POMOCY !!! NA DZIAŁKACH KOŁO SZPITALA JEST KOLEJNA 5 KOCIĄT KTÓRE MUSZĄ Z TAMTĄD ZNIKNĄĆ ( JUZ WIELE KOTÓW ZOSTAŁO TAM POZBAWIONYCH ŻYCIA W BESTIALSKI SPSÓB !!!!! ) I TO NAJLEPIEJ NA WCZORAJ BO TAM ZOSTANA ZABITE . W SCHRONISKU JEST EPIDEMIA I KOCIĘTA BARDZO CHORUJA I UMIERAJĄ NA HOTELIK NAS NIE STAĆ , U MNIE PRZEPEŁNIENIE I DŁUGI NIE WIEM CO ROBIĆ , BŁAGAM MOŻE KTOŚ Z WAS MOŻE CHOCBY PO JEDNYM WZIĄŚĆ NA TYMCZAS
Moi drodzy! Maniek (bo tak go nazwaliśmy) jest już we własnym domku. Trafił do pani, która już ma dwa koty i przygarnęła też Mańka. Maniuś to kot bardzo towarzyski i nowi koledzy dobrze na niego działają. Niestety Aisha nie zaprzyjaźniła się Mańkiem, źle znosiła jego towarzystwo i atakowała go. Muszę się przyznać, że bardzo ciężko było nam (mi i TŻ) się rozstać z Mańkiem. Spłakałam się straszliwie za tym małym bączkiem. Wciąż za nim tęsknimy, ale wiemy, że jest mu dobrze w nowym domku, a Aisha znowu jest sobą.
Aisha to ewidentnie jedynaczka... niestety tak jak moja Pecia. Najważniejsze, że Maniek ma swój dom.
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Tak sobie zaglądam do mojej ulubienicy i pozdrawiam.
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Witamy U nas po staremu. Aisha ma się bardzo dobrze. Ostatnio jest coraz bardziej gadatliwa. Ciągle z nami rozmawia, czasem sama do siebie gada Ogólnie jest rozmiauczana Dzisiaj miałam odpoczywać, więc wyciągnęłam kocyk i poduszeczkę i wstałam tylko po herbatkę - a tu już moje legowisko zostało zajęte i musiałam odpoczywać na krześle Aisha szybciutko wskoczyła i rozłożyła się zajmując mi miejsce I tak śpi do teraz cwaniara jedna
Witamy. W naszej kociopaczce wszystko po staremu. Aisha przeistacza się w coraz większego pieszczocha. Lubi kłaść się na kolanach i spać Rano ok. 5 budzi się o dopomina się głasków ostatnio prawie weszła mi na głowę, bo udawałam, że śpię
Niestety mam duży problem. A właściwie dwa problemy, a dokładnie dwie kotki. Kotki mieszkają koło szkoły, są dokarmiane i nie dzieje się im krzywda. Ale obie są w ciąży Nie wiem co mam robić, bo wiem, że o tej porze roku kocięta nie przeżyją. Co robić
Domki bardzo by się przydały. Niektórzy weci decydują się na sterylki aborcyjne.
to by bylo najlepsze wyjscie dla tych kotek... tylko to pewnie sa spore koszty, nie wiem, czy jeszcze sa jakies fundusze z miasta na ciachanie dziczkow. Jesli tak, to musialabys porozmawiac z Justa co i jak. Tylko gdzie potem przechowac kicie po zabiegu az dojda do siebie? A jesli sa miziaste, byly domowe, to gdzie im domkow szukac?
Aisha coraz wieksza przylepa?! No prosze! Tylko niech jeszcze bedzie nieco bardziej uprzejma do gosci to juz bedzie pelny sukces Ale najwazniejsze, zeby zdrowa byla!