POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 21:16 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

JaEwka pisze:No hmm może powiedzenie to, że jak kotka kiedyś trafi do schroniska to ją uśpią może by coś dało, nic innego do głowy też mi nie przychodzi

myślę, że jak nie będziecie naciskać, tylko przy każdej wizycie o tym rozmawiać i prosić ich o przemyślenie tematu + opowieści jak to super nowy domek opiekuje się swoimi kotami... to może oswoi się z tą myślą i za jakiś czas ją odda

bo jak będziecie naciskać-to oni pewnie pomyślą, że coś kręcicie :roll:

ja wiem, że kotki żal i najlepiej dla niej by było ją już zabrać, ale nie można nic na siłę - trzeba delikatnie postępować, bo jak ją wydrzecie im na siłę, to pewnie tym samym zamkniecie sobie drogę do pomocy pozostałym :roll:

hmmm... czytałam, że Pani jest bardzo nieufna i pilnowała w lecznicy kocurków, które zabrałyście na kastrację - a może gdyby tak namówić ją, że ta niepełnosprawna kotka koniecznie potrzebuje konsultacji u weterynarza ??? - i pojechać razem z nią do weta ...może jak usłyszy od weta jaką opiekę i warunki powinna mieć ta kotka, to zrozumie coś w końcu :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt paź 16, 2009 22:49 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Dziewczyny pewnie bardzo zmęczone po dzisiejszej wizycie :( Nic to poczekamy na wiadomości choć ciekawość ogromna :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pt paź 16, 2009 23:10 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Ano :wink: Kociaki wyglądają coraz lepiej, dużo lepsza sierść, przestaje być matowa. Kociaki nie rzuciły się łapczywie na jedzenie tylko podeszły do misek, zjadły ile chciały, resztę (dosyć dużą resztę) zostawiły w miskach :) Co oznacza że już nie głodują...Pani przełamała opory (no, żeby nie było za pięknie, to nie do samego końca przełamała :wink: ) w stosunku do suchej karmy, ale podaje zwierzętom. Suczki z widoczną grzybicą na plecach też mają się coraz lepiej, sierść zaczyna zarastać łyse placki. Jeszcze dużo pracy przed nami...Ściskajcie rączki i nóżki :ok:

Magdah

Od: Wto lut 17, 2009 11:32

Post » Pt paź 16, 2009 23:51 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

:ok: krok po kroku... będzie dobrze :mrgreen:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob paź 17, 2009 9:25 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Gaga pisze:Niestety wystarczy wspomnieć słowem o zabraniu jakiegoś kota, by Pani Agnieszka wpadła w histerię.

AgnieszkaZet bardzo dziękuję za pomoc.

niestety mieliśmy podobną sytuację w Łodzi - pani kolekcjonerka, ponad 40 kotów w 50m mieszkaniu, pomoc chętnie przyjęła, o oddaniu choć jednego nie było mowy. Długie podchody, "oswajanie" Pani, rozmowy na temat adopcji po mału zaczęła rozumieć, ale kiedy dochodziło do konkretów - zwrot o 180stopni. Niestety moim zdaniem oni tych kotów nie oddadzą beż użycia siły. Zwierzęta wyglądają fatalnie, ale oni tego nie widzą, kochają je na swój sposób, dla nas niezrozumiały. Sensownie było by odebrać im wszystkie zwierzęta interwencyjnie - tylko wtedy gdzie je wszystkie na raz zabrać? I tak myślę, szybko odbudowali by swoje stado.
Chciałabym się mylić, ale sądzę, ze po dobroci nic nie wskóracie.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob paź 17, 2009 9:37 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

dziewczyny, zastanawiam się jeszcze nad jednym - jakie macie plany co do tych kotów? czy jeśli Ci Państwo nie będą jednak chcieli współpracować odnośnie adopcji to co chcecie dalej? Odebrać zwierzęta?
zastanówcie się bo jeśli tak, może okazać się, że w tym momencie działacie na swoją niekorzyść - koty wyglądają coraz lepiej, leczą się, sierść zaczyna odżywać, za kilka tygodni tam nie będzie już takiego syfu, potem może być problem z odebraniem zwierząt bo może braknąć podstaw
Obrazek

Magija

Post » Sob paź 17, 2009 9:55 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Magija pisze:
Gaga pisze:Niestety wystarczy wspomnieć słowem o zabraniu jakiegoś kota, by Pani Agnieszka wpadła w histerię.

