DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob paź 24, 2009 15:41 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

no , troche bałabym sie kąpania Plamki-ups

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob paź 24, 2009 16:04 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Nie kąp, one się same doprowadzą do białości :wink:
Daj im kilka dni :mrgreen: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob paź 24, 2009 16:07 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Plamka chyba przytyła troszkę :ok:

Obrazek

A tu to chyba na nowo postawiony piec wlazłaś, żeby zrobić to zdjęcie :twisted: :mrgreen:

Obrazek

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob paź 24, 2009 17:16 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

no-nieałe maja miescówki na kanapie i fotelach :mrgreen:

i wiesz co Aggi-tak pomysłałam
zrób Plamce test na lamblie- zdazają sie przy nawracajacych biegunkach niestety.
To test z kału, wszystko jedno jakiej konsystencjii :wink:-ale najlepiej robic jak koopa troche mietkawa,ze tak powiem jest

Mała1

Post » Sob paź 24, 2009 17:26 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Cudny zwierzyniec :1luvu:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob paź 24, 2009 17:51 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Odpowiadam po kolei :D
Mała-czemu bałabyś się kąpania Plamki??One już tak trzeci dzień chodzą,jak je głaskam to mi syf na rękach zostaje...Nie wiem czy nie lepiej byłoby je przemyć...
Amanda-poważnie przytyła??Mnie to się wydaje że ona okropnie wychudzona jest w porównaniu z Leosiem...
Co do pieca-wtedy go jeszcze nie było :D mąż żeby złapać całą czwórkę na zdjęciu stanął na krześle,bo inaczej to ucinał któregoś zwierza ;)
Co do testów na lamblie...Może Plamka mieć coś takiego??Zapytam wetki i zrobimy,ale niestety dopiero w przyszłym tygodniu-malutka biegunki narazie nie ma bo je tylko tą purinkę,a kasy chwilowo nie mam.W przyszłym tygodniu mam mieć przelew więc porobimy dokładne badania Plameczce o co chodzi z tą biegunką po zmianach pokarmu i wogóle.

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Sob paź 24, 2009 18:00 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

kazdy kot ze schroniska i nie tylko moze miec niestety lamblie-ale mam nadzieje,ze nie ma :wink:
Zreszta warto ta kupe przebadac na rózne świnstwa na wszelki wypadek.
Ja bardziej stawiam na rózne bakteryjne problemy.Wtedy czasem trzeba antybiotyk.Nie wiem czy jednak Plamka nie musiałaby na RC intensinal przejsc i na dodawanie koniecznie lakcidu codziennie.Skonsultuj z wetką.Kciuki trzymam-bedzie dobrze, ale zdiagnozowac to koniecznie juz trzeba.

A kąpania bałabym sie -jak tak Plamke opisujesz-ze ona taka księzniczka.
Koty kąpieli nie lubią-oj, nie lubią.
Mozna tez mokrmi szmatkami/recznikami kociiaste przecierac do skutku

Mała1

Post » Sob paź 24, 2009 18:19 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Taa ja też się obawiam tej kąpieli :D pewnie bez ran się nie obejdzie...hihi,ale damy radę,tzn mąż :ryk:
Co do badania kupki,z pewnością warto raz na jakiś czas machnąć takie badanie,nie kosztuje pewnie dużo a spokój o zdrowie mojej arystokracji najcenniejszy :)
Co do Royala intestinal...nie wiem czy to jest najlepszy pomysł...Daliśmy Plamce ostatnio royala...tak jak pisałam,skończyło się to na wymiotach i mocno wodnistej kupie w kuwecie i na dywanie córy...Jedyną karmą po jakiej Plamci nic kompletnie się nie dzieje,nie ma biegunek,kupka jest idealna to właśnie Purina dla sterylizowanych kotków.Tylko po tym nie ma żadnych problemów żołądkowych....

Aggi

Post » Sob paź 24, 2009 18:21 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Jestem za mokrymi szmatkami i przecieraniem, nie stresuj kociambrów kąpielą :wink: :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob paź 24, 2009 18:22 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Też chyba tak po przeczytaniu waszych postów pomyślałam.Zmoczymy ręczniczek i w ten sposób doszorujemy kociaste:D

Aggi

Post » Sob paź 24, 2009 18:28 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

A resztę zrobią same :ok: :twisted:

===============================================

Zapraszam na bazarek na pomoc kotom z Tych :ok:

viewtopic.php?f=20&t=102177&p=5081978#p5081978

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob paź 24, 2009 18:29 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

wrrr, sie naprodukowałam i mi post zeżarło :roll:

to teraz w skrocie

badanie podstawowwe kału jest tanie,
ale test na lamblie to juz kilkadziesiąt złotych
ale warto go zrobic, bo niestety podstawowym objawem obecności lamblii sa nawracajace biegunki
a wiesz, chodzi tez o Wasza małą.

A z royalkami to tak jest, ze jak najbardziej inne moga cos jej nie podchodzic, ale intensinal jest specjalny do problemów z jelitami, to najłagodniejsza i najlzej strawna karma z istniejacych chyba.

Mała1

Post » Sob paź 24, 2009 18:33 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Hehe oj pewnie zrobią zrobią,tylko jakbym je tak zostawiła w stanie jakim są teraz samym sobie to ładnych kilka dni/tygodni bym nie bardzo mogła je głaskać w jakiś wyjściowych ubraniach :D :D teraz jak głaskałam Leosia to miałam całe ręce czarne ;)
Ps.Mam takie pytanie.W sumie wyszło że tu taki jakby wąteczek Plamki jest-mogę też tu czasem pochwalić się Leoniastym? :oops: Bo on boroczek nie ma swojego wątku,a czasami mam takie fotki że aż korci co by wam pokazać ;)
Aha,to dobrze że mi powiedziałaś z tym testem :) Będę szła w przyszłym tygodniu szczepić drugi raz Leonka,to odrazu porozmawiam z wetką o Plamce,ją też zabiorę potem na wizyte.
Spróbuję gdzieś dostać jakieś 10dag.tej karmy-bo kupię kilogram a okaże się że Plamka kiepsko reaguje to tak niezbyt ....

Aggi

Post » Sob paź 24, 2009 18:41 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Aggi-przyslij mi na pw adres-nie mam sił grzebac w papierach
wysle Ci troche na probe,sparwdzisz jak na nią reaguje.

pewnie,ze o Leonku tez tu pisz, przeciez on juz w tytule jesti na probe troche normalnie pocztą :wink:

Jak do schroniska przychodziły koty z huty ferrum-własnie były takie całe czarne,ze az strach było je dotykac.
w tydzien były czyste, w pierwszy dzien ciut je szmatkami powycierałam, potem same sie domyły
tylko niestety , na łózka, kanape itd, musiałabyś poki co dac jakies kapy stare , bo tez sie zbrudzą

Mała1

Post » Sob paź 24, 2009 18:50 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Mała- co do brudnych kanap i reszty-za późno:D wszystko już mam w łapkach kotów :ryk: Cały zlew,brodzik od prysznica w łazience i wogóle ;)
Ale powiem ci że to całkiem niezłe-przynajmniej po śladach widzę gdzie moje kociaste sobie łażą :D hehe
Jeśli to dla Ciebie nie problem to podam adres.

Aggi

[poprzednia][następna]