Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 17:04 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Jutro kastracja Adasia o 18.30. :mrgreen:

Srebrny po operacji dobrze, nawet jakoś znosi te kropelki do oczka...

Martwi mnie Lili. Ona jest zbyt spokojna jak na tak małego koteczka. Jeśli starczy nam kasy, ją również zabierzemy w czwartek na badania krwi. Ostatnio robi takie jasne kupalki, kojarzy mi się to z problemami trzustkowymi Malutkiego... Chyba, że jeszcze robaki są...

Ciągle się coś dzieje.

Chcieliśmy zabrać naszą klatkę, którą pożyczyliśmy do jednej z cieszyńskich lecznic, ale okazało się, że ma lokatora znowu... Jutro tam idę po mleko dla maluszków, i obfocę przy okazji to cudo - podobno kotek młodziutki, ktory bardzo słabo widzi, jesli w ogóle... Eh...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon paź 19, 2009 17:09 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

anita5 pisze:Chcieliśmy zabrać naszą klatkę, którą pożyczyliśmy do jednej z cieszyńskich lecznic, ale okazało się, że ma lokatora znowu... Jutro tam idę po mleko dla maluszków, i obfocę przy okazji to cudo - podobno kotek młodziutki, ktory bardzo słabo widzi, jesli w ogóle... Eh...

Następny kandydat do Klubu Ślepaczkowego...?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 19, 2009 17:10 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

trzymajcie się, też mnie takie jasne koopale denerwują...trzustka, wątroba...ale moze to coś prostszego i łatwego do wyleczenia.
Kefir śpi i chrapie jak stary chłop...życze spokojnych snów dzisiaj i dużym i małym :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 19, 2009 18:11 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Bazyliszkowa pisze:
anita5 pisze:Chcieliśmy zabrać naszą klatkę, którą pożyczyliśmy do jednej z cieszyńskich lecznic, ale okazało się, że ma lokatora znowu... Jutro tam idę po mleko dla maluszków, i obfocę przy okazji to cudo - podobno kotek młodziutki, ktory bardzo słabo widzi, jesli w ogóle... Eh...

Następny kandydat do Klubu Ślepaczkowego...?

Według słów wetki, to raczej tak... Mnie już serce mięknie... :?

Dziś w szkole naszło mnie wspominanie Rufusa... Jego wielka głowa, omielający jęzor, trele o północy, mruczenie bardzo głośne...

Dagmara, dzięki :D Spać pewnie będę jak suseł, przygnieciona...
A te badania właśnie chcę Lili zrobić, żeby wiedzieć, co jest grane. Ona jest tak słodka...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 19, 2009 18:47 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Kciuki za udane akcje ,kastrację Adasia i zdrówko wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon paź 19, 2009 20:34 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Duzo zdrówka dla wszystkich... :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 20, 2009 6:29 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

kristinbb pisze:Duzo zdrówka dla wszystkich... :ok: :ok: :ok:

dokładam od siebie :D :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto paź 20, 2009 7:20 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Kciuki dla Adasia :ok:

Mam nadzieję, że z Lili to jednak nic złego. Robale mogą chyba jeszcze być...
Pamiętam jak dziewczyny się martwiły jak złapały moją Pyzę (wtedy Stefcię i jeszcze nie moją :wink: ) - że ona taka spokojna i że pewnie chora. Ale się okazało, że wszystko jest ok. A ona taka spokojna jest po prostu z natury.

Biedny ślepaczek...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto paź 20, 2009 12:00 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Za zdrowie wszystkich Waszych podopiecznych mocne :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto paź 20, 2009 12:04 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Kciuki za całą kociąbandę :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 20, 2009 12:54 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Dziś rano spało mi się tak słodko... Bo na głowie mrucząca Lili, a obok Milusia, a na mnie jeszcze Lola, czyli najmniejsze dziewczynki były obecne, mruczące, przytulne...

A tuż obok głowy duuuża dziewczynka, Benia. Ta ma futro, a ogon! Jak od jakiegoś dzikiego zwierza z puszczy i lasów.

Justynka mi jakoś dziwnie małą Benię przypomina, mimo, że umaszczenie ma inne...

Pimpuś dziś odgryzł kawałek smoczka i połknął, kurcze. Ząbki ma niemożliwie ostre. Mam nadzieję, ze ten kawałek gumy wyjdzie pupcią. Jakoś...

Poza tym chłodno, czekamy na pańcia, żeby napalił w piecu.

No i wycieczka do Cieszyna jeszcze... Adaś nie wie, co go czeka.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto paź 20, 2009 13:58 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

anita5 pisze:No i wycieczka do Cieszyna jeszcze... Adaś nie wie, co go czeka.

Co zrobić, skoro niegrzeczny kawaler z niego :wink:
A ciepły piec to podstawa w tych dniach :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto paź 20, 2009 16:22 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

Dużo tego smoczka Pimpuś odgryzł? Podaj mu parafiny na wszelki wypadek :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto paź 20, 2009 17:27 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

zaraz ktoś nie będzie miał dzwonków :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 20, 2009 19:25 Re: Moja gromadka - maluszki na mixolu, a Srebro po operacji

ryśka pisze:Dużo tego smoczka Pimpuś odgryzł? Podaj mu parafiny na wszelki wypadek :ok:

Samą końcówkę, ale... :| Dałam mu parafiny, mam nadzieję, że to wylezie z niego.

dagmara-olga pisze:zaraz ktoś nie będzie miał dzwonków

Już nie ma! Dziękuję za kciuki za Adasia. Jest dzielnym, słodkim kociaczkiem.

Byliśmy też po mixol u innego weta, i tam właśnie w naszej klatce siedzi ten bury ślepaczek. Jutro dam fotki i chyba mu wątek założę i poproszę o ogłoszenia... Ten kotek to grubiutka, około 7miesięczna przytulanka, cały czas siedział pewnej pani na rękach. Ma bardzo biedne te oczęta, praktycznie zamknięte... I jest cudny, po prostu cudny.

Poza tym z atrakcji nie-kocich, to padła nam pralka. Choć nie takie to niekocie, ile ona się biedna naprała kocyków i tego całego oprzyrządowania... No, bez pralki jest jakoś dziwnie. :|
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]