Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 9:55 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:
Agnieszka Marczak pisze:Dziewczyny bardzo chciałam być na tym spotkaniu,ale nie wyszło
zaangażowałam się w ratowanie małych kociaków z Wrzeszcza i z działek w Rębiechowie i nie starczyło mi dnia :(
Super Kinguś,że tam byłaś Dziewczyny jestescie booooooskie :ok:

Aguś ja się niestety spóźniłam.Jak się ma dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności to trzeba walczyć o to co się należy i przez to moje spóźnienie :(

Kingusiu najważniejsza jest Pati ja to wiem i tak robisz mnóstwo dla naszych biednych kociastych :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt paź 16, 2009 10:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:Kochani moi, dzwonił właśnie Newsweek :D Postarają się, aby w poniedziałek ukazała się krótka notka o naszym apelu :D

SUPER :ok:
Oby jak najszybciej udało się tym kotom pomóc.Karma oczywiście jest ważna ale według mnie najważniejsze jest leczenie tych kotów i sterylizacja i o to będziemy walczyć by te koty uzyskały pomoc weterynaryjną a nie tylko zapełnić im brzuszki.
Ponad 85kg od nas już poszło na stocznie ja w domu mam kolejne 20kg do zabrania.

Dziękuję w imieniu PKDT wszystkim którzy pomagają .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt paź 16, 2009 10:33 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

lidjanb pisze:Podaję adresy e-maili na które pisałem wcześniej: <redakcja@kot.net.pl;(Redakcja "KOTA"już przygotowuje artykuł na temat gdyńskich kotów); wydz.ochrony_srodowiska@gdynia.pl; biuro_prezydenta@gdynia.pl ;k.buzniak@prasa.gda.pl ;patrol@gda.tvp.pl ; reporter@radio.gdansk.pl; kontakt@tvn24.pl dros@woj-pomorskie.pl ;a.rybicki@woj-pomorskie.pl;marek.biernacki@sejm.pl; panorama@gda.tvp.pl;jolanta.szczypinska@sejm.pl ; dorota@arciszewska.pl ; izabela.jaruga-nowacka@sejm.pl; biuro@b-borusewicz.pl; biuro@bronislawkomorowski.pl;alarm@gp24.pl ;twoje@tvp.info;

Rozumiem, że dziennikarz uważa petycję za ostroą, ale przecież p. Janusz pisał już do władz Miasta prośbę nie ostrą i jakoś do tej pory nie została podjęta ani żadna akcja ani nawet rozmowa... Więc sorry, ale moim zdaniem petycja nie jest za agresywna.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt paź 16, 2009 10:54 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:
Betbet pisze:Trochu mało konkretów, absolutny brak zaplecza sanitarnego, pomysłu na odłowienie kotów w celu przeprowadzenia zabiegów i przede wszystkim...
Wielka niewiadoma z przepustkami na teren stoczni.
Pozytywy:
-publiczna deklaracja przed kamerą, że TOZ rozliczy się z pieniążków
-fantastycznie było poznać kolejne osoby
-czuję, że się nie pozabijamy tzn my jako różne organizacje
-dobrze, że powstanie wspólne logo, plakaty, fajnie gdybyśmy mogli zobaczyć chociaż projekt tego wszystkiego
-z karmieniem da radę

Ja mam nadzieję że miedzy nami wszystkimi będzie wspaniała współpraca nie tylko w czasie tej akcji ;)

W końcu wszyscy mamy ten sam cel!Animozje na bok.Razem więcej zrobimy!Dzisiaj my potrzebujemy szybkiej pomocy a jutro inni z naszych szeregów.I wtedy my pomożemy!
No to jak towarzyszki i towarzysze-Pomożecie?! Pomożemy !!!!Przecież to jasne!!!!Dopiero
"zaczynamy wspólne życie"i tylko od nas samych zależy jak się to życie w przyszłości ułoży...Metody mogą być różne,ale cel jeden!

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Pt paź 16, 2009 11:21 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Moim skromnym wkładem w pomoc jest bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=101837&p=5052967#p5052967

Pokrywam koszty wysyłki.

Zapraszam!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pt paź 16, 2009 11:50 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

AgnieszkaZet pisze:Moim skromnym wkładem w pomoc jest bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=101837&p=5052967#p5052967

Pokrywam koszty wysyłki.

Zapraszam!!!

