Dawno nie wklejałam zdjęć na forum i odszukałam regulamin zwłaszcza ze stosunkowo niedawno były jakieś zmiany na forum i jest tak:
faq.php#f0r03. Zalecenia techniczne wobec Użytkowników:
a) zanim rozpoczniesz nowy wątek, sprawdź za pomocą wyszukiwarki u góry strony, czy dany temat nie był już poruszany, a także zajrzyj do kociego ABC. Powtarzające się wątki będą usuwane lub zamykane - chyba, że Moderator zadecyduje inaczej.
b) Pamiętaj o Użytkownikach, którzy korzystają z łączy wolniejszych niż Twoje. Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na forum zdjeć ani innej grafiki, która moze obciążać pobieranie forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie na forum, to nie powinno ono być większe niż ok. 350 na 200 pixeli, i przekraczać wagi 20 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
c) Wiele osób korzysta z rozdzielczości 800x600. Podpis (grafika i tekst) nie powinien przekraczać wymiarów 500 na 200 pikseli. Dłuższy podpis będzie im utrudniał czytanie forum. Podpis należy do konkretnego użytkownika forum. Nie wykorzystuj ikonek, grafik ani tekstów, które ktoś umieścił wcześniej w swoim podpisie. Chyba, ze za jego zgodą.
Czyli jeśli nie chcę się bawić we wczytywanie tego samego zdjęcia po dwa razy w różnym formacie najbezpieczniej tak jak było dawniej - na dogo i psiakość max 640x640 a tutaj wklejać miniaturki otwierające się po kilknięciu do pełnego formatu....