Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 9:03 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

witam

niby wczoraj pisali ze jest zagrozenie cofki na odrze i zalewie szczecinskim
ale z tego co czytam to dzieki Bogu nic takiego sie nie stalo.

mam nadzieje ,ze to juz koniec tego dramatu pogodowego. :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob paź 17, 2009 9:40 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Chetnie pomoglabym w rozstawianiu budek ale nie mam diabelnych butow .Dzisiaj zaczelam liczyc i wyszlo mi ,ze jeszcze jedna para jest sprawna, ale pojechaly do agiis a ta jest w pracy:-/ Ja bym chetnie poszla tam dalej, gdzie te łachy zielonego byly. Kasia mowila,ze tam moga byc dziury i lepiej nie wchodzic ale mam przeczucie ,ze tam siedzi ten zaginiety szary kot .Jakby cos trzeba bylo pomoc to mowcie .Acha,zostala mi jeszcze reklamowka żarła - puszki+ suche . Moglabym jutro z agiis podjechac nakarmic glodomorki. NOT z tym rumem to trafilas ;) Wczoraj mialam zamiar zrobic w termos herbate z rumem i zabrac ze soba ,potem jak szczękałyśmy zębami z zimna to zalowalam ze nie wzielam jednak;) W kazdym razie jakbym byla potrzebna to mowcie.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob paź 17, 2009 10:04 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Pięknie. Pięknie Dziękuję Wszystkim za wczorajszy dzień.W zyciu nie widziałam takiej ilosci zaangażowanych Ludzi. Byli Wszyscy Rudolfrudy,E-dita, Agiis-s, Kya,Usagi_pl, Dorota Em, Capriccio, Corka Agiss-s, Córka Doroty Em.Zaangażowanie Wszystkich ogromne. Dziewczyny do nocy kleiły budki. Ja musiałam dalej karmić kociaki.Wczoraj poszły nam niestety bodery. Mi i Kya wlała sie woda.Najważniejsze jednak ze Dziewczyny nakarmiły kociaki koczujace na deskach i udało sie im tam zamontować juz jedną budke on NOT.Mi natomiast udało sie zapakować do torby transportowej Murzynka który był uwieziony na drzewie od dwóch dni.Wczoraj kiedy byliśmy z Karmicielka przeszukiwać tam teren w ciagu dnia usłyszelismy straszny lament. Okazało sie ze kot siedzi na drobnym drzewie na gałęzi.Była wielka obawa ze wpadnie do wody. Nie miałysmy jednak jak mu pomoc bo woda była tam zbyt wysoka. Czekałysmy zatem do popoludnia na Ratunek i buty które Kya obiecała załatwic.Kiedy sie Wszyscy juz spotkaliśmy Dziewczyny poszły karmic a my ratowac Murzynka który musiał niestety czekać na tym drewie kolejne godziny. Okazało sie jednak ze kot juz jest w innym miejscu czyli udało mu sie po tych drzewach przemieścic na kolejne drzewo. Na nic by sie to jednak nie zdało bo niezależnie w jakim kierunku po drzewach by sie poruszal wszędzie wkoło jest głęboka woda.Prawdopodobnie wpadł do wody. Moze nawet nie raz.Kiedy zaczął do mnie schodzic widziałam jaki jest mokry. W tej sytuacji zapadla decyzja ze kot zostanie zabrany na odchorowanie i póki woda nie opadnie nabierze troche sil i ciepła.Karmicielka wpadła wczesniej w totalna rozpacz kiedy sie okazało ze kot jest uwieziony a my nie moglismy mu wczesśniej pomóc. To kot który jest po tragicznych przejsciach. Wczesniej przeżył pozar.Tak czy inaczej udało mi sie tylko dzieki temu ze kot był zupełnie zdeterminowany i bardzo głodny, zwabic go po tym drzewie w dół, potem mocny chwyt za kark i zapakowanie do torby. To dziki kot dlatego cieszy mnie bardzo ze pozwolił sobie pomóc. I że te wcześniej uratowane pomimo tego ze dzikie też pozwoliły. Najgorzej było z tym szarym małym kotkiem.On nie schodził po drzewie, tylko na nie uciekał jeszcze wyżej. To komplikowało bo trzeba sie było po niego wspinać po drzewie.Tak czy inaczej odpoczywa. Potem zamieszczę zdjecia.Pozostałe dwa uratowane wczesniej wczoraj bawiły się w klatce.Wiem ze to nie wszystkie uwięzione tam koty. Brakuje starego szarego kocurka, kotki która miała kociaki, malutkie kociaki, i szarej wysterylizowanej kotki. Trzeba szukać dalej. U nas brakuje Tereski, Frani, Fionki, Czarnej kotki, Szarej kotki, Arniego, Biało czarnego kocurka, Celinki Bios, Misiaczka i pewnie jeszcze o kims zapomniałam.Martwie sie. Na naszych opuszczonych działkach sytuacja jest dużo lepsza. Najgorsza jest na terenie działek Lotnisko. Tam nadal stoi wysoka woda. U nas woda miejscami tylko po kolana.Wczoraj dotarłam na nasze działki.Jakos doszłam,. Wody juz było tylko po łydki.Pokazał sie Czaruś.Pokazał sie Nikuś. Jest u mnie w altance też jeden szary Maluch zza rowu. Nie ma jednak drugiego. Niewiem co z nim. Nie ma Negrity. Nie ma Szarego kocurka, czarnej kotki,szarej kotki, Kapselka, kotkaz jednym oczkiem.Niewiem co z kotkiem który siedział na skrzynce od pradu.Jestem chora. Bardzo zle sie czuje. Nie dam rady zamontować sama budek na Lotnisku.Mam wszystkie buty mokre.Proszę o POMOC w montażu.JESZCZE RAZ GORACO DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC.PROSZĘ PAMIETAJCIE O TYCH KOCIAKACH. ONE SOBIE BEZ WAS NIE PORADZĄ.
E-dita, Capriccio Pieknie Wam Dziekuje za karmę dla kociaków.Wszystkim Dziekuje za poswiecony czas, ogromne zaangazowanie i cieżka prace w trudnych warunkach.
Ostatnio edytowano Sob paź 17, 2009 10:09 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob paź 17, 2009 10:05 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

