Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 20:46 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Fajowy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 16, 2009 20:42 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Byliśmy dziś u weta.
Przy okazji zgarnęłam bezdomną koteczkę - miała być w ciąży, ale co się okazało, możecie przeczytać tutaj: viewtopic.php?f=13&t=101430&start=120

Wet oglądał wyniki badań Puchatka. Ma wątpliwości co do kłąbuszkowego zapalenia nerek - wg niego wyłącznie białko w moczu wskazuje na takowe zapalenie, a inne parametry nie. Sugerował, iż mógł być to błąd przy pobieraniu moczu (nie wiem, jaką metodą był pobierany). Za kilka tyg. mam przyjechać na badanie krwi i pobranie moczu w gabinecie.
Wet sugerował zmniejszenie dawki fortekoru do 2,5 mg, a Cystaid zużyć do końca i na razie odstawić, podawać karmę ok. 40-45 g dziennie.
Jopop, co Ty na to? Ten lekarz to specjalista chirurg.

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 20:44 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocia duszo, a moze uda Ci się zlapać mocz Puchatka samej i do labu zawieżć?

Badanie ogolne z osadem.To kosztuje 8-10 zl .Wiedzialabys wcześniej
a nie czekala kilka tygodni .
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 20:46 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt paź 16, 2009 20:45 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Spróbować zawsze mogę :wink: muszę załatwić pojemniczek.

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 20:50 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

W aptece kupujesz pojemnik.Ja podstawiam pod juz sikającego kota najlepiej wyparzoną lyzkę wazową i przelewam do pojemnika.
Tylko taki mocz trzebaby od razu zawiezc do labu, bo nie moze dlugo stac.

A ile tego białka bylo w ostatnim badaniu moczu?

gisha

Post » Pt paź 16, 2009 20:52 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Dzięki - spróbuję w przyszłym tygodniu.:-)

Kochani!
Póki co Puchatek ma zapewnione pieniążki na leczenie!
Dziękuję wszystkim, którzy mieli jego banerek w podpisie. Myślę, że możemy już go usunąć i zrobić miejsce dla bardziej potrzebujących zwierzaków. W razie czego jeszcze kiedyś o to poproszę, ale na razie dzięki!

Ale zaglądajcie do mnie jeszcze.. :1luvu:

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 20:57 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Asiu-ja kupiłam takie małe szufeleczki do produktów sypkich-idealnie nadaja się do łapania moczu!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt paź 16, 2009 21:05 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

WIem Asiu, ze lubisz Konczaka i wogole.. Ale ja od dawna stronie od wizyt u niego z moimi zwierzakami ( i ojca i syna bo takie same maja teorie co do pewnych spraw...) .. Ze słaniającą mi sie suka wolalam telepac sie do Gyni do weta całodobowego jak do niego isc.. Po kilku jego uslyszanych teoriach i spraktykowanych przypadkach.. Wole nie.
Nic nie sugeruje, kazdy ma swoje..

Ale jak juz jedziesz do Rumi specjalnie.. Jest tam wet Podgórski.. Dziewczyny z PKDT mu ufaja i go polecaja na prawo i lewo, leczy mi najgorsze przypadlosci moich zwierzat, no i opiekuje sie maluchami.. Tak samo przyjmujacy na zmiane z nim w gabinecie Szczypior!! Tak mi pomagaja z maluchami, ze az wstyd mowic, ze potrafia grosze wziac za zastrzyki i leki, jak nic.. Maja reke do kotow ( skoro wspolpracuja z PKDTznaczy ze koty im obojetne nie sa) i wogole podejscie do wlasciciela- wyjasnia, doradza..
Zawsze mozna skonsultowac.. Przy takich zreszta powazniejszych sprawach zalecane jest konsultowanie z innymi wetami..
Ale to juz zrobisz jak uwazasz oczywiscie tylko doradzam :)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt paź 16, 2009 21:11 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocia dusza pisze:Byliśmy dziś u weta.
Przy okazji zgarnęłam bezdomną koteczkę - miała być w ciąży, ale co się okazało, możecie przeczytać tutaj: viewtopic.php?f=13&t=101430&start=120

Wet oglądał wyniki badań Puchatka. Ma wątpliwości co do kłąbuszkowego zapalenia nerek - wg niego wyłącznie białko w moczu wskazuje na takowe zapalenie, a inne parametry nie. Sugerował, iż mógł być to błąd przy pobieraniu moczu (nie wiem, jaką metodą był pobierany). Za kilka tyg. mam przyjechać na badanie krwi i pobranie moczu w gabinecie.
Wet sugerował zmniejszenie dawki fortekoru do 2,5 mg, a Cystaid zużyć do końca i na razie odstawić, podawać karmę ok. 40-45 g dziennie.
Jopop, co Ty na to? Ten lekarz to specjalista chirurg.

wlaśnie przeczytalam
zmniejsz ten Fortekor jeśli wet zalecil obniżenie
i jeszcze jak będą juz drugie wyniki to podpytaj o usg nerek - czy warto robić

edit: i ewentualnie spróbuj sie przejechac do weta polecanego
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 21:13 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt paź 16, 2009 21:13 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Angel_ też o tym myślałam. Z tego, co wiem, tamta kicia właśnie do niego idzie w poniedziałek. Z kotem na razie do niego jechać nie będę (straaasznie się stresuje jazdą samochodem), ale myślałam o wysłaniu maila z wynikami albo przekazanie ich przez np. mpacz78 - może w ten sposób by poznała jego opinię.:)

dalio - Puchatek miał wszystkie wyniki w normie - w samiutkim środku. Nie ma więc jakby wskazań do usg. Ale sama dla świetego spokoju poproszę o to.

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 21:15 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocia dusza pisze:Angel_ też o tym myślałam. Z tego, co wiem, tamta kicia właśnie do niego idzie w poniedziałek. Z kotem na razie do niego jechać nie będę (straaasznie się stresuje jazdą samochodem), ale myślałam o wysłaniu maila z wynikami albo przekazanie ich przez np. mpacz78 - może w ten sposób by poznała jego opinię.:)

dalio - Puchatek miał wszystkie wyniki w normie - w samiutkim środku. Nie ma więc jakby wskazań do usg. Ale sama dla świetego spokoju poproszę o to.

a kreatynina?
o usg zapytaj bo może nie bedzie warto
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 16, 2009 21:21 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Krew:
Kreatynina 1,2 (1,0-1,8)
Mocznik 45,4 (25-70)
Białko całkowite 73,0 (60-80)

W morfologii też wszystko idealnie (minimalnie za dużo erytrocytów)

Kocia dusza

Post » Pt paź 16, 2009 21:28 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

No to daj wyniki mpacz chociaz wstepnie poznasz inna diagnoze :)

Podgorski i Szczypior sa rewelacyjni :ok: Juz na przyszlosc polecam..

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt paź 16, 2009 21:45 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

a badanie moczu, masz wyniki?
Bo krew idealnie :D

gisha

Post » Pt paź 16, 2009 21:47 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

faktycznie wyniki idealne
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]