*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 13:44 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Tiger_ pisze:Już jestem
Pochwalę się , że byłam w weekend na szkoleniu dla inspektorów,organizowanym przez RSPCA i jestem dumną posiadaczką CERTYFIKATU szkoleniowego wydanego przez RSPCA. :)

To RSPCA ma jakiś oddział w Polsce?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon paź 19, 2009 13:54 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Kciuki bardzo potrzebne nam dzisiaj :strach:
ja jak zwykle w nerwach jestem :oops:

Ciocia Olesia całkiem się zgermanizowała i odzywa się rzadko i tylko po niemiecku :twisted: :twisted:

A ja mam chyba to samo z oczami co Szaj, bolą i pieką i mgłą zachodzą. rano zamglone miałam widzenie całkowicie 8) :mrgreen:
Poproszę dr B o jakieśkropelki chyba.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 19, 2009 18:11 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

I co z oczkami Szaja?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 19, 2009 18:15 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Amiko dostalas maila?
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 18:24 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

elzii pisze:Amiko dostalas maila?

Dopiero siadłam do moputera, już ząglądam do skrzynki
Obrazek

Amika6

Post » Pon paź 19, 2009 18:36 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Boszsze, korki w lublinie są koszmarne. :evil:
Tiger zajęła kolejkę, a ja z małym dotłukłam się nieco spóźniona.
Oczka zostały przejrzane przez dr Balickiego we wszystkie strony.
Według dr mały przeszedł KK.\ Nie leczone oczy zaczęły same się bronić, leczyć, spojówka na górze oka zaczeła wrastac w rogówkę. W tym gorszym, prawym oczku na dole oczka stało się to samo. (móaił, że był wrzód rogówki) - jak Tiger dojdzie do siebie, to napisze może dokładniej, bo ja poszłam jeszcze z małym na zakaźny a ona gadała z dr.
Skutkiem tego wszystkiego jest zagrażający zespół suchego oka. Tzn on już jest w tym oku, ale dr ma nadzieje, że leki to zmienią. Prawym oczkiem widzi jak przez mgłę, lewym widzi.
Jeżeli nie zabrałybysmy na pewno oślepł by na oba oczy.
Dostałam recepty i rozpiskę, która mnie trochę przeraziła - nie mam możliwości podawania kropli 5 razy dziennie - rozpisałam na 4 razy i wyszło mi że podawanie tych kropli wszystkich zajmuje mi ok pół godzinyX4 czyli 2 godziny dziennie. A karmienie, a sprzatanie a głaskanie i mizianie. :mrgreen:
Najgorzej będzie rano.
Dostał bardzo drogie krople które można w lublinie dostac tylko na Kościelnej i pojechałam.
Zostawiłam w aptece 140 zł (dr Balicki wziął 40 zł z dużym rabatem - jak to mówił to wpatrywał się w niebieskie oczęta inspektorki Tiger :)), a potem zepsuły się światła na skrzyżowaniu z WOlską.
Myślałam, ze tam zostanę na zawsze, ale nagle pojawiła się nasza policja kochana ( buzi, buzi ) i po godzince byłam w domu.
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 19:20 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Pon paź 19, 2009 19:14 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

No to jeszcze mocniejsze kciukasy za oczka małego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 19, 2009 19:23 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Dzięki. :D
Tiger potem pojechała do dr Iwanickiego i wiem, ze jutro Kacper ma operację - pisze, bo kciuki bardzo jutro potrzebne, a Tiger chyba padła.
Kurczak, powinnam wystawić kociaki, bo one przeca domu szukają 8O

Anda

Post » Pon paź 19, 2009 19:34 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Kciuki za oba koteczki i za dzielne ciotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amika6

Post » Pon paź 19, 2009 20:05 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Nie padła , nie padła , tylko TŻ się wkurza bardzo ,że pojechała na cały weekend na 3 dni , a dziś lata po wetach i tylko koty i koty .....
Coś wpomina o jakimś moście , czy pod mostem , ale nie wiem o co mu chodzi ..... :D Często tak straszy ......

Cioteczki , jak któaś ma jakieś nieiwelkie nadwyżki finanswoe to wspomóżcie Szjowe oczka , bo popłynęłyśmy dziś ponad 180 zł , a przecież jeść muszą i żwirkować i scanomune Szaj powinien dostawać .... :oops:

Kacperka wiozę rano do kliniki , a około połednia ma mieć zabieg ....
Pytałam dr I. jak długo musi zostać w szpitalu po zabiegu i powiedział , że conajmniej dwie doby ....