kya pisze:Chetnie pomoglabym w rozstawianiu budek ale nie mam diabelnych butow .Dzisiaj zaczelam liczyc i wyszlo mi ,ze jeszcze jedna para jest sprawna, ale pojechaly do agiis a ta jest w pracy:-/ Ja bym chetnie poszla tam dalej, gdzie te łachy zielonego byly. Kasia mowila,ze tam moga byc dziury i lepiej nie wchodzic ale mam przeczucie ,ze tam siedzi ten zaginiety szary kot .Jakby cos trzeba bylo pomoc to mowcie .Acha,zostala mi jeszcze reklamowka żarła - puszki+ suche . Moglabym jutro z agiis podjechac nakarmic glodomorki. NOT z tym rumem to trafilas ;) Wczoraj mialam zamiar zrobic w termos herbate z rumem i zabrac ze soba ,potem jak szczękałyśmy zębami z zimna to zalowalam ze nie wzielam jednak;) W kazdym razie jakbym byla potrzebna to mowcie.

Trzeba pomóc Kya. Bardzo trzeba.Ja sie czuję okropnie. Nie wiem gdzie reszta butów. Chyba Kasia je zabrała?U mnie nic nie ma.Ten szary stary Kłapouszek sobie nie poradzi. jeśli jest gdzieś na drzewie to koniec. On byl stary chorowity. Trzeba go szukać .Koniecznie.M<yślę że tam w głębi działek są nadal głodne koty.Od strony naszych działek niestety są koty uwieziona za rowem. Też nie ma jak dojsć. Potrzebne są buty. One są tam juz kilka dni bez jedzenia. To nie wszystko. Trzeba POMOCY. Dalszej pomocy. Nie damy same rady. Ja chora, Karmicielka chora.Wiele kotów nie ma. W głębi działek też są koty. Trzeba do nich też dotrzeć.Muszą cos zjeść.

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 10:16 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

czyli kciuki dalej zacisniete :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob paź 17, 2009 10:19 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

W okolicy plaży mam uwięzione kociaki. Ich budki są zalane całkowicie woda. Trzeba tam dotrzec. Zanieść suche budki. One umra w tych warunkach. To dzikuski.Tam była bardzo wysoka woda. Wczoraj sie przebrałam w suche rzeczy. Jak usłyszałam ten płacz poszłam. Znów wszystko było mokre po kolana. Ale kociaki choć jedzenie dostały.Proszę o Pomoc w zrobieniu porządku u mnie na działce. Wszystko plywa. Budki miski. W altance mokry dywan.Wody po kostki.Prad wyłączyli Nie dam rady sama.Trzeba zawieżć tym kotom ciepłe koce kołdry. One muszą odchorować.

