K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 10:26 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Lutra, wysłałam Ci maila (nie pw) w sprawie tego podania o sterylki, bo ja nie byłabym sobą jak nie miałabym żadnych pytań ;)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon paź 19, 2009 10:47 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:ZAMÓWIEANIA NA BUDKI STYRYPIANOWE:
- edit_f: 2 sztuki
- queen_ink: 1 sztuka
- j3nny: 4 sztuki

kogo jeszcze dopisać?

UWAGA!!!
- zbieram zamówienia na budki ze styropianu (52 litrów, wymiary zewnętrzne: 600x400x340 mm, wewnętrzne: 540x340x280 mm)
- budki zamówiłabym na allegro (link: http://allegro.pl/item764220903_pudelko ... l_szt.html)
- żeby złożyć zamówienie na jedną dostawę, potrzebuję deklaracji na 9 pudełek, ewentualnie ich wielokrotność
- koszt jednej budki (razem z transportem): 23,27 zł. Tam musimy zamówić minimum 9 sztuk lub wielokrotność
- zgłaszam wniosek, coby jak przyjdą pudełka, zrobić takie zbiorowe robienie budek, coby jakiś mistrz przeszkolił początkujących.. moglibyśmy spotkać się np. na kocimskiej i każdy, kto po raz pierwszy robi budkę, robił to pod czujnym okiem mistrza (tj. Lutry ?)..
- zamówienia proszę wysyłać do środy.. później podsumujemy, wyślę nr konta i zbiorczo je zamówię..
- pamiętajcie proszę, że do tego dochodzą jeszcze materiały wykończeniowe: taśmy, folie itp..

jak bedzie brakowac do 9tki to wezme wiecej
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon paź 19, 2009 10:49 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

hej, hej, witam wszystkich serdecznie :1luvu: (mam nadzieje, że jeszcze mnie tutaj ktoś pamięta :wink: )

Szkoda, że muszę zacząć nie tak jakbym chciała. Wiem, że sporo się działo podczas mojej nieobecności, za wszystkie konkretne działania i szczególne zaangażowanie się niektórych osób (Mariolu, Jolu - Kocimska wymiata :) ) bardzo dziękuję ale uderzyła mnie jedna rzecz, bardzo niepokojąca - Lutra mnie zastępowała i to bardzo dosłownie czyli na zasadzie, że jeżeli prosiła aby ktoś ją zastąpił, gdzieś pojechał, coś załatwił, to w większości przypadków i tak musiała to zrobić sama chyba, że akurat udało się jej Roberta wyrwać z ubiegłotygodniowego młyna, w który go wkręciłam (siła wyższa). Nie bardzo rozumiem dlaczego wychodziło się z założenia, że "będę coś robić jak znajdę wolną chwilę a jak nie znajdę to i tak to zrobi Lutra, no bo ktoś musi". To jest cholernie nie fair wobec niej! Dlaczego tylko Lutra może zawalić pracę, może nie mieć swojego życia, może od świtu do nocy i w weekendy zajmować się kocimi ogonami?? Za karę?? Jeżeli ktoś nie może w tygodniu, bo ma pracę od-do i nie może się zwolnić, zamienić czy cokolwiek to niech ruszy d... w weekend (tak jak Lutra) albo wcześnie rano (tak jak Lutra) albo wieczorem (też tak jak Lutra!) albo niech przestaje udawać, że komukolwiek pomaga i ma przez to lepsze samopoczucie (to oczywiście nie do tych, którzy mogą popatrzeć sobie prosto w oczy w lustrze i powiedzieć: "to nie o mnie"). Tutaj nie ma miejsca na działających w wolnej chwili, przyłączenie się do pomocy ma swoje konsekwencje, nie podjęliśmy się opieki nad kocimi figurkami u kogoś w domu, z których co jakiś czas trzeba zetrzeć kurz a w razie czego większa jego warstwa nie zaszkodzi nikomu. Mamy pod opieką żywe koty, jakby ktoś zapomniał, które nie mogą poczekać aż nam będzie wygodniej przeorganizować sobie czas.