Planujemy z ciocią Andą pewnoe roszady kotowe , bo to zapuszczanie kilku rodzaju kropli 5 razy dziennie w pięciominutowych odstępach zajmnuje kilka godzin dziennie ...
Ale jeszcze zobaczymy , co i jak .....

Bardzo zmartwiła mnie dziś diagnoza dr Balickeigo ........do kontroli dopiero za miesiąc , a czy oczko się leczy z suchego oka , będzie wiadomo dopiero za dwa mies ...... :( :( A miały być 3 niebieskie, śliczne maluszki do natychmiastowej adopcji :? No , ale życie to nie bajka .... Dziwne jest jednak to , że pozostałe dwa kociaki mają śliczne , zdrowa oczka .....Szaj musiał jakoś mocniej chorować ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon paź 19, 2009 20:14 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Tiger_ pisze: Dziwne jest jednak to , że pozostałe dwa kociaki mają śliczne , zdrowa oczka .....Szaj musiał jakoś mocniej chorować ....

Mania ma duzy brzuszek i jej w nim bulgoce :mrgreen: . Podać espumisan czy coś?? A może jeść nie dac jej do rana??
A we środę trzeba pewnie odrobaczyć po raz drugi??? // Ale oczęta ma śliczne. :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A Twój TZ Tiger chce pod mostem mieszkac?? Zimno mu będzie jak nic!!! :roll: :wink:

Anda

Post » Pon paź 19, 2009 20:36 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Anda pisze: A Twój TZ Tiger chce pod mostem mieszkac?? Zimno mu będzie jak nic!!! :roll: :wink:

Chyba szybko musimy jakichś polarków nazbierać :twisted:
Obrazek

Amika6

Post » Pon paź 19, 2009 22:04 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...śmiejcie się .... u mnie to jak na złość .....jeszcze mi telefon dzwonił cały wieczór w sprawie kotów ..... "zaraz Ci ten telefon wyrzucę" 8O

Na jeden , w sprawie adopcji kociaka, zapomniałam oddzwonić o przyzwoitej porze .... :oops: :(

Frankowi już zabrałąm miseczkę z jdzeniem ....... i już się boję ...... już się boję .... mój malutki , kochany , biedny kotecek .....niby nic specjalnego w nim nie ma......a jakoś tak mnie strasznie zawojował ...chyba tym , że jest taki grzeczny , cierpliwy i mądry ...

A jeszcze chciałam napisać , że Szaj był ogromnie przerażony u dr Balickiego , ale też super grzeczny ...
Biedulek kochany .....teraz przez dwa miesdiące będą mu lali co chwilę piekące świństwa do oczek ....
Jak on ma się oswoić , jak człowiek będzie kojarzył mu się z dyskomfortem , silną , trzymającą mocno ręką i bólem chorych oczu ..... :( :( :( :( :(

A pod tym mostem to chyba nie TZ ma wylądować ....ale tak jak już pisaąm wcześniej sprawa mostu i podmostu wraca co jakiś czas ..... :twisted: Chyba przyjdzie mi przywyknąć .....

Tiger_

Post » Pon paź 19, 2009 22:29 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Katia80 pisze:
Tiger_ pisze:Już jestem
Pochwalę się , że byłam w weekend na szkoleniu dla inspektorów,organizowanym przez RSPCA i jestem dumną posiadaczką CERTYFIKATU szkoleniowego wydanego przez RSPCA. :)

To RSPCA ma jakiś oddział w Polsce?

3 marca 2008r. Straż dla Zwierząt została członkiem RSPCA .
Od tamtej pory RSPCA wspiera SdZ .
Oczywiście Warszawę.... :evil: sprzętowo i finansowo.
Ale szkolenie zorganizowane było dla 28 osób z całej Polski - uczestniczyły w nim dwie organizacje , które są członkami RSPCA : SdZ oraz oTOZ ANIMALS. W szkoleniu wzięły więc udział dwie delgacje inspektorów. Z SdZ było chyba 16 osób , a a oTOZ-u 12 osób.

Tiger_

Post » Wto paź 20, 2009 8:23 Re: LUBLIN LT4:Feliks,Franek i in.PILNY DT/DS DLA TRIKOLOREK!!!

Zaciskam kciuki za Franusia :ok: :ok: :ok: :ok:
i na razie znikam
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]