Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 21, 2009 8:52 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

.
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 8:52 przez elzii, łącznie edytowano 1 raz
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 8:56 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

Obserwuję wątek z tymi ślicznymi kociakami i bardzo cieszę się, że 2 maluchy idą już do swoich domków :ok:
Czy one mają allegro?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro paź 21, 2009 8:57 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

.
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 8:53 przez elzii, łącznie edytowano 1 raz
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 8:58 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

W garażu, zwłaszcza jeśli wstawi się do niego samochód - mogą czychać na kocięta rozmaite zagrożenia. Na przykład śmiertelnie niebezpieczne substancje (glikol), czy rozmaite smary, szkodliwe nawet w przypadku kontaktu ze skórą (koty mają bardzo "przepuszczalną" skórę).
Może więc lepiej, że siedzą w tej komórce.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro paź 21, 2009 9:05 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

.
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 8:53 przez elzii, łącznie edytowano 1 raz
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 9:13 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

elzii, mi tez sie to w glowie nie miesci... tyle powierzchni, gdzie moglyby sie ogrzac, a tu opor i nie ma mowy - rozpuszczam wici po znajomych, tylko z tymi zabezpieczeniami moze byc ciezko, bo ludzie rzadko maja okna zabezpieczone, nie mowiac juz o balkonie... :|

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 21, 2009 9:15 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

gdybym zarabiala, moglabym pokryc koszty takich zabezpieczen.

gdybym..

:evil:

a to koteczki, ktore byly od urodzenia na dworze, wiec sprawa zabezpieczen jest szczegolnie wazna.
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 9:27 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

moja siostra zaoferowala sie, ze moze wziac Marudke na DT - ma doswiadczenie z kotami - swoje 4 - 2 chlopcow, 2 dziewczynki - okna nie sa zabezpieczone, ale Marta jest swiadoma wszystkich zagrozen i bardzo uwaza na swoje kociaki - karmi je najlepszymi karmami, mieskiem, dogadza im jak tylko moze, jest tez w kontakcie (zaadoptowala jedna kotke) od pani, ktora jest DT, ktorej dziewczyny zwoza kotki do adopcji z calej Wawy...

jej kociaki sa towarzyskie i bardzo dobrze ulozone, przyzwyczajone do nowych domownikow, bo marta ciagle jakies kotki ratuje i potem oddaje w dobre rece...

co Ty na to, Elzii? to zostalaby jedna kicia... Siwa...

tillibulek

Post » Śro paź 21, 2009 9:39 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

tillibulek pisze:moja siostra zaoferowala sie, ze moze wziac Marudke na DT - ma doswiadczenie z kotami - swoje 4 - 2 chlopcow, 2 dziewczynki - okna nie sa zabezpieczone, ale Marta jest swiadoma wszystkich zagrozen i bardzo uwaza na swoje kociaki - karmi je najlepszymi karmami, mieskiem, dogadza im jak tylko moze, jest tez w kontakcie (zaadoptowala jedna kotke) od pani, ktora jest DT, ktorej dziewczyny zwoza kotki do adopcji z calej Wawy...

jej kociaki sa towarzyskie i bardzo dobrze ulozone, przyzwyczajone do nowych domownikow, bo marta ciagle jakies kotki ratuje i potem oddaje w dobre rece...

co Ty na to, Elzii? to zostalaby jedna kicia... Siwa...

Marudka jest najbardziej odwazna kotka, ale jednoczesnie najbardziej nieprzewidywalna, niezalezna.
Jesli nie znajdzie sie dla niej DS, rozwaze Twoja propozycje.
Martwia mnie strasznie te okna, bo wiadomo, ze czasami sie je otwiera, a chwila nieuwagi wystarczy i moze dojsc do tragedii - i pomimo swiadomosci, takie 'chwile nieuwagi' sie zdarzaja.
No ale to sezon jesienno-zimowy, i domek tymczasowy...