Prosiłam o zmianę tekstów w ogłoszeniach, konkretnie na allegro, na aktualne. Minął tydzień, zero zmian :(

Z Wielopola nadal nie wywiezione wszystkie rzeczy i nie posprzątane, no bo po co, Lutra znajdzie wolną chwilę (w końcu spać też nie musi, to strata czasu) to powynosi, bo przecież kawał baby, przeleci się parę razy to jej na zdrowie wyjdzie. O, albo ja jej w tym teraz pomogę, bo prosto ze szpitalnego łóżka to wypoczęta jestem na maksa i sił też mam cały zapas :roll:

I to by było chyba na tyle krytycznych uwag.

Teraz bierzemy się do roboty a Lutra łapie oddech, zanim się przekręci.
Dla przypomnienia, ci, którzy nie mają aktualnych szczepień na tężec (ważne 10 lat) a zajmują się łapaniem lub opieką nad ogonami na Kocimskiej czy gdziekolwiek niech sobie o nie zadbają, bo nie ma żartów, głębokie pogryzienie wcale nie jest tak rzadko spotykaną sprawą. Oczywiście, można to zrobić po fakcie ale wtedy dochodzi kwestia podania surowicy, która może w porywach kosztować nawet 50-60 zł dodatkowo, no i nie wiem czy skuteczność jest wtedy również taka sama jak w przypadku posiadania pełnych szczepień, ale to już pytanie do lekarza.

Przypominam o spotkaniu w sobotę na Kocimskiej, może być godz 17-sta? Proszę rozeznać się do tej pory w sprawie puszek tzn gdzie chcecie/możecie postawić. Bo nie mam ich jakiejś strasznej ilości więc aby to były przemyślane miejsca. Najwyżej zamówię jeszcze pewną partię. Jeżeli ktoś chce będzie mógł na miejscu zakupić kubek, są też ulotki do pobrania.
Mamy kilka pomysłów na kolejne akcje tylko, że będą wymagały sporego zaangażowania więc sprawa jest do przedyskutowania.

Z dobry wieści, chociaż perspektywicznie to chyba nie jest taka dobra wiadomość, Baltazar Ogryzek ma dom. Tym samym straciliśmy miejsce, w którym była szansa na wzięcie maluszków do wykarmienia. Pani Gosia powiedziała, że ona nie jest w stanie oddawać takich ogonków, które za ostatnią łapkę wyciągnęła z piachu, wobec czego Bolek i Lolek a teraz i Baltazar pozbawiły nas "kociej mamy" ale za to 3 kociuchy mają świetny dom!

Ile osób wystąpiło w po ostatniej prośbie z wnioskiem o sterylki?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon paź 19, 2009 11:01 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ja sie zglaszam ponownie ze moge pisac o sterylki, jelsi tlyko dostane info co i jak.
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon paź 19, 2009 11:05 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Witamy Szefową :D Wyremontowaną i na gwarancji :wink:
Tweety pisze:Mariolu, Jolu - Kocimska wymiata :)

Proszę nie pomijać ogromnego wkładu pracy Lutry, bo byłyśmy tam wszystkie trzy :wink:

Edit_f, ja na razie proszę o jedną budkę (w piwnicy mam już dwie, więc może mi wystarczy).
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 11:12 przez anna09, łącznie edytowano 1 raz
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon paź 19, 2009 11:10 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

j3nny pisze:
edit_f pisze:ZAMÓWIEANIA NA BUDKI STYRYPIANOWE:

kogo jeszcze dopisać?