Super :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 16, 2009 12:02 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Radio Pin jest także nami zainteresowane :) Może będzie krótki reportaż w poniedziałek :D

yammayca

Post » Pt paź 16, 2009 12:20 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Jest już artykuł w gazecie świętojańskiej http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=10115
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 16, 2009 12:38 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Jest już artykuł w gazecie świętojańskiej http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=10115

hehe, tylko janusz na zdjęciach, toz, wege i patrol :wink: PKDT się nie uczesało czy co??????? :lol:
dziewczyny nie wiem jak wy ale ja drugi raz petycji nie wyślę do tych samych osób. miło ze strony dziennikarza,że robi drugą petycję, ale wprowadzi to zamęt i zamieszanie. petycja musiała być w ostrym tonie, ponieważ mieszkamy w polsce i do naszego narodu trafia tylko zamordyzm 8O
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt paź 16, 2009 12:39 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja też nie rozumiem.. Do tego ten artykuł jest taki.. bezjajeczny.. Moim zdaniem przeczytanie go nie wywołuje jakichkolwiek emocji..
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 16, 2009 12:49 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

"zostało wysłane pismo do prezydenta Szczurka, by miasto wspomogło akcję." - czy można poznać treść tego pisma? Podpisywałyście coś wczoraj?

yammayca

Post » Pt paź 16, 2009 12:54 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:
kinga-kinia pisze:Jest już artykuł w gazecie świętojańskiej http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=10115

hehe, tylko janusz na zdjęciach, toz, wege i patrol :wink: PKDT się nie uczesało czy co??????? :lol:
dziewczyny nie wiem jak wy ale ja drugi raz petycji nie wyślę do tych samych osób. miło ze strony dziennikarza,że robi drugą petycję, ale wprowadzi to zamęt i zamieszanie. petycja musiała być w ostrym tonie, ponieważ mieszkamy w polsce i do naszego narodu trafia tylko zamordyzm 8O

Sabina ja jestem tzn mój balejaż na włosach :twisted: Karolinę chyba na jednym zdjęciu w dali widać.Ja tam fotogeniczna nie jestem więc jakoś to przeboleję. Nie powiedziano o karmie od PKDT ....nie ma ani słowa o sprawie priorytetowej leczenie,sterylizacja o których mówiłam .....nie ma nawet danych adresowych organizacji która udostepniła konto bankowe a też o tym wspominałam.....nie ma mowy o tym że OTOZ oferuje 20 sterylek ....za to wyraźnie jest mowa o niewychodzeniu za orkiestrę .....nie ma nr tel pod który ludzie mogą dzwonić ....nie ma podanego miejsca na składowanie karmy... ech
Gazeta Świetojańska żąda by usunać ten wątek tu na forum miau - będzie utworzone forum w gazecie.
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 12:59 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 16, 2009 12:57 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:"zostało wysłane pismo do prezydenta Szczurka, by miasto wspomogło akcję." - czy można poznać treść tego pisma? Podpisywałyście coś wczoraj?

Ja osobiście takiego pisma nie widziałam i nic nie podpisywałam dostaliśmy tylko informację ustną ze nasza petycja jest "agresywna" i że chcą najpierw poprosić prezydenta Gdyni o pomoc a nie żądać.Z niecierpliwością czekam na odpowiedź prezydenta i na zaangażowanie się w ratowanie tych kotów.
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 13:45 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 16, 2009 12:59 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Co znaczy żąda,,? :twisted: Nie rozumiem..
A jeśli chodzi o petycję jest napisana genialnie.Nie jest agresywna jest konkretna.
E
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 14:49 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Pt paź 16, 2009 13:06 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Szanowni państwo

Informujemy, że powstał SSA "Ratujmy koty gdyńskie", który jest w tej chwili oficjalnym ciałem, które będzie reprezentować akcję . Zapraszamy do współpracy i prosimy o rozpowszechnianie tej wiadomości. Udało się wczoraj osiągnąć coś wyjątkowego - organizacje na co dzień konkurujące zjednoczyły się w tym celu. Spróbujmy to budować dalej. Prosimy o zdjęcie innych kont, które zbierają na to pieniądze i ustalanie ze sztabem działań, w tym info do mediów, we wszystkich sprawach związanych z akcją. Liczymy na zrozumienie, mądrą dyscyplinę i synergię

Więcej info na:

Ratujmy gdyńskie koty! Powstał koci sztab

http://www.gazeta.razem.pl/index.php?id ... page=10115

Pan dziennikarz

Od: Pt paź 16, 2009 7:56

[poprzednia][następna]