K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 16:57 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Akima a co konkretnie kici się stało? Zapaść z czego? Pytałam Lutry o wiek tych nowych ale nie doczekałam się na razie odpowiedzi...

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Nie paź 18, 2009 17:07 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Maja, dopiero dostałam sms.
Kociaki mają na moje oko ok. 2 miesięcy.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie paź 18, 2009 17:20 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ludzie, którzy chcieli Edisona z radością przyjdą na Kocimską we wtorek na dyżur Miszeliny około 17:30. Chcą bardzo adoptować kociaka!!!! Prześlę im Twój numer Miszelina i sprzedawaj dwupaki :ryk:

Maja, Shani została wyciagnięta z klatki. Potem miala ją na rękach moja mam. Zaczęła się wyrywać. Pani doktor postawiła na stole i zaczęła opowiadać, że wszystko w porządku i że zdrowa. Nagle kotka zaczęła dziwnie oddychać łapiąc powietrze. Dostala tlen. Ponieważ przez 10 minut stan sie nie pooprawiał, Pani doktor chciala zrobić rentgen. Podczas ukladania kotki, nagle zwiotczala i przestała oddychać. Reanimacja sie powiodła i dzisiaj kotka bawi się z Paniami z recepcji. Taka reakcja jest dziwna więc Shani jest dignozowana. No cóż ja kiedys odplynęłam ze strachu u dentysty i żyję :-) Mam nadzieję, że to nic poważnego. Zadzwonię do kliniki jutro.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie paź 18, 2009 17:56 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Akima pisze:Ludzie, którzy chcieli Edisona z radością przyjdą na Kocimską we wtorek na dyżur Miszeliny około 17:30. Chcą bardzo adoptować kociaka!!!! Prześlę im Twój numer Miszelina i sprzedawaj dwupaki :ryk:

Bardzo chętnie, ale które są tam teraz do adopcji, bo ja trochę się wyłączyłam. Rozumiem, że krzeszowiczanie raczej jeszcze nie (odrobaczenie, szczepienie itp.). Mogę poprosić o więcej szczegółów o kotach do wzięcia, bo nie chciałabym się wygłupić :oops:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie paź 18, 2009 18:01 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ja mam pomiot szatański do wydania- dwie prawie identyczne siostry bure. Bardzo są ze sobą zżyte i coraz bardziej garną się do ludzi (tylko siądę na fotelu a już pomiot sie na mnie rozkłada)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon paź 19, 2009 7:58 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

HELP!!! Który preparat najlepszy, ze kot nie sikał po domu ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon paź 19, 2009 8:11 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:Iweta (dziękuję :)) odpisała mi W SPRAWIE ŚCINEK Z POLARU:

"Mam w tej chwili "wolne" jeden a moze dwa wory polaru. Nie wiem jak chciałabys je odebrac? Jeden worek to ok.14 kg ścinek. Opłata na poczcie za taka paczke wynosi 27 zł.
A może poszukaj transpowrtu w wątku transportowym, czasami forumowicze maja takie trasy.
Ja mieszkam niedaleko Szczyrku, codziennie jestem też w Bielsku"

CZY KTOŚ NIE WYBIERA SIĘ DO BIELSKA :)?

Lutra: czy wyjaśniło się coś ewentualnie w sprawie transportu do Bielska po nasze ścinki?
Jeśli nie, to na razie zostaje nam ewentualy przyjazd Iwety do Krakowa na początku listopada, tak, jak pisała Akima..
Czy ktoś jakoś wcześniej przejazdem nie zachacza Bielska? :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon paź 19, 2009 8:20 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

