DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw paź 15, 2009 8:36 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Hihi moje też nie chciały na początku,a tu proszę jakie zmiany :1luvu:

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Czw paź 15, 2009 9:04 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

super ,ze juz sie tak skumplowali :mrgreen:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 16, 2009 19:02 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Tak mi się przypomniało.
Powiedzcie mi,macie może jakieś informacje/podejrzenia czy Plamka była bita?Zauważyłam już kilka dni temu...Unika kontaktu z rękami człowieka,mąż przed chwilą odkręcał butelkę obok niej,przerażona od razu się skuliła :cry: Jak jej pomóc?
Aha,nie wiem co się dzieje...Plamka ma chyba dość mocno wrażliwy żołądeczek...
Jedynie po purinie dla sterylizowanych nic jej się nie dzieje.Dostałam próbkę RC,podałam Plamce i woda z niej leciała cały czas...Spróbowalismy kk i to samo (dostała bo Leonkowi podkradała cały czas)Wygląda chyba na to że malutka musi być tylko na tej suchej purinie i najlepiej żadnych zmian pokarmu...
I tak się zastanawiam nad jej wagą...Ona ma rok i waży 1900,Sara ma 2.5 miesiąca a waży 1200...Nie wiem czy to taka budowa Plamki (tak przypuszcza wetka),ale podejrzewam że ona jest wychudzona...Jak się położy to wszystkie kostki można jej policzyć...
Myślałam nad zmianą karmy np.na RC na trochę żeby wydobrzała-ale skoro ona reaguje mocno wodnistą biegunką na każdą zmianę karmy to nie wiem...
W przyszłym tygodniu może podejdę do wetki i porozmawiam z nią na ten temat...
Ps.Nie martwcie się,po natychmiastowej zmianie na purinę kupka się unormowała odrazu.

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 11:27 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Napiszę,sama do siebie chyba,ale co tam :mrgreen:
Plamka już lepiej,ale to ze względu na to,że je tylko tą suchą purinkę :)
Wczoraj lizała Leonka po pyszczku :ryk: Nie wiem czemu itd.ale cudnie to wyglądało :) Podeszła,obwąchała i polizała :) Moja kochana arystokratka :D
Nadal ucieka jak chcemy ja popieścić.Są momenty kiedy pozwoli się pogłaskać kilka sekund,ale to baardzo króciutko...
Cały czas mam wrażenie że ktoś ją kiedyś bił...Jak dłonią "przejadę" nad główką to się uchyla i mruży oczka... :( Myślę że musimy kilka miesięcy poczekać zanim ona się tak naprawdę otworzy przed nami,widać że dużo musiała przejść...Nadal jak je,to zjada wszystko szybko,i na jeden raz...Leon odczeka,doje i tak w kółko,ona szybko,żeby jej nikt nie zabrał :cry: Smutno mi jak na to patrzę,ale wiem że już jej nic nie grozi,i wiem że powoli zrozumie że miseczka zawsze pełna :)
Ps.Mała-pamiętasz o kawce ? :D

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 11:50 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Pisz, pisz Aggi. Ciocie czytają i cieszą się z postępów :ok:
I czekają na zdjęcia...dużo zdjęć :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon paź 19, 2009 11:59 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

ja czytamn, słowo, ale miałysmy taki maraton koci ostatnio-ze muszisz wybaczyc milczenie :wink:
Po prostu doba kurna z jakis dziwnych powodów za krótka jest :wink:

i o kawce oczywiscie tez pamietam, najchetniej bym zamkneła oczka i juz tam u was na niej była.
ale tak sie nie da,noooo

Jak tylko bede miec wolne kilka godzinek naprawde chetnie Was odwiedzę

trzymajcie sie cieputko i kciuki za koopale plamki-co ja tak meczy :(

Mała1

Post » Pon paź 19, 2009 12:29 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

A już myślałam że nikt tu nie zagląda :D
Dwa razy mi powtarzać nie trzeba ze zdjęciami :ryk: mam ich pełno,ale zasypywać zbytnio nie chciałam :D
Hihi,jak znajdę jakąś stronkę do wgrywania fotek zamiast fotosika to powklejam :)
Mała-ojj tak,stanowczo za krótka jest ta doba :D spokojnie,przynajmniej nie poznasz Plameczki jak ją zobaczysz :D hihi powiesz mi czy coś się zmieniła od wyjazdu ze schroniska...
Co do koopek...Ja to chyba zapeszyłam...Przed sekundą Plamka wyszła z kuwetki i co :?: Biegunka :evil: Oszaleję chyba...
Albo ja zdurniałam albo mam wrażenie że Plamka kichała :| Zobaczę stan mojego portfela na dziś,i chyba podlecę z małą do weterynarza znowu...Niech ją zbada do porządku,może jakieś badanie krwi i wogóle....

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 16:58 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Plamka ! Proszę nie chorować!
:ok: :ok: :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon paź 19, 2009 18:13 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

zdjec wklejaj ile masz
zawsze sie fajnie oglada, nawet jak nikt nie pisze :wink:
Aggi-jak to było-bo ja juz sie pogubiłam-badałas koope? bo chyba przede wszystkim kał warto by zbadac.
no oczywiscie krew tez nie zaszkodzi

Mała1

Post » Pon paź 19, 2009 19:52 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Mała-oj pożałujesz tego co napisałaś :lol: Jutro jak skończą mi piec stawiać to wkleję wam foteczki :1luvu:
Aha,kupka Plameczki nie była badana ze względu na to że koopka wtedy się unormowała.

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 19:54 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

:ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Wto paź 20, 2009 22:29 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Aggi pisze:Mała-oj pożałujesz tego co napisałaś :lol: Jutro jak skończą mi piec stawiać to wkleję wam foteczki :1luvu:
Aha,kupka Plameczki nie była badana ze względu na to że koopka wtedy się unormowała.

Obiecanki cacanki...

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro paź 21, 2009 6:39 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Hehe jeszcze nie skończyli :D Mam taki syf w domu że to bajka...Właśnie zaraz zaczynają dalej stawiać...Ehh,dziecko u teściowej,a ja sama w domu :lol: Obiecuję że w najbliższym czasie fotki będą jak ta lala... :mrgreen:

Aggi

Post » Sob paź 24, 2009 15:17 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

No i gdzie te fotki? :evil:
Chcem zobaczyć Plamkę i Leonka!
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob paź 24, 2009 15:17 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Wybaczcie mały poślizg :oops: Ale już wstawiam obiecane fotki Plamci :)

Obrazek

Coś ja zainteresowało mocno ;)

Obrazek

Obrazek

Cała nasza ekipa razem z Sarunią :) :1luvu:

Obrazek

Kociasta trójca :) :1luvu:

Obrazek

A teraz tak offtopicowo :D

Obrazek

Leonek wygląda teraz nawet gorzej niż na tym zdjęciu ;) Z racji stawiania pieca w domu było pełno sadzy...A Leoś razem z Plamcią musieli inspekcję robić :D Plamka nie wygląda tak źle,natomiast na Leonka mówimy już kocmołuch :D hihi ale dzisiaj bądź jutro oba koty idą do kąpieli-stąd moja prośba...O duuuże kciukasy :D Nie wiem jak Plameczka zareaguje na kąpiel...
Oczywiście z kąpieli również wstawię zdjęcia :mrgreen:

Aggi

[poprzednia][następna]