Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dellfin612 pisze:pixie65 pisze:dellfin612 pisze:I ciągle mam wrażenie, że penetrując promieniowanie z lampy UV jest niezastąpione.
Promieniowanie UV (poza faktem, że jest szkodliwe dla organizmów żywych) ma też podstawową wadę czyli tak zwany "efekt cienia".
Czyli tam gdzie nie dociera - nie niszczy drobnoustrojstwa.
czy to znaczy, że może być szkodliwe dla rybek?
dellfin612 pisze:i np. pod/za meble nie dotrze?
dellfin612 pisze:CO JEST SKUTECZNIEJSZE W WARUNKACH MIESZKALNYCH?
dellfin612 pisze:oj, faktycznie![]()
A przy okazji, TŻ przeczytał Twoją konstrukcję. A ponieważ jest człowiekiem, który lubi sobie upraszczać życie, to doszedł do wniosku, że skoro ma oprawę, to po prostu kupi promiennik, cena ok. 50 zł. Znalazł wczoraj sklep, dziś zadzwonił tam i ... powiedzieli, że mu nie sprzedadzą, bo to niebezpieczne. Uściślę: to ma być niebezpieczne do tej oprawy.
Oprawa, którą ma TŻ służyła po zamocowaniu zwykłych świetlówek do oświetlania piwnicy.
Pracownik sklepu nie chciał powiedzieć, czy do tych promienników może być zwykły dławik i starter.
Może coś wiesz na ten temat?
pixie65 pisze:dellfin612 pisze:właśnie. Można wiele rzeczy namoczyć w chemikaliach, wyprać, wygotować,
ale jednak nie da rady dywanów, wersalek ... a draństwo wszędzie wchodzi.
Zastanawiam się czy ktoś może zna i próbował tego:
http://209.85.135.132/search?q=cache:hG ... =firefox-a
Teoretycznie - można by np. posypać tym dywan a potem odkurzyć.
Poza tym moża go pewnie dosypywać do kuwet chorych kotów.
Kuweta to wszak najbardziej "newralgiczny" panleukopenicznie punkt...
Agneska pisze:Ja tez się podłączam.
Gu pisze:Agneska pisze:Ja tez się podłączam.
virkon czy aldevir?
PcimOlki pisze:Gu pisze:Agneska pisze:Ja tez się podłączam.
virkon czy aldevir?
Adevir?
A co to jest?
Jaki skład?
Jakoś na szybko nie widzę żadnych informacji o tym środku - szczególnie karty deklaracji produktu niebezpiecznego.
galla pisze:Jedynie jest pytanie, czy Aldewir działa też na wirusa pp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, Google [Bot], Myszorek i 75 gości