BUDKI - ZAMÓWIENIA

UWAGA!!!
- zbieram zamówienia na budki ze styropianu (52 litrów, wymiary zewnętrzne: 600x400x340 mm, wewnętrzne: 540x340x280 mm)
- budki zamówiłabym na allegro (link: http://allegro.pl/item764220903_pudelko ... l_szt.html)
- żeby złożyć zamówienie na jedną dostawę, potrzebuję deklaracji na 9 pudełek, ewentualnie ich wielokrotność
- koszt jednej budki (razem z transportem): 23,27 zł. Tam musimy zamówić minimum 9 sztuk lub wielokrotność
- zgłaszam wniosek, coby jak przyjdą pudełka, zrobić takie zbiorowe robienie budek, coby jakiś mistrz przeszkolił początkujących.. moglibyśmy spotkać się np. na kocimskiej i każdy, kto po raz pierwszy robi budkę, robił to pod czujnym okiem mistrza (tj. Lutry :)?)..
- zamówienia proszę wysyłać do środy.. później podsumujemy, wyślę nr konta i zbiorczo je zamówię..
- pamiętajcie proszę, że do tego dochodzą jeszcze materiały wykończeniowe: taśmy, folie itp..

ZAMÓWIEANIA NA BUDKI STERYPIANOWE:
- edit_f: 2 sztuki
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 8:23 przez edit_f, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

edit_f

Post » Pon paź 19, 2009 8:23 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:Fifi, kocurek burasek, które chowała Luiza jak swoje dzieciątko, nie żyje..
miał może 2 miesiące..
wczoraj dostał biugunki, kilka godzin później nie żył..
nie rozumiem..

Boże...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon paź 19, 2009 8:25 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Miuti pisze:
edit_f pisze:Fifi, kocurek burasek, które chowała Luiza jak swoje dzieciątko, nie żyje..
miał może 2 miesiące..
wczoraj dostał biugunki, kilka godzin później nie żył..
nie rozumiem..

Boże...

bardzo mi przykro, Jadziu..
żeby tylko Coco nam nie odeszła..
na razie jest ok.., ale z Fifi też było wszystko w porządku..
a go już nie ma..
Obrazek

edit_f

Post » Pon paź 19, 2009 8:30 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Cały miot wymiera.
To nie przypadek.

Białaczka?

Serce boli.

Bardzo się boję o Coco - Mysiotkę.

I o Luizę.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon paź 19, 2009 8:38 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ja bym chciała jedno duże pudło.
Co do folii, to dziś-jutro będę w Castoramie i sprawdzę ceny.

Czy w tym tygodniu mogę łapać jakiegoś dzikusa? Będzie miejsce w Arwecie?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon paź 19, 2009 8:48 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

queen_ink pisze:Ja bym chciała jedno duże pudło.
Co do folii, to dziś-jutro będę w Castoramie i sprawdzę ceny.

Czy w tym tygodniu mogę łapać jakiegoś dzikusa? Będzie miejsce w Arwecie?

jedziemy dziś z anią09 do arwetu po Daszkę.. więc coś po drodze możemy zabrać.. na pewno będzie wolna klateczka po Daszce, będę wiozła jeszcze jedną klatkę króliczą.. ale najlepiej sprawdzić, czy Lutra nie ma jakiś planów..
Obrazek

edit_f

Post » Pon paź 19, 2009 8:50 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Lutra:
- na pewno zabiorę dziś klatkę od p. Małgosi.. jak będzie miejsce, zostawię ją w arwecie
- od pani N. jeszcze nie wiem, bo nie mogę się dodzwonić..
- w sprawie Daszki będzie dzwonić jakaś pani, co to jest klientem arwetu i p. Agnieszka dała jej namiar na ciebie.. pani miała kotka, który odszedł na tyfusa.. Daszka na pewno musiałaby się wzmocnić.. poczekać i zaszczepić jeszcze raz, gdybyśmy mieli ją tam dać..
- Moka będzie dziś szczepiona, więc pod koniec tygodnia też można ją z arwetu zabrać..
Obrazek

edit_f

Post » Pon paź 19, 2009 8:53 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

[b]ZAMÓWIEANIA NA BUDKI STERYPIANOWE:
- edit_f: 2 sztuki
- queen_ink: 1 sztuka
[/b]
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]