2009 23:03 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Znowu sama sobie napisze :(
Ciekawe jak kociny przeżyły najazd niedzielny.
Na pewno reszta domków wyrzucona :(
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon lis 02, 2009 23:18 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Domki zostały chyba tylko przy plandece.
Wczoraj późnym popołudniem byłam na cmentarzu, koty głodne, juz się pokazywały mimo najazdu, udało mi się bez niczyich uwag postawić chrupki i mięso w dwóch miejscach.
Kolejne domki spróbuję wstawić w przyszłym tygodniu, moze się uchowają, gdy się je liśćmi przysypie...
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lis 03, 2009 14:51 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Zostawilam dzisiaj na malej czesci torbe z suchym (w wiadomym miejscu). Jesli ktos bedzie jutro, poojutrze.. prosze o podsypanie. Jest tez puszka z mokrym...
Pokazal sie jeden z cudna mordka lobuziaka.. Oblizywal sie, czyli cos gdzies jadl..

alysia

Post » Wto lis 03, 2009 15:23 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

przy jakiej ulicy jest cmentarz?
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Wto lis 03, 2009 19:38 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

kotLucjanek pisze:przy jakiej ulicy jest cmentarz?

Cmentarz jest przy ul Wolskiej , przystanek przed Realem.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie lis 08, 2009 15:52 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Wklejam z watku na Koci Łapci .

Stała sie straszna tragedia dla naszej pani Wiesi!

Pani Wiesi znana tu na naszym forum
jako wspaniała osoba o Wielkmi Sercu ,
która dokarmia kilkadziesiat lat
koty na cmentarzu wolskim.

link do wątku
viewtopic.php?f=1&t=85399

Ropadło sie narzędzie pracy wózek na zakupy
rozleciały sie juz i tak posklejane plastrami kólka
w wózku którym wozi jedzenie ponad 30 kotom na cmentarz.

Pani Wiesi nie stac na kupno wózka, obecnie sama dokarmia
stado cmentarniaków i z okolicznych ulic Woli.

Wielka Prośba może u kogos stoi nie używany wózek na zakupy
Bardzo prosze .
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie lis 08, 2009 17:28 Re: Cm.Wolski. Coraz gorzej :( Koty głodne, domki wyrzucone.

Ze dwa tygodnie temu podczas porządków w piwnicy natrafiłem na wózek ... stara socjalistyczna solidna robota, jest pewnie niewiele młodszy ode mnie (a ja już prawie jak inżynier Karwowski :? ), stelaż z cienkich rurek, pełne stalowe felgi, ogumienie. Worek jest w najgorszym stanie, z grubej ceraty chyba, jest cały, ale mocno zasyfiony. Generalnie wózek mechanicznie jest całkowicie sprawny, tylko tuning mu trzeba ewentualnie zrobić. Służę nim jakby co, mogę przywieźć, ale dopiero jak swój wózek (czterokołowy) uruchomię (liczę że na początku tygodnia).
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]