Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. ZAMKNIĘTE.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 14:39 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Uparcie walczę... Forty['].

ariel pisze:
ruru pisze:siem spłakałam

ja też

i ja. niesamowite.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw paź 22, 2009 17:35 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

villemo5 pisze:A o czym im opowiadałyście?

Takim dzieciakom to nie ma sensu opowiadać o kastracji i sterylizacji. Było trochę o tym, jakie mają zwierzaczki w domu, jak się zachowywać w obecności kota. I takie tam.
Od siebie dodam, ze byłam zdziwiona, gdy dotarłam z powrotem do domu - nie było mnie... 1,5 godziny. 8O A ja myślałam, że siedziałyśmy tam i siedziałyśmy... Już zapomniałam jakie dzieci potrafią być absorbujące - moje takie nie było.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw paź 22, 2009 18:04 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agn pisze:
villemo5 pisze:A o czym im opowiadałyście?

Takim dzieciakom to nie ma sensu opowiadać o kastracji i sterylizacji. Było trochę o tym, jakie mają zwierzaczki w domu, jak się zachowywać w obecności kota. I takie tam.
Od siebie dodam, ze byłam zdziwiona, gdy dotarłam z powrotem do domu - nie było mnie... 1,5 godziny. 8O A ja myślałam, że siedziałyśmy tam i siedziałyśmy... Już zapomniałam jakie dzieci potrafią być absorbujące - moje takie nie było.

ja bylam straszna :twisted: mialam ze 3 lata, mama skoczyla na momencik siusiu, ja wzielam zapalki, wypalilam dziure w narzucie i swoj palec :twisted:

pamietam jak dzis :?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw paź 22, 2009 18:12 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

ja sobie przyrzeklam, ze do poniedzialku nie bede plakac, nie bede plakac, nie bede plakac :evil:

zdjecia cudne, i to mizianie Hopi w kaciku tez bardzo :1luvu:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw paź 22, 2009 18:54 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Ja też się popłakałam. Fajny jest Mateusz.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw paź 22, 2009 19:34 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

magicmada pisze:Ja też się popłakałam. Fajny jest Mateusz.

Jesooo, kobitki - nie płaczcie, noooo.

Mateusz fajny - ten dzieciak powinien mieć kota.

Agn

Post » Czw paź 22, 2009 20:26 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

To może namówi "starszych" na Rosenkrantza? :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw paź 22, 2009 20:48 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Uparcie walczę... Forty['].

Kleo pisze:Bardzo, bardzo przepraszam Agn i forumowiczów że na jej wątku o coś zapytam :oops: ale......jesteście doświadczeni i z różnych stron świata i wogóle, a ja nie wiem co robić :cry: :cry:
U kotki którą tymczasuje stwierdzono ostatnio "wrodzoną łamliwość kości - osteogenesis imperfecta" oraz "dyskopatie"
Czy ktoś coś o tym wie? Słyszał? Czy da sie to jakoś leczyć? jakoś jej pomóc......
Naprawde cokolwiek :( ja szukam ale nic nie pisze o zwierzętach na ten temat, wet powiedział że taki przypadek jak ona zdarza sie raz na milion 8O
Nie wiem gdzie szukać pomocy, rady , co robić :cry: :cry:
Koteczka ma 5 miesięcy i bardzo chce żyć, wcześnie miała objawy neurologiczne ale udało mi sie je opanować i funkcjonuje jak zdrowy kociak, teraz to......
Może powinnam to skonsultować z innym wetem, ale jakim: ortopeda , neurolog?
Wet który ją badał powiedział że to pierwszy taki kot w jego 20-letnim stażu :(

Podaje jej witaminy, antybiotyk, dostała steryd.

Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady i jeszcze raz przepraszam że zaśmiecam ci wątek Agn :oops:

Liwia miała kiedyś taki miot, chcesz, to napisz do niej, ale leczyć sie tego, nie dało.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw paź 22, 2009 20:53 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Ang, nie było mnie tu dwa dni, a Ty nie masz kolejnego kota. Bardzo mi przykro :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw paź 22, 2009 23:02 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

To ja dorzuce kilka fotek jeszcze z dzis :)

Koty spisaly sie rewelacyjnie. Przyjrzyjcie sie jaki Rosen zadowolony :lol:

HOPI

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ROSEN

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw paź 22, 2009 23:23 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Uparcie walczę... Forty['].

Satoru pisze:
ariel pisze:
ruru pisze:siem spłakałam

ja też

i ja. niesamowite.

i ja - wzruszające
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt paź 23, 2009 7:10 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

siem wzruszyłam i spłakałam
jak poprzedniczki...

Agn, zabranie na takie spotkanie własnie Hopi, kota kalekiego, kota specjalnego, to kolejny dowód Twojej wielkiej mądrości, wyczucia, którymi nieustannie mnie zadziwiasz.
Wielki szacun.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt paź 23, 2009 9:13 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Berni, dziękuję. Ale żadna to mądrość i wyczucie - to czysty pragmatyzm. Takie jest życie. Też. Tym się zajmuję. Miałyśmy poopowiadać dzieciakom o tym, czym się zajmujemy. A tu nie ma co opowiadać takim grzdylom, bo im jeszcze wyobraźni nie starcza na takie rzeczy.
Poza tym Hopi nie boi się nowych ludzi, jest kontaktowa - jest świetnym ambasadorem fundacji. :)

Zapomniałam napisać, że dotarły leki od Poker z Dogo. :1luvu:
Co prawda koty plują syropkiem, ale nie ma zmiłuj. Z racji tego, że Cinek wyprodukował znowu glistę [nie wiem skąd on je ciągle bierze, koty były odrobaczane Advocatem w połowie sierpnia] wczoraj stado dostało kolejną dawkę. Mogłam zakupić preparat dzięki Waszej pomocy. :1luvu: Mam też już Inmodulen - dziś będzie kłucie.
Kaszel utrzymuje się jeszcze tylko u Audio, Przemysia i Selki. Katar ma Cinek. Mają zalecenie przedłużenia terapii azytromycyną.

Kocham Was. :1luvu:
Bardzobardzo. :D

Agn

Post » Pt paź 23, 2009 9:38 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

:D

Agn... Będzie dobrze! Bo musi! I już.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 23, 2009 13:07 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Ambasadorowie dobrej woli.

Agnieszko jesteś genialna,
nareszcie ktoś pokazał dzieciom chore kotki.
Niech dzieci też się uczą,że świat nie jest tylko piękny i idealny.
A chore kotki też mogą mieć normalny dom.
Fantastyczny pomysł... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]