Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 19:38 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Mój ukochany Ptysieniek,moje słonko -zdrowiej kocinko,bo jak Ty jesteś chory to i ja cierpię!!!

Oj tak Kasieńko-napedził,ale jak on biedulek musiał cierpieć!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 22, 2009 19:51 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ptyś miał szczęście w nieszczęściu! Dobrze, że nie trzeba było go cewnikować!!!

tez nie lubię głupiego Jasia. Dostała go Pynzia przed USG brzusia. I Szurka przy pobieraniu krwi. Szurka wybudzała się dlugo, a ja nie moglam patrzeć na tak zakręconego kota. :evil:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw paź 22, 2009 20:04 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Wolałam ,żeby dostał głupiego Jasia i dał sobie zrobić USG i pobrać krew,niż miałby sie szarpać.
Nadal nic nie je i nie pije :( :( :( i jest trochę kołowaty!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw paź 22, 2009 23:12 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Wszystko doczytałam. Ptycho - dzielna kocina, no dzielna i kochana.wycałuj go ode mnie, słodziaka.

Wybaczcie, że z takim poślizgiem. Bazar "smażyłam". Znowu. :oops:

Przy okazji - zapraszam (Gryzelda nam choruje. Ciężko, niestety. :cry: )
viewtopic.php?f=20&t=102217
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt paź 23, 2009 5:08 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Gryzeldę!!!!
Ptyś nie chce jeść,ani pić-jest smutny,może dzisiaj po wizycie u wetki bedzie lepiej???
Ale już chodzi normalnie,nie chwieje się,nawet troszkę bozity polizał-kciuki za jego zdrówko potrzebne! :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 23, 2009 7:03 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ptysiu wracaj do zdrówka.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak ja cieszę, że dzisiaj piątek :lol: :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt paź 23, 2009 7:04 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ech też sie cieszę-tylko tak bym chciała,żeby z Ptysieńkiem już było dobrze! :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 23, 2009 7:07 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kasiu będzie dobrze. Ptyś się męczył, napewno bardzo go bolało. Teraz jest mu lżej i dojdzie szybciutko do siebie.

Czekamy na wieści po wizycie u weta.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt paź 23, 2009 7:11 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ale to dopiero po pracy Kasieńko :( -jaka szkoda,że nie mogę wziąć wolnego i być przy nim :cry:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 23, 2009 8:26 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kropuś - dziękuję Ci za podbicie bazarku. :1luvu: Bardzo, bardzo. Wczoraj w nocy go "smażyłam" i już nie miałam siły siedzieć dłużej.
Jest źle. Tracimy Gryzeldę. filo napisała, że Gryza odchodzi. Strasznie mi smutno. Kiedy się dowiedziałam, że z Gryzą gorzej, od razu dodałam jeszcze ten nowy bazar - specjalnie dla niej, żeby było nas stać na dalsze leczenie. Gryza miała wszystko - leki, dobre jedzenie, najlepszych wetów, a przede wszystkim cudowną opiekę filo. Miałam nadzieję, że będzie lepiej, że będzie sobie spokojnie żyła. Na lekach, co prawda, ale wiele kotów tak żyje i ma się dobrze. Nikt się nie spodziewał - szła do filo jako najzdrowszy kot wytypowany spośród wszystkich, które zostały.Smutno mi się kończy ten tydzień. :cry:
Dzięki, kochana, jeszcze raz za wejście na bazar. Może jeszcze się uda...

Ptysiek szybko dojdzie do siebie. Kot mojej koleżanki - Trufel, miał dokładnie to samo, ale w ostrzejszej postaci (musiał mieć kroplówki, a nawet na początku siedział 3 dni w szpitaliku) i doszedł do siebie błyskawicznie. Po kilku dniach od zakończenia leczenia był dokładnie takim samym świrusem, jak wcześniej. Pogłaszcz go ode mnie za uszkiem. Dzielny chłopak. :ok:

edit: nie udało się. Gryzelda odeszła.
Ostatnio edytowano Pt paź 23, 2009 11:40 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt paź 23, 2009 10:03 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Kasiu, właśnie doczytałam o wczorajszych perypetiach Ptysia. Bidulek, to strasznie bolesna przypadłość :( Mam nadzieję, że z każdą chwilą będzie lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymam za to przeogromne kciuki i czekam na wieśći!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 23, 2009 10:35 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 23, 2009 13:47 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

zabers pisze:Kropuś - dziękuję Ci za podbicie bazarku. :1luvu: Bardzo, bardzo. Wczoraj w nocy go "smażyłam" i już nie miałam siły siedzieć dłużej.
Jest źle. Tracimy Gryzeldę. filo napisała, że Gryza odchodzi. Strasznie mi smutno. Kiedy się dowiedziałam, że z Gryzą gorzej, od razu dodałam jeszcze ten nowy bazar - specjalnie dla niej, żeby było nas stać na dalsze leczenie. Gryza miała wszystko - leki, dobre jedzenie, najlepszych wetów, a przede wszystkim cudowną opiekę filo. Miałam nadzieję, że będzie lepiej, że będzie sobie spokojnie żyła. Na lekach, co prawda, ale wiele kotów tak żyje i ma się dobrze. Nikt się nie spodziewał - szła do filo jako najzdrowszy kot wytypowany spośród wszystkich, które zostały.Smutno mi się kończy ten tydzień. :cry:
Dzięki, kochana, jeszcze raz za wejście na bazar. Może jeszcze się uda...

Ptysiek szybko dojdzie do siebie. Kot mojej koleżanki - Trufel, miał dokładnie to samo, ale w ostrzejszej postaci (musiał mieć kroplówki, a nawet na początku siedział 3 dni w szpitaliku) i doszedł do siebie błyskawicznie. Po kilku dniach od zakończenia leczenia był dokładnie takim samym świrusem, jak wcześniej. Pogłaszcz go ode mnie za uszkiem. Dzielny chłopak. :ok:

edit: nie udało się. Gryzelda odeszła.

Tak strasznie mi żal Gryzi-biedactwo-nie mogła długo nacieszyć sie nowym życiem
Koteńko-już nie cierpisz,już nigdy nie będziesz cierpieć-nam pozostał żal,żal,że znów sie nie udało!!!
Idź ku swiatłu-przez Tęczowy Most-na zielone łąki porosnięte mięciutką trawą i pozdrów wszystkie nasze ogonki ,które przed Tobą odeszły
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 23, 2009 13:50 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Gryzeldo czeka tam na ciebie już nasza Kosmitka - będziecie się razem bawiły...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 23, 2009 13:52 Re: Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno

Ja tylko tak na szybko -bo zaraz musze wrócić do pracy-Ptyś już po zastrzykach-był bardzo grzeczny :1luvu: :1luvu: :1luvu: -Sylwia w szoku,że nic sie nie wyrywał!

No i najlepsza wiadomość-Sylwia przemyślała sprawę(oj długo to trwało!!!)-Bruno bedzie jej!!!-powiedziała-już prosze się nie martwić o maluszka-przemyślałam sprawe-dam sobie radę z dwoma kotkami-Brunonik jest mój!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]