W kazdym razie ogromnie dziekuje za taka pomocna alternatywe, byc moze bedzie jedyna szansa :1luvu:

I to tez Warszawa, tak?
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 9:46 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

u mojej mamy jeszcze do niedawna byly dwie znajdki podworkowe, tez calkiem z dworu przygarniete i super sie przystosowaly (mama tez nie ma zabezpieczen, bo jak to ludzie o juz skonkretyzowanych pogladach, rodzice nie dali sie przekonac, zeby nawet ten balkon zrobic... oni sa pod tym wzgledem podobni do Twoich rodzicow - kot to kot, ma sam na siebie uwazac)

Marta bardzo uwaza na okna, nie zostawia otwartych jak jej nie ma w domu... ale Ty znasz te kitki najlepiej, wiec wiesz czego mozna sie po nich spodziewac i jakich warunkow potrzebuja

tak, Elzii, Warszawa

tillibulek

Post » Śro paź 21, 2009 9:51 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

mam tez od Marty nr tel do pBasi - to starsza pani, samotna, ktora prowadzi DT, moze ona by je przygarnela... w razie czego na PW podam ten telefon, a wczesniej poprosze Marte, zeby uprzedzila tą panią i opowiedziala jej cala historie kotek...

tillibulek

Post » Śro paź 21, 2009 9:51 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

Znam, ale ja je znam jako kotki, ktore mieszkaja na dworze, jesli je wpuszczam do domu, to tylko wtedy, gdy nie ma rodzicow, w pelnej konspirze. Zostawiam im wtedy uchylone drzwi na taras, zeby mogly sobie w kazdej chwili wyjsc.
Nie wiem, jak moglyby sie zachowac, gdyby tego "wyjscia ewakuacyjnego" nie mialy, bo choc lgna strasznie do domu, wskakuja na zewnetrzne parapety i zagladaja smutno w szyby, ich azylem poki co jest dwor.
Dom raczej rzadka rozrywka, zagwostka, tajemnica.

Boje sie tych okien po prostu, bo wiem, jak latwo jest o moment dekoncentracji, i tragedia gotowa :|
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 9:55 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

trzymam kciuki, zeby sie znalazl DS z zabezpieczonymi oknami :ok: :ok:

tillibulek

Post » Śro paź 21, 2009 10:01 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

Jesli nie znajda domkow stalych, to na pewno przydadza sie te alternatywne tymczasy, dziekuje Kochana! :aniolek:

Nie mam serca ich przetrzymywac u siebie, pogoda jest okropna, prawie codziennie leje, 5 stopni na plusie. Biegaja biedactwa po tym dworze, mokna, marzna, ja nie moge spedzac z nimi tyle czasu co kiedys, bo i pogoda niedobra i musze sie oszczedzac, zeby jak najdluzej blizniakow w brzuszku przetrzymac, a z tym nie ma zartow. Widac, ze kociaki tesknia. Na glowie coraz wiecej spraw, kompletowanie wyprawki, remont i przystosowanie pokoju, a ja ciagle wisze w powietrzu, nie moge sie skoncentrowac, mam wrazenie, ze sa przeze mnie nieszczesliwe, bo dlaczego nagle Duzej ciagle nie ma i jestesmy same na tym dworze :cry:
Jak tylko wyjde do nich, wszystkie wskakuja mi na kolana, pomimo, ze 2/3 miejsca zajmuje moj brzuch i zostaje tylko kawalek kolan dla jednego kota, one musza wszystkie byc na kolanach i musza byc glaskane, takze rak tez mam za malo :wink:
elzii

Post » Śro paź 21, 2009 10:02 Re: DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn/W-wa! BŁAGAM!

ja mialam taki przypadek - pokochalam kicie ze wsi - ja i moj maz - ujela nas za serce - miala wlasnie pol roku - brykala po swiezej trawce, ostrzyla pazurki na drzewku, skakala po galeziach, wygrzewala sie na sloneczku, zalatwiala sie tez tylko na zewnatrz - bardzo zapragnelismy ja przygarnac - ale w samochodzie zaczela tak plakac - wiec odstawilismy ja z powrotem i naprawde widac bylo jak odetchnela z ulgą i ze jest szczesliwa tam gdzie mieszka....

ciezko jest sie kotu przestawic do zupelnie innych warunkow np. czterech scian.... nawet jesli okna beda zabezpieczone, a kot bedzie mial dostep do siatki w oknie np. ja mam takie plastikowe moskitiery - to moze takie zabezpieczenie zniszczyc pazurkami i wyskoczyc - dlatego ja wole nie zostawiac kotkom okien otwartych, kiedy nie ma nas w domu...

jesli domki maja byc niewychodzace, to kotki jak najszybciej powinny sie tam znalezc, bo i tak maja juz sporo miesiecy, a potem adaptacja moze sie tylko przedluzac w czasie

:ok: szukamy dalej w takim razie :ok:

tillibulek

[poprzednia][następna]