Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 10:01 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-odrobaczanie ? :(

Agness78 pisze:
Agness78 pisze:Potrzebne ogłoszenia!!!!
Trzeba nowych fotek, puszcze narazie ze starymi, ale niestety nie mam dostępu do netu po pracy, a w pracy nie moge sie tym zająć.... może ktoś pomoże w ogłaszaniu?

a może ktos przypomnieć jakie kotki zostały? ja już mam chyba bardzo nieaktualne ogłoszenia....

Dwa buraski - mam zdjęcia, prosze o maila na pw, wyślę Ci.
I dwa czarnuszki - zdjeć aktualnych nie mam.
Miodalik pracuje 24/24.....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie paź 25, 2009 23:30 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Rany, padam na nos ze zmeczenia... pracuje do nocy, potem do chorej mamy i jak wracam do domu to po "oporzadzeniu" stada ledwie daje rade przygotowac rzeczy dzieci na dzien nastepny...
Koty stoja w kolejce do glaskania, bo maja szanse tylko dopoki nie zasne - czyli niewiele :)

Wrzucam zdjecia mojego najnowszego tymczaska - mial byc na dwa tygodnie, ale okazalo sie, ze nie moze jechac do planowanego dla niego domku :(

Obrazek
Obrazek

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto paź 27, 2009 21:41 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Nowy tymczasek zostal ochrzczony jako Bambo, a u nas jest znany raczej jako Misiaczek - bo jest slodki jak maly misiaczek...
Jest bardzo spokojnym kotkiem, moze dlatego ze nie ma jednego oczka - musialo byc usuniete a na drugie nie widzi tez zbyt dobrze?

Pozostale tymczaski maja sie dobrze - jedza, quptaja i demoluja dom... Wszystkie czuja sie jak u siebie, co nieco mnie niepokoi... Co gorsze ja rowniez dziwnie mocno sie juz do nich wszystkich przychowalam :roll:

Zrobilam mnostwo fot i zamierzlam wrzucic - ale cos programik stroi fochy i nie chce mi zdjec zaladowac na strone forum. Moze jutro bedzie lepszy dzien ?

Miodalik

Post » Śro paź 28, 2009 21:06 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Kolejne zdjecia mojego najnowszego tymczaska - Bambo/Misiaczka

Obrazek

Obrazek

A to Kichaczek - czyli najmlodsza (ma ok.4-5 m-cy) kotka z dworca Kaliskiego, ta ktora dlugo chorowala: kichala, charczala, ropialy jej oczka i nosek... i w efekcie tego wszystkiego wyladowala u mnie w domu, choc miala byc przetrzyma chwile po sterylce i wypuszczona...
Obrazek

teraz jest strasznie miziasta kicia, ktora odkryla swiat zabawy i zachowuje sie jak maly kociak :)

Miodalik

Post » Śro paź 28, 2009 21:10 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Zupelnie zapomnialam napisac ze Bambo/Misiaczek czuje sie juz zupelnie dobrze, rana po usunieciu oczka zagoila sie a on zachowuje sie jak typowy domowy kotek... teskni za nami, nie chce jesc jak nie zostanie wyglaskany :) i bardzo lubi kolana :)
Rownoczesnie zupelnie nie zwraca uwagi na inne koty... i chyba troche boi sie dzieci :( moze dlatego, ze za szybko sie ruszaja? a on zle widzi ?

Miodalik

Post » Śro paź 28, 2009 21:13 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

A to wroclawskie tymczaski:
Obrazek

wygladaja na zadowolone, prawda ?

Miodalik

Post » Czw paź 29, 2009 19:47 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Miodalik pisze:Wrzucam zdjecia mojego najnowszego tymczaska - mial byc na dwa tygodnie, ale okazalo sie, ze nie moze jechac do planowanego dla niego domku :(
Obrazek
Obrazek

To Misiaczek Bambo taki przylepka jest? 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 30, 2009 22:05 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Tak ! :) Misiaczek to niesamowity przytulaczek i jest bardzo wdzieczny za kazdy przejaw czulosci...

Miodalik

Post » Nie lis 01, 2009 8:11 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Miodalik pisze:A to wroclawskie tymczaski:
Obrazek

wygladaja na zadowolone, prawda ?

wyglądają na szczęśliwe maluchy, którym nic nie grozi, czują się bezpieczne.
I są śliczne.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon lis 02, 2009 17:03 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Obejrzlam dzis zrobione wczoraj zdjecia... wiekszosc wyszla beznadziejnie :( jak zrobic dobre zdjecie czarnego kota ?

Miodalik

Post » Pon lis 02, 2009 17:44 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Miodalik pisze:Obejrzlam dzis zrobione wczoraj zdjecia... wiekszosc wyszla beznadziejnie :( jak zrobic dobre zdjecie czarnego kota ?

pocieszam, ze ja mam podobny problem , zawsze namawiam jakąś kocią gwiazdę aby robiła za tło :wink:
niestety rzadko się udaje :oops:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto lis 03, 2009 10:24 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Miodalik pisze:Obejrzlam dzis zrobione wczoraj zdjecia... wiekszosc wyszla beznadziejnie :( jak zrobic dobre zdjecie czarnego kota ?

zrobić normalnie a później pobawić się trochę kontrastem, jasnością i cieniem w jakimś programie graficznym :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lis 03, 2009 17:05 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Czyli podrasowac foto ?? Dobra, sprobujemy 8)

wczoraj do pozna w nocy ogladalam zdjecia, ktore sama zrobilam - wcale nie dlatego, ze zaczynam miec narcystyczne sklonnosci tylko probowalm wyszukac te kilka fajnych zdjec do wrzucenia na strone... niestety - albo zdjecie rozmazane, bo kocie ruszaly sie za szybko (czytaj:biegaly jak oszalale), albo zdjecie ostre ale oczy zamkniete bo umeczone "gwiazdy" spia... no i oczywiscie czarny kocio - jako czarna plama :(

Miodalik

Post » Wto lis 03, 2009 17:43 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Ja mojej czarnej Buni też nie mogę zrobić ładnego zdjęcia. :(
Szkoda, ale i tak czekamy na takie jakie będą zdjęcia. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lis 05, 2009 11:28 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe tymczaski

Otello i Romeo:
Obrazek

a tu prosze zgadnac ktory to z braci :)
Obrazek

i Ofelia:
Obrazek
prawie tygrys, nie ? a rzeczywistosci to sludziutki miziaczek :lol:

Miodalik

[poprzednia][następna]