Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, ma DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 7:30 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Obie koty cudne :1luvu:
Kciuki za leczenie :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 15, 2009 13:21 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Piękna malunia :1luvu:

Teoretycznie moze być w ciąży bo przeciez nie jest powiedziane, że ma 6 m-cy choć jest taka malutka.
Ja bym jednak obstawiała robale i wzdęcia. Nie zawsze pierwsze odrobaczenie coś daje, czasami trzeba kilka razy potłuc paskudztwo.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw paź 15, 2009 15:34 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Myszo, ale czy to mogą być wzdęcia, skoro kotka robi przepisowe, ciemne i niecuchnące kupale. Ale z tymi robalami, to może być prawda. Ona została od razu przez lekarza odrobaczona vetminthem, a ja się już kilka razy zawiodłam na tym preparacie. Ale na razie nie będę powtórnie odrobaczać, bo kotka bierze antybiotyk, więc chyba nie można.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie paź 18, 2009 17:41 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Mrusia bardzo ładnie je antybiotyk. Oczko coraz lepiej wygląda. Nie ma już wycieku.

Obrazek
Mrusia zaczęła okupować kanapę. Już się nie kładzie tylko na podłodze pod biurkiem.

Obrazek

Obrazek
A tu proszę, blisko, coraz bliżej Filutki.
Mrusia nawet zaczęła się ganiać z Filutką. Wreszcie mam w domu dwa koty, które się bawią ze sobą. Zdecydowanie Mrusia nadaje się do domu z innym kotem.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw paź 22, 2009 12:14 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Co słychać u koteczki, jak zdrówko?

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 22, 2009 12:59 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Dziękuję, wszystko jest w porządku, dziś ostatni dzień antybiotyku. Z nosa już nie cieknie. Za tydzień kontrola u okulisty, ale oko wygląda już dużo lepiej. Trzecia powieka się chowa. Oko się otwiera i już nawet trochę koloru widać. Za dziesięć dni sterylizacja. Co do ciąży, to w dalszym ciągu nic nie wiem, ale brzuch Mrusi raczej nie rośnie. Natomiast ona sama, to chyba trochę urosła. Jest u mnie już dwa tygodnie.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw paź 22, 2009 13:23 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

To wydaje mi się, ze jak brzuch nie rośnie to raczej nie jest w ciąży. Ale bądź czujna, bo to różnie może być. :roll:

U mojej znajomej tak królik Kubuś zrobił ich w jajo. Któregoś dnia rano wchodzą do niego, a on z dziećmi leży sobie w klateczce. A chodzili tylko do sąsiadki, która też miała króliczka, coby się chłopcy pobawili. Tylko okazało się poniewczasie, że to akurat była Kubusia, a pani w sklepie zoologicznym mówiła, że to samiec i do tego jeszcze miniaturka. A tu nie tylko z miniaturki wyrosło do ponad 3 kilo to jeszcze płeć zmieniło :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw paź 22, 2009 15:17 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

No bardzo brzydko ze strony Kubusia. Ale u Mrusi, to sterylizacja będzie na pewno. Na razie nie ma żadnych przeciwwskazań. Koteczka ładnie je, temperatury nie ma, humor dopisuje. Przeczytałam tutaj na forum i upewniłam się u lekarza, że możliwa jest sterylizacja nawet przed pierwszą rujką, w wieku 6 miesięcy. A Mrusia 6 miesięcy na pewno ma. Myślę teraz, że nie jest w ciąży, bo bardzo wariuje sama i z Filutką. Gdyby była w ciąży, to by chyba polegiwała, a nie takie brewerie, galopady, tętent o piątej rano.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lis 01, 2009 19:25 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Na tym oczku narosła błona-syblepharon. skoro kot będzie usypiany, to mozna by rozważyć, czy by tego nie usunąc. Tylko decyzje powinien podjąc okulista. Ta błona lubi odrastać. czasem odrasta większa. Jeżeli kot widzi bardzo słabo na to ko, to można zaryzykować-gorzej nie będzie. Jezeli widzi dobrze, to lepiej nie ruszać. U jednookiej Klusi oko z ta błoną było jedynym okiem. Widziała słabo, zdecydowałam się na operację. Widzenie się poprawiło, błona nie odrosła.. To nie jest trudna, ani obciążająca operacja. Ale decyzję, czy ją przeprowadzać, powinien podjąc dobry okulista. Normalny, nawet dobry wet, ani z decyzją ani z operacją sobie nie poradzi

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie lis 01, 2009 21:00 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Dzięki Tosza za podpowiedź. Byłam w czwartek u okulisty, w klinice Garncarza, ale pani doktor nie sugerowała operacji. Oko Mrusi jest po prostu jakby przymglone. To znaczy, że wygląda na trochę ciemniejsze niż to zdrowe. Kiedy spytałam, czy kotka na to oczko widzi, to lekarka powiedziała mi, że tak. Chyba po prostu zadzwonię do tej lekarki i spytam.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lis 01, 2009 21:18 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

A to najnowsze zdjęcia Mrusi.

Obrazek

Mrusia z Filutką.

Obrazek

I Mrusia pod Filutką. Przewaga wielkości jest ogromna, ale maleńka się nie daje.

A tak w ogóle, to Mrusia chyba urosła. Muszę ja pokazać znajomym, którzy ją znaleźli.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lis 01, 2009 22:05 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Obie cudne :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Pon lis 02, 2009 10:30 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Mrusia robi się coraz bardziej kochana. Początkowo szukała kontaktu bardziej z kotkami - z Filutką i Łapką. Kiedy sie okazało, że Łapka sobie nie życzy, to tylko z Filutką. Kiedy wracałam do domu, to wychodziły do mnie witać się Łapka i Filutka, a Mrusia to się tylko raczyła poprzeciągać na kanapie. Ale coraz częściej Mrusia sama do mnie przychodzi. Od dwóch dni stale towarzyszy mi, kiedy siedzę przy biurku.

Obrazek

Na tym zdjęciu widać dobrze, jak wyglada oko Mrusi. Całkiem dobrze moim zdaniem.

Obrazek

I jeszcze jedno, posypiam sobie.

Poza tym przychodzi pozaczepiać do zabawy. Przychodzi wieczorem do łózeczka pobawić się w polowanie na myszki. I oczwiście łazi z mną po mieszkaniu na swoich króciutkich łapkach.
I co najważniejsze Mrusia zaczęła sie komunikowac jak domowy kotek. Dzisiaj rano otworzyła pysio i zapiszczała jak kocię: jeeeeść.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lis 02, 2009 10:55 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Cudne laseczki :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lis 02, 2009 11:43 Re: Miniaturowa Mrusia - leczymy oczko, czy ona jest w ciąży?

Cudne i kochane, aż żal oddawać. :(
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]