AgnieszkaZet bardzo dziękuję za pomoc.

niestety mieliśmy podobną sytuację w Łodzi - pani kolekcjonerka, ponad 40 kotów w 50m mieszkaniu, pomoc chętnie przyjęła, o oddaniu choć jednego nie było mowy. Długie podchody, "oswajanie" Pani, rozmowy na temat adopcji po mału zaczęła rozumieć, ale kiedy dochodziło do konkretów - zwrot o 180stopni. Niestety moim zdaniem oni tych kotów nie oddadzą beż użycia siły. Zwierzęta wyglądają fatalnie, ale oni tego nie widzą, kochają je na swój sposób, dla nas niezrozumiały. Sensownie było by odebrać im wszystkie zwierzęta interwencyjnie - tylko wtedy gdzie je wszystkie na raz zabrać? I tak myślę, szybko odbudowali by swoje stado.
Chciałabym się mylić, ale sądzę, ze po dobroci nic nie wskóracie.

Te zdjęcia są z początków naszej działalności, jak się Gaga obrobi (czytaj: jak komputer Gagi zechce współpracować), to wstawi nowe foty, na których widać że koty mają inną sierść, troszkę przybrały ciałka. Są osoby, które chcą siłą interwencyjnie odebrać tym ludziom wszystkie zwierzęta i wrzucić je do schroniska. Problem w tym, ze te osoby nie zastanawiają się, co dalej ze zwierzętami :cry: Psy mają po 10 lat i więcej, schron dla nich to pewna śmierć, teraz mają suchą karmę i cieplutko w domu (centralne ogrzewanie działa lepiej niz u mnie) a w schronie zimne boksy, ujadające psy i walka o przetrwanie. Kociaki dopiero zostaną zaszczepione. W tej chwili mogą w schronie nie przeżyć, mimo że są w dużo lepszej kondycji niż na początku.

Magdah

Post » Sob paź 17, 2009 10:12 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Zdaję sobie sprawę z tego, że sytuacja jest daleka od normalności, ale jesteśmy tam regularnie, widzimy poprawę stanu ogólnego zwierząt, wiemy ze są sukcesywnie kastrowane. Zależy mi przede wszystkim na zwierzętach... Oczywiście można interwencyjnie zabrać zwierzęta...Odebrać (najlepiej z policją, w asyście kamer tv i prasy - ale lans 8) ), wrzucić do schronu (bo przecież nie ma ich gdzie indziej dać, nie wezmę do siebie 37 kotów i 6 psów), odtrąbić sukces i nie przejmować się, że koty nie radzą sobie w schronisku, że masowo zdychają :cry: A za tydzień stadko zostanie odtworzone, tyle tylko ze nikt nie będzie tam wpuszczany i nie będzie kontroli...

Magdah

Post » Sob paź 17, 2009 10:20 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

to prawda i rozumiem Wasz dylemat bo sama przed takim stałam
Obawiam się tylko tego, że pomoc dla tych ludzi to tylko dostarczanie jedzenia i innych potrzebnych zwierzętom rzeczy - mowy o adopcjach niestety nie będzie, nie oddadzą bo kochają.
Schronisko nie jest wyjściem, skoro jest jak piszesz, DT byłyby wyjściem, ale zapewne Państwo się nie zgodzą i tak zamknie się kółko, bo możecie oczywiście jeździć tam, sponsorować żarcie, leczenie, nawet sprzątać tylko miejcie na uwadze to, ze jeśli poprawią się im warunki oni zaczną tych zwierząt zbierać więcej

myśmy tej naszej kobiecie podstępem odebrali 2 koty, zapewniając ją, że one wrócą, inaczej by nie oddała. To były jedyne koty, które nam się udało wyciągnąć z tego piekła. Potem były już jej żądania typu - kończy jej się karma, ma nowe stado kotów, potrzebny żwir itd. O straszeniu Policją nie wspomnę.
Obrazek

