1 seterka Gapusia i dwa ragdolki i.. proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 22:19 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

anulka111 pisze::P :P Daj prosze , a ja sukcesywnie ,to co nei zniknelo z watkow starych i z tego co mam bede tez wklejac, bo juz umiem 8) .

Ciag dalszy o Gapce.Gapce brat wypaczyl charakter i nauczyl polowania na koty. Na szczescie koty bezdomne :roll: nauczyly sie rozpoznawac i nie uciekac przed Gapka, a Gapka tych co nie uciekaja nie gonila, wiec zabawa szybko sie skonczyla :roll: :twisted: .
Ja 5 lat temu przeprowadzilam sie z 2 pietra na parter ...z balkonem , w ktorym ma okno sasiad , ale balkon jest spory :mrgreen:.najszybciej mieszkanie zaakceptowala Gapusia , mieszkam teraz o jedna ulice od mamy i brata , piesek stal sie psem dwudomowym,ze wzgledu na uklad nasyzch prac -brat podrzuca ja w dni robocze rano , ja oddaje ja mu poznym popoludniem :wink: .
Moje zycie sie udziwnilo w nowym mieszkanku, wpierw poltora roku trwal remont :twisted: , psisko pomagalo jak moglo ,kladac sie w garsciach gladzi, kradlo szmatki przy kafelkowaniu i ogolenie mowiac rozrabialo :roll: 8) ,dziwne ale rmeont jakos przezylam......za to cos innego zaczelo mnie doprowadzac do szalu......ten parter to bardzo niski parter.....barierka nisko z takim murkiem.Zawsze dokarmialam zwierzaki bezdomne , ale w okolicy tutaj jest ich sporo i nie wszystkie maja angielskie maniery :twisted: .Okazalo sie ,ze pewien zlosliwy pregus.....nabyl zwyczaju znaczenia mojego balkonu. Przyznaje ,ze mialam chec go wykastrowac osobiscie, ale mimo polowania nie moglam go przylapac na goracym uczynku, a na podstawie niejasnych podejrzen....to tak niehonorowo by bylo sie z nim rozprawic....jak sie wraca po calym dniu pracy-to naprawd esmierdzacy balkon do wejscia do mieszkania nie zacheca, no to mylam odkazalam i probowalam przylapac wredote :twisted: Po pewnym czasie sytuacja sie unormowala , nabyklam nawyku mycia balkony z duza ilscia octu, to koteckzowi sie nie podobalo i dawal na 2-3dni sobie spokoj ze znaczeniem, na babki karmicielki......coz patrzylam okiem moze nie agresywnym ,ale no patrzylam bazyliszkowo :twisted:

i wymyślilas ze wlasny kot przegoni obcego?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob paź 17, 2009 22:22 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Tak Anulka przygotowywała się do powitania pierwszego kotka :kotek: :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek

majast

Od: Sob maja 05, 2007 22:06

Post » Sob paź 17, 2009 22:29 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Malutka Smakusia
(prawda, że słodkie Stworzenie? :1luvu:)

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

majast

Post » Sob paź 17, 2009 22:32 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Ooo, dzieki Majast! :D

400 zdjec! 8O 8O 8O I w dodatku, jak kotecki byly malutkie??? :1luvu:
Szaleje ze szczescia!!!!! A fotki Gucia to moge ogladac w ilosciach hurtowych! :kotek:

EDIT: Wlasnie ujrzalam fotki malutkiej Smakusi :1luvu:
stwierdzam, ze ja tez moge ogladac w ilosciach hurtowych :lol:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob paź 17, 2009 22:33 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Nie dalia , po prostu pomyslalam ,ze skoro sprzatam regularnie po obcym,to mzoe kiedys w przyszlosci sie zakoce, planowalam brac kocich seniorow....tyle ,ze bedac psiara nie znalam sie kompletnie na kotach i mialam sporo obaw.....do tego kocham kwiatki i firanki i jakos mi sie to z kotme wykluczalo......dopoki nie zobaczylam opisu birm i z nich odnosnika do ragdoli....zakocialam sie przez miau...bo to tu czytalam pierwsze informacje o kotach ......potem tu znalazlam odnosnik do ras......potem ogladalam stronki kocie hodowcow....no i wlazlam na forum ragdolkowe i juz tam zamieszkalam.....od zobaczenia fotki do decyzji zakupu kociaka Smakusia minelo trzy miesiace a mialo byc najwczensiej za trzy lata :lol:

