KOCIAKI z Chomiczowki -czarna dzicz u mnie ZASZCZEPIONA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 13:28 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

czarnuszka ma podobo czarno-biale rodzenstwo plci nieznanej
w tygodniu nie damy rady lapac - dopiero w weekend
no chyba ze panie z bazarku dadza rade
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon paź 19, 2009 13:30 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

No własnie na to liczę :) ponadto parę koleżanek uczuliłam z osiedla, że jak będą na bazarku i ujrzą jakieś kocię mają je łapać w te pędy i do mnie dzwonić :D to im powiem gdzie dostarczyć znajdę :D
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon paź 19, 2009 14:14 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

Goyka pisze:No własnie na to liczę :) ponadto parę koleżanek uczuliłam z osiedla, że jak będą na bazarku i ujrzą jakieś kocię mają je łapać w te pędy i do mnie dzwonić :D to im powiem gdzie dostarczyć znajdę :D

A niby w co mają łapać te koty? W ręce? Oj, już widzę te Wasze akcje. A poza tym gdzie masz zamiar dostarczać te znajdy? Do Maryli? Wiesz ile ona ma kotów pod opieką? Z tego, co wyczytałam Ulinek ich już nie weźmie bo wczorajsza kotka ma kk. A może Ty lub Twoje koleżanki, które tak chętnie oferują transport na nie-wiadomo-kiedy (bo jak widzę dziś żadna nie może) weźmiecie te kociaki na tymczas? Hę?
Ech, szkoda słów...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 19, 2009 17:26 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

U Maryli są już 2 kociaki(ich mama ponoć już zaciążona ponownie... :? )kocurek i koteczka,jeden jest biało-srebrny a drugi srebrny...

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pon paź 19, 2009 20:08 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

Myślałam, że takie małe da się w ręce złapać. One podobno nie są dzikuskami i dają się głaskać. A co do miejsca dostarczenia to Ula napisała, że mała czarna ma łagodną wersję kk i powinno po tygodniu być w porządku, więc myślałam o dostarczeniu do niej, ponieważ jak zapewne wiesz Ula zaoferowała domek tymczasowy 6ciu kociakom czyli wszystkim- 3 srebrnym i 3 czarno-białym. Nie traktuj mnie Ewo tak jakbym wciskała komuś kotki na siłę ,bo tak nie jest. A co do mnie to powtórzę po raz kolejny, bo co chwilę jestem tu atakowana, że jestem zagranicą od soboty, więc mam nieco ograniczone możliwości, a staram się pomóc jak mogę -kotkom oczywiście. Jeżeli to zły pomysł to przepraszam, a co do moich koleżanek , o których mowa to niestety obie mają psy i nie chcą kotków niestety, a raczej ich rodzice. Dziś mogła jedna pomóc ale dopiero po 20tej , więc nie pisz, że dziś nikt nie mógł. I proszę nie róbmy z tego forum pola do kłótni, bo to napewno kotkom nie pomoże. Dodam tylko ,że mam sama u siebie kotkę przygarniętą w wieku 2 miesięcy z piwnicy ponad rok temu, ktora non stop choruje , więc do końca taka zła nie jestem może... :( a że na codzień w Wawie, mieszkam u mamy a nie u siebie to nie mogę pewnych decyzji za kogoś podejmować...Zmieniając temat-na bazarku podsumowując został jeden srebrny kociak ( w tym miocie były 3 łącznie) i 2 czarno-białe. Co robimy w tej sytuacji? Czy na bazarku została klatka-łapka? Co zrobimy jak jutro znów kolejny kociak sie złapie z pozostałej 3ki? Może w tej sytuacji narazie zawieśmy łapanie na tydzień do czasu wyzdrowienia Czarnulki? :(
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 19, 2009 20:44 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

To ja przywiozlem do Maryli oba maluchy :) Na oko zdrowe, niestety zapchlone ale przeslodkie. Kiciek jest spokojny a kićka za to fucząca kiedy jej sie frontlinem psikalo.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon paź 19, 2009 21:20 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

a ile mogą mieć miesięcy na oko? :)
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 19, 2009 21:24 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

Na oko to 2-2,5 miesiąca. Maryla zna sie lepiej, niech Ona napisze :)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon paź 19, 2009 21:37 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

Marylko niesmiało prosimy o zdjątka i opis maluchów w wolnej chwili oczywiście, no i Ciebie Uleńko o zdjęcia czarnulki :oops: dziękujemy
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 19, 2009 22:18 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

Za tydzień kończymy antybiotyk.(tzn czarna kończy)i idziem na kontrolę.Jest już odrobaczona,kupy coraz ładniejsze się robią(bezpośrednio po złapaniu z niej leciało....).To,czy będę mogła wziąć te mniejsze kociaki na tymczas zależy od tego,jak długo powinnam mieć w mieszkaniu karencję po kk-tego się muszę dopiero wywiedzieć.Bo nie wiem,czy mogę brać bezpiecznie kociaki dzien po skończeniu antybiotyku,czy np miesiąc po wyzdrowieniu kotki.

Jak tylko zrobię zdjęcia,to wstawię.Czekam na pomoc Męża,bo nie dałam dziś rady zrobić jej sama zdjęć-tak się mizia, ociera i ogóle dopomina o pieszczoty.Nawet prania nie da spokojnie powiesić :D

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto paź 20, 2009 7:29 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

u mnie zdjec nie bedzie dopoki ktos nie przyjedzie i nie zrobi :wink:

jesli sie zlapie trzecie srebrne, to ja wezme i dolacze do tych ktore mam
jesli sie pani na bazarku uda - to bedziemy organizowac akcje tak jak wczoraj
wielkie dzieki dla Mariusza :1luvu:

ja z moimi ide dzis do weta, na oko zdrowe, apetyt maja, wcinaly wolowinke i saszetke animondy
kuwety napelnily :lol:
troche sycza na mnie i siedza za kibelkiem ale to jest do opanowania na pewno
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto paź 20, 2009 7:34 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -szukam transportu dla malucha

pchly mialy, nawet jedna niezywa plywala w misce z woda
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto paź 20, 2009 7:36 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -parka u mnie

kolorystycznie: koteczka srebrna, kocurek srebrno-bialy
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto paź 20, 2009 8:26 Re: KOCIAKI z Chomiczowki -parka u mnie

Maryla,Mariusz: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ulinek0