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 10:22 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Wiora Pieknie Dziekujemy za Sliczne Bazarki. Wielkie Wielkie Dzieki :1luvu:

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 10:25 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

jaaana pisze:Mam różne grube tkaniny - koce, zasłony itp. żeby wyłożyć budki (na paczkę z 15 kg się zbierze). Mogę wysłać do Szczecina, ale dopiero w poniedziałek. Proszę o adres.
Chyba, że ktoś z Gdańska będzie jechał i zawadzi o Puck.

Witam Serdecznie Jaaana. Koce i koldry narazie mamy.Pieknie Dziekujemy za cheć Pomocy. Chłopcy z Hurtowni przywieżli mi wczoraj cały samochód jak sie dowiedzieli o Tragedii.Pieknie Dziekujemy Im za POMOC. :1luvu:

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 10:28 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Zaraz wysle smsa do agiis z pytaniem o ktorej wraca .2 pary dobrych butow wziela Kasia ,mowila ze jedne sa dla niej a jedne dla Ciebie . Mam nadzieje,ze masz z nia kontakt .Kaska wpadla do pasa w wode i szybko sie ewakuowala ,nawet nie wymienilysmy sie telefonami.Jedne dobre buty sa u agiis wiec moglabym polazic,poszukac ale to dopiero jak wroci z pracy .

kya

Post » Sob paź 17, 2009 10:35 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Kasia buty zabrała ze soba. U mnie nie ma nic.Podam Ci na pw numer do Niej.

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 10:47 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

jestem dzisiaj w pracy - kończę około 16.00

buty suszą się w domu - można po nie podjechać
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob paź 17, 2009 11:13 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Kurcze,tu trzeba kogos kto to ogarnie organizacyjnie . Ja nie moge wydzwaniac na komorki do ludzi celem"kto.gdzie.kiedy" bo konczy mi sie kolejna karta a szmalu NIET. Ogarne chalupe ,zrobie jakis szybki obiad i sluze swoja osoba .Po prostu potrzebuje w srodku dnia ze 3 godziny dla domu ( 12.00-15.00) ,potem jestem do dyspozycji i moge szukac kotow,karmic,robic budki czy co tam trzeba . Mam utrudnione pole do dzialanie bo nie mam samochodu i np.podjechanie do agiis po kalosze to dla mnie w weekend wyprawa komunikacja miejska 2 srodkami lokomocji. To samo podjechanie do dzialek ...tez 2 autobusy .
Przed chwila rozmawialam z agiis ,bedziemy do dyspozycji o 16.00 z gumiakami i zarciem kocim.Prosze o zarzadzenie albo zbiorki kolo domu Izy i podzial zadan albo o napisanie tu gdzie mamy pojechac i co zrobic . Takie bieganie w kolko solo jest troche bez sensu .Dorota sie nie odzywa i w rezultacie nie ma zadnych informacji czy budy sa ustawione ,koty nakarmione itd. Prosze napisac co mamy zrobic z agiis i gdzie .Iza moze Ty albo Dorota rozdzielcie jakos zadania to naprawde ulatwi nam prace .

kya

Post » Sob paź 17, 2009 11:26 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

załatwiam dodatkowe buty długaśne od harcerzy - ale to dopiero wieczorem bo ludzie pracują

jestem za rozdzieleniem prac
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob paź 17, 2009 12:46 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Dorota była u mnie o 12.00.Niestety dotarłam dopiero o 12.30.Musiałam stać za korpusami. Nie ma ryby. Rybacy nie poplyneli przez pogode. Przed chwila Dorota z E-dita odebrały budki i pojechały zawieżć. Tam czeka na nich Kasia z butami. Więcej nic nie wiem. Chyba mi padła komórka od tej wody bo Dorota nie mogła sie do mnie dodzwonic.Na obecna chwilę nic więcej nie wiem. Nie wiem czy maja jakieś żarcie dla kociakow czy tylko będa montować budki.Ja narazie jestem w domu bo muszę wszystko ugotować.

iza71koty

Post » Sob paź 17, 2009 12:47 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

agiis-s pisze:załatwiam dodatkowe buty długaśne od harcerzy - ale to dopiero wieczorem bo ludzie pracują

jestem za rozdzieleniem prac
Moze dałoby rade załatwić więcej?Trzeba sie dostać w gląb działek. Tam są na pewno też głodne koty.

iza71koty

[poprzednia][następna]