Smakusia urzekla mnie wyrazem swego pyszczka.....zakochalam sie w mrodce, jestme totalnym spontanem , jak zobacyzlam ,wiedzialm,ze ze mna zamieszka i zamieszkala od listopada 2007 roku.Okazala sie prawdziwym ragdolkiem z opisow, niesamowicie lagodna, bystra spryciula i bardzo ciekawska....spala mi na kolankach poki byla malutka ...w toalecie wlazila mi spac do spodni ....do dzis nie odstepuje na krok- jest kotka drobnokoscista.....wazy tylko 2.5 kg obecnie, ale to kocia dama w kazdym calu, kwiatkow poza papirusem nie rusza, wskoczyc z wdziekiem potrafi nawet na stol, pieknie sie wybarwia...jest koloru seal colourpoint......czyli ma konce lapek ,ogon i pysio ciemnobrazowe obecnie ...wczesniej kolorek byl mniej wyrazny-zas reszta cialka jest kolorku ecru.Smakusia ma rodowodowe imie Sonata, natomaist domowe Smakusia ,bo z wielkim smakiem palaszowala miseczki pokarmu jako kocie,teraz je malo niestety...mimo zachecania na wszelkie sposoby :roll: :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob paź 17, 2009 22:38 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

majast dzieki ta fotka z pilotem to zrobiona drugiego dnia jak Smakusia przybyla do mnie do domku,p5rzywieziona przez hodowczynie Smakusia jest z hodowli Ragella :D .Jest koteczka nakolankowa, czyli zostala poddana sterylizacji gdy podrosla odpowiednio 8) ,zostala wysterylizowana w wakacje 2008 , a ku memu zdziwieniu , niedobra kolezanka chciala sie pochwalic kotkiem ,ktorego kupila do swej hodowli raguciow....pokazala mi swego maluszka na stronce hodowli gregorius....zobacyzlam jej kotka i zjechalam na zdjecie ponizej-a tam byl Gucio z nochalkiem..... :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob paź 17, 2009 22:39 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk: jaki cudny renifer w tle, czy to doudou Smakusi? :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Sob paź 17, 2009 22:43 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Część kolejna fotek, Smakusia poznaje Gapę :D

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Wygibasy kanapowe...
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

majast

Post » Sob paź 17, 2009 22:47 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

o matko, jaki chomik ze Smakusi przy Gapce :1luvu:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob paź 17, 2009 22:49 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Smakusia pochodzi z hodowli z pieskami wiec byla oswojona, Gapce nie ufalam dlugo ...i zaprzyjaznialam je na lapowke ....Smakusia przez ponad pol roku nigdy nie zostala sama z Gapka w mieskzaniu , Gapka za kazde znoszneie Smakusi numerow, typu jezdzenie na ogonie, turlanie sie na psisku byla nagradzana......doszlo do tego ,ze jak Smakusia turlala sie po gapce, to gapka sie po prostu oblizywala czekajac na cos super dobrego,czasem podejrzewalam ,ze maja wspolnie jakis uklada ....o dostep do wolowinki , ale nigdy na goracym uczynku nie przylapalam :D .mecyzlo mnie strasznie,ze jestme w pracy, a Smakusia zostaje sama w domku .....oj meczylo 8)

Chomik nie byl chomikiem zachowywala sie jak terminator Smakusia ...bawiac sie Gapka latajac pod nia i nad nia - psy w domku hodowcy potrafily warknac jak mialy dosc kota, a nasza Gapka nie warczy :roll: na swoje nieszczescie :roll: 8) Smakusia widziala w gapce doskonalego kumpla do zabaw....dosc jednostronnych przyznaje .....poki nie nastal Gucio :mrgreen:

anulka111

Post » Sob paź 17, 2009 22:50 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Faktycznie jak chomik przy niej, ale widac, ze sie lubia :)

Anulka, a Ty nie pisalas, ze Gapcia jest ruda? Bo na zdjeciach calkiem czekoladowa, ale moze to wina zdjec, ciemnawo moze bylo?
Obrazek

Birfanka

Post » Sob paź 17, 2009 22:51 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Smakusia rośnie...

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

majast

Post » Sob paź 17, 2009 22:52 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Jakie ma cudne oczeta... uwielbiam blekitne oczy u kotow! :1luvu:
Obrazek

Birfanka

Post » Sob paź 17, 2009 22:56 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Tak wygląda Gapcia w dziennym świetle :D
Obrazek Obrazek

Kotek biurowy...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Z mojej strony to tyle na dzisiaj :wink:
Część kolejna nastąpi... wtedy, kiedy nastąpi :)

majast

Post » Sob paź 17, 2009 22:57 Re: 1 seterka i wkrótce trzy koty,czyli wielkie oczekiwanie

Birfanka pisze:Faktycznie jak chomik przy niej, ale widac, ze sie lubia :)

Anulka, a Ty nie pisalas, ze Gapcia jest ruda? Bo na zdjeciach calkiem czekoladowa, ale moze to wina zdjec, ciemnawo moze bylo?
Gapusia jest ruda mahoniowa, to skutki ,ze te zdjecia komorka byly robione i w domku....mam tez takie na ktorych lepiej widac jej cudny kolorek :mrgreen:

anulka111

[poprzednia][następna]