Magija

Post » Nie paź 18, 2009 9:30 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Sytuacja patowa :x Wczoraj p.Agnieszka była na wystawie kotów do adopcji i robiła zadyme o szczeniaka który został jej zabrany , została z tamtąd wyproszona to trafiła do mnie ( znam tę p. Agnieszko około 15 lat ) i jest ona typowa kolekcjonerką :roll: Jak tylko weszła to zaczeła histeryzować , chciała abym tego szczeniaka od Gagi wykupiła 8O :!: Na moje sugestie ze to jest dla niego lepsze , że adopcja jest najlepszym rozwiązaniem .... Jak u mnie zobaczyła Morelke jasno ruda a właściwie biszkoptową koteczke i Marleya , oba juz są zaklepane do adopcji to była w szoku , jak to ... ty chcesz sie pozbyć tak fajnych kotów , to ja jej tłumacze że to jest dla nich jedyne wyjście aby miały lepiej ... Na moje sugestie aby tez oddał chociaż tę sparalizowaną i kilka rudych to wpadła w histerie i zaczeła płakać , ze sie zabije , że ktos sie na nią uwzioł i o adopcji nie ma mowy , nie odda bo one już sa stare , ona je kocha i o nie dba ... Pokazałam jej mojego tymczasika Zuzu około 15 letniego i powiedziałam jej że on też szuka domu ale ona ma klapki na oczach ...
Bedzie bardzo cięzko :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 18, 2009 9:42 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Justa - potwierdziłaś tylko moje podejrzenia i obawy po rozmowach z Gagą.
Będzie ciężko.

No nic - niezależnie od tego kiedy i jak uda się wyciągnąć przynajmniej część kotów, ta ułomna kotka ma u mnie zaklepane miejsce, nie będzie musiała trafić do schronu.

Gaga, trzymam kciuki. Wzięłaś na siebie najgorszą część tej roboty.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie paź 18, 2009 14:22 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

Matko co za ludzie :evil: eh ciężka współpraca przed wami. Ale :ok: żeby wszystko było dobrze.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie paź 18, 2009 21:33 Re: POMOCY - 37 kotów i 6 psów! Potrzebne szczepionki, karma...

:!:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 18, 2009 21:54 Re: Tychy 37 kotów i 6 psów, czeka na pomoc.

Agn pisze:Tak sobie myślę, że bardziej wiarygodne referencje mogą mi wystawić osoby z forum, które u mnie były:
Mirka_t, vega36, Beata, CoolCaty, aga9955, anna57, Petka-P1, fuerstrathos, bywające u mnie dość regularnie - lidyia, Fundacja KOT, kamilka_04.

A ja to co? Nie często, ale w jakim stylu :wink:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie paź 18, 2009 22:04 Re: Tychy 37 kotów i 6 psów, czeka na pomoc.

Tosza pisze:
Agn pisze:Tak sobie myślę, że bardziej wiarygodne referencje mogą mi wystawić osoby z forum, które u mnie były:
Mirka_t, vega36, Beata, CoolCaty, aga9955, anna57, Petka-P1, fuerstrathos, bywające u mnie dość regularnie - lidyia, Fundacja KOT, kamilka_04.

A ja to co? Nie często, ale w jakim stylu :wink:

Wiedziałam, że zapomniałam o kimś ważnym. :oops: :oops:

[Styl - nie do pobicia był. 8) ]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]