Cypisia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 18:17 Cypisia [']

Obrazek

Ta malutka jako jedyna z miotu dotąd przetrwała epidemię pp na działkach w Mińsku. Przyjechała dziś do mnie z mamusią, ale jej matka była już w agonii i odeszła z pomocą wetki za TM :cry: [']

Malutka miała jeszcze sześcioro rodzeństwa, nie przeżyły. Umierają też inne koty.

Dziś pół dnia spędziłyśmy w lecznicy, w domu małą ulokowałam w wannie. TŻ zobaczywszy ją zapytał "A cóż to za Cypisek?" - stąd imię. Możliwe, że maleńka nie będzie Cypisią a jednak Cypiskiem, ma tak opuchniętą od biegunki pupę, że płeć nie jest pewna.

Jest malutka, chudziutka, wycieńczona biegunką. Dzisiejsza morfologia kiepska, ale nie zatrważająca. Cypisia dostała kroplówę dożylną, baterię leków, została odpchlona, ma wyczyszczone uszy. Jest mniejsza niż się spodziewałam, jednak zdjęcia przekłamują. Bardzo się boję o kruszynkę.

Potrzebujemy wsparcia, ciepłych myśli, kciuków, pomocy transportowej i finansowej też.
Ostatnio edytowano Nie paź 18, 2009 8:36 przez Jana, łącznie edytowano 3 razy

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt paź 16, 2009 18:18 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Kciuki za tego dzieciaka!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 16, 2009 18:20 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

dzieciak jest maciupeńki, obok były 5-6 tygodniowe kociaki, giganty w porównaniu do tego okruszka. Oczka jeszcze niebieskie, taki pyszczek maleńki aż strach w ręku trzymać... kruchutkie to...
I ogonek, do góry przy głaskaniu...

rozczulające maleństwo.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt paź 16, 2009 18:21 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

I włącza motorek widząc człowieka.
Siedzi okruszek tej wannie, skulona taka, widać, że kiepsko się czuje, a kiedy wchodzę spogląda na mnie i od razu zaczyna mruczeć.

Jana

Post » Pt paź 16, 2009 18:27 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

:D Coś tu o mojej imienniczce czytam!!!!!! :wink:
wielgachne kciuki za kocinkę.
Oby było tylko lepiej.!!! :ok: :kotek:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt paź 16, 2009 18:37 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

:ok:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt paź 16, 2009 18:41 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Ojej jaka bieda...
Maleństwo walcz :ok:

Przepraszam... poza kciukami nie mogę nic :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 16, 2009 18:53 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Apeluję o pomoc finansową dla Cypisi. Wiosną walczyłam z pp u Zuzi ['], niestety bezskutecznie i tylko przez 4 dni . Wiem, że oprócz kciuków i ciepłych myśli, pomoc materialna bardzo się przyda. Transportowa także. Nie wiem jakbym bez samochodu woziła Zuzię na codzienne kroplówki. Ja mam maleńkie nieszczepione kociaki, więc niestety nie pomogę w tym zakresie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt paź 16, 2009 20:04 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Mała jest smutna. Siedzi na butelce z ciepłą wodą. Jest kuwetkowa :)
Nie chce jeść dobrowolnie, więc wcisnęłam w nią ok. 4 ml conva...

Jana

Post » Pt paź 16, 2009 20:10 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

genowefa pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Apeluję o pomoc finansową dla Cypisi. Wiosną walczyłam z pp u Zuzi ['], niestety bezskutecznie i tylko przez 4 dni . Wiem, że oprócz kciuków i ciepłych myśli, pomoc materialna bardzo się przyda. Transportowa także. Nie wiem jakbym bez samochodu woziła Zuzię na codzienne kroplówki. Ja mam maleńkie nieszczepione kociaki, więc niestety nie pomogę w tym zakresie.

o tak, leczenie Mietka, a wiec lecznica + lekarstwa to było ok 2000 zł...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt paź 16, 2009 20:26 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Jana jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za tę kruszyke i jej mamusię ['], która mogła bez bólu odejść.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt paź 16, 2009 21:11 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Jeśli zjadała to wciśnięte, to dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt paź 16, 2009 21:16 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Za ulgastran mała mnie znienawidziła :wink: :twisted:

Ale wcześniej pobawiłyśmy się myszką :mrgreen:

Jana

Post » Pt paź 16, 2009 21:52 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

:ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt paź 16, 2009 22:41 Re: Cypisia z działek. PP, kciuki i wszelka pomoc potrzebna!

Mała jest kuwetkowa, ale sraki nie kontroluje, już mam kilka posłanek do prania. Chyba muszę się przerzucić na podkłady na razie, a mało mam. Gdyby ktoś miał i chciał jej sprezentować kilka, nie pogniewamy się.

Conv jest bue, gerberek troszkę wchodzi.

Jana

[następna]