UWAGA!!!
- zbieram zamówienia na budki ze styropianu (52 litrów, wymiary zewnętrzne: 600x400x340 mm, wewnętrzne: 540x340x280 mm)
- budki zamówiłabym na allegro (link: http://allegro.pl/item764220903_pudelko ... l_szt.html)
- żeby złożyć zamówienie na jedną dostawę, potrzebuję deklaracji na 9 pudełek, ewentualnie ich wielokrotność
- koszt jednej budki (razem z transportem): 23,27 zł. Tam musimy zamówić minimum 9 sztuk lub wielokrotność
- zgłaszam wniosek, coby jak przyjdą pudełka, zrobić takie zbiorowe robienie budek, coby jakiś mistrz przeszkolił początkujących.. moglibyśmy spotkać się np. na kocimskiej i każdy, kto po raz pierwszy robi budkę, robił to pod czujnym okiem mistrza (tj. Lutry ?)..
- zamówienia proszę wysyłać do środy.. później podsumujemy, wyślę nr konta i zbiorczo je zamówię..
- pamiętajcie proszę, że do tego dochodzą jeszcze materiały wykończeniowe: taśmy, folie itp..

jak bedzie brakowac do 9tki to wezme wiecej

oki :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon paź 19, 2009 11:11 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

ZAMÓWIEANIA NA BUDKI STYRYPIANOWE:
- anna09: 1 sztuka

kogo jeszcze dopisać?

UWAGA!!!
- budki zamówiłabym na allegro (http://allegro.pl/item764220903_pudelko ... l_szt.html) - żeby złożyć zamówienie na jedną dostawę, potrzebuję deklaracji na 9 pudełek, ewentualnie ich wielokrotność
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 11:13 przez edit_f, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon paź 19, 2009 11:11 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

anna09 pisze:
Tweety pisze:Mariolu, Jolu - Kocimska wymiata :)

Proszę nie pomijać ogromnego wkładu pracy Lutry, bo byłyśmy tam wszystkie trzy :wink:

Edit_f, ja na razie proszę o jedną budkę (w piwnicy mam już dwie, więc może mi wystarczy).

Lutra dostaje ogromne podziękowania zbiorcze za całokształt :1luvu: , gdybym miała wymieniać za co konkretnie to chwilę by nam zeszło :wink: a ja staram się szanować jej czas

Tweety

Post » Pon paź 19, 2009 11:23 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Więc jak z tymi maluchami? Clinton z Hilary trafiają do mnie czy mam wołać dalej za jakimś ogonkiem na tymczas?

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Pon paź 19, 2009 11:24 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Tweety witam serdecznie po renowacji :)

maja215

Post » Pon paź 19, 2009 11:28 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Tweety pisze:Z dobry wieści, chociaż perspektywicznie to chyba nie jest taka dobra wiadomość, Baltazar Ogryzek ma dom. Tym samym straciliśmy miejsce, w którym była szansa na wzięcie maluszków do wykarmienia. Pani Gosia powiedziała, że ona nie jest w stanie oddawać takich ogonków, które za ostatnią łapkę wyciągnęła z piachu, wobec czego Bolek i Lolek a teraz i Baltazar pozbawiły nas "kociej mamy" ale za to 3 kociuchy mają świetny dom!

Tak też podejrzewałam po ostatniej rozmowie z Panią Gosią...
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon paź 19, 2009 11:30 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Maju, myślę, że jutro po wizycie Pani zapadnie decyzja, ok?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon paź 19, 2009 11:35 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Nie ma problem .Ok :ok:

maja215

Post » Pon paź 19, 2009 12:08 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

jest robiony projekt ulotki pod 1%, wspólny dla całej fundacji. Mamy wskazać, którego kota tam umieścimy. Jakie macie propozycje?

Tweety

Post » Pon paź 19, 2009 12:11 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ja również zgłaszam się,że chętnie napiszę o sterylki,tylko bardzo proszę o pw z dokładnymi instrukcjami..co i jak,będe pisać po raz pierwszy i nie mam w tym kompletnie obeznania..

maja215

[poprzednia][następna]