Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 11:40 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Przepraszam, nawaliłam. Nie byłyśmy z Agą na Oboźnej, ale wczoraj wróciłam z Kajetan z dziewiątką kociaków i trzema kotkami do sterylizacji. Zanim to całe towarzystwo rozlokowałam (w tzw. międzyczasie spędziłam trzy godziny 8O na Białobrzeskiej z moją chorą tymczaską) była dziewiętnasta. Wymiękłam...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 19, 2009 12:24 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Miałaś co robić...

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 19, 2009 12:48 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Troszkę pogubiłam się w tamtejszych kotach - na pewno jest ta kotka prawdopodobnie ciężarna z dwójką kociąt, ale XAgax pisała, że znalazła kryjówkę całego tamtejszego stada - kilka kotów...

Oprócz tego też przy Oboźnej jest bardzo miziasta kotka z trójką kociaków, która teraz ma rujkę (wątek założony przez orchidkę), ale to w jakimś innym miejscu.

Oprócz tego kilka dni temu XAgax z caroole znalazły w pobliżu cztery kociaki w studzience, które zabrały do DT, ale matka została... Też wymaga sterylki...

Czy dobrze to ogarniam? W teorii oczywiście, bo w praktyce to w ogóle nie. Koty czekają na pomoc :-(.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon paź 19, 2009 14:47 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Kto może łapać ze mną na Oboźnej koty do sterylizacji, choćby na razie tę jedną kotkę? Kto może dać DT maluchom?

Efcia1 ma teraz urwanie głowy. Nie da rady w najbliższym czasie łapać.

POMOCY!!!
Obrazek

wejaga

Post » Pon paź 19, 2009 18:29 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

Nikt? :-(.

XAgax, a jak Ty stoisz z czasem? Jesteś najlepiej zorientowana w sytuacji, więc Twoja obecność bardzo by się przydała :-).
Obrazek

wejaga

Post » Wto paź 20, 2009 19:02 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

łapać to mogę ale nie mam zielonego pojęcia gdzie, w ciemno nie jeżdzę bo mam co robić
żadnego kociaka już wziąć nie mogę
czy załozycielka wątku może się umówić z Wejagą i pokazać gdzie są koty????
AnielkaG

Post » Wto paź 20, 2009 23:02 Re: Warszawa, Uniwersytet-kocięta z Oboźnej

wejaga pisze:Nikt? :-(.

XAgax, a jak Ty stoisz z czasem? Jesteś najlepiej zorientowana w sytuacji, więc Twoja obecność bardzo by się przydała :-).

Kurczę no, zaczynam mieć wyrzuty sumienia, bo się właśnie przeprowadzam i mogę działać albo rano - do 10-10.30, albo późno wieczorem... no dobra, od ok. 21.30... boję się, że ta kotka jest w ciąży i nie wytrzyma do końca przyszłego tygodnia :(
pokazać gdzie są koty mogę także w czwartek między 13.15 a 14, jeśli ktosia miałaby czas... choć wydaje mi się, że obie z założycielką wątku wystarczająco dobrze opisałyśmy, gdzie są koty przy knajpkach ;)

dziś jak wracałam z uczelni, widziałam oba kociaki, matki niet...

Matka kociaków z Furmańskiej (tych, co były u caroole) może 2-3 tygodnie poczekać, nie jest na 90% ciężarna, a kotki w rui nikt nie ciachnie, więc z tą przy Kafce można działać za ok. tydzień- dwa. Oczywiście wszystkie 3 miejsca są mi doskonale znane, trafiłabym tam z zamkniętymi oczami ;)

na wszelki wypadek przypominam wszystkie 3 miejsca:

1. pasaż Szyfmana (tam gdzie Babooshka i parę innych knajpek- lokalizacja na mapce po lewej), na wszelki wypadek gdyby nas pseudokarmicielki czytały nie napiszę tu gdzie jest kryjówka, budka jest w połowie pasażu i widać ją z daleka. Wydaje mi się, że kotów jest w sumie ok. 4 łącznie z kociakami.

2. okolice Kafki (na stronie http://www.kawiarnia-kafka.pl/ kliknijcie na "kontakt", pokaże Wam się mapka), w ruinach dekoratorni, widać kocie miski. 3 kociaki + kotka.

3. parking na rogu Furmańskiej i Karowej - czarna kotka (mama kociaków) i ok. 3 podrostki ok. 5 miesięcy, też do kastracji w miarę możliwości, tak jak pisałam- panowie są bardzo chętni do współpracy :) UWAGA, najlepiej łapać w okolicach 7 rano! (piszę się, choć przez jakiś czas będę miała dalej, bo się wynoszę ze Starówki...)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]