H&M - Hugo i Meo część chyba 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2009 10:02 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Co u chłopaków słychać Marcelibu ? :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie paź 04, 2009 10:16 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Hugciowi chyba się polepszyło od dawki uderzeniowej "zakwaszającej", bo już dzisiaj jego siku znalazłam w odpowiedniej wielkości. Wcześniej było już nawet nawet kropelkowanie :( , bałam się przytkania, było chyba już blisko. Teraz Hugoliusz chrupie Urinary i dostaje 2 razy dziennie Uropet. Właśnie 5 ml pasty czeka na zapodanie, tylko Hugcio mi zwiewa , bo on wie, co to znaczy, gdy "takie brązowe" jest w strzykawce :twisted: .

Meonika płuczę 2 razy w tygodniu, dziś przypada kroplówka. Chciałam mu wyrwać pozostałe zęby, ale kreatynina za wysoka, boję się, narkoza mogłaby go zabić. Na razie zęby jako-tako, dziąsła nie krwawią, ale kamień jest. Jeżeli kreatynina nie opadnie, to zabiorę Meonika do naszej wetki do Wilanowa i znowu zdejmie mu trochę największego kamienia "na żywca" szczypczykami. Nie będzie innego wyjścia - nie pozwolę na narkozę, żeby oczyścić zęby, gdyby miało to Meonikowi zrobić krzywdę. Trudno, najwyżej trochę go poboli.
Widać już, że Meo jest stary: dużo śpi, coraz mocniej chrapie, oczka łzawią, zęby mu same wypadają. Po prawej stronie zostały tylko dwa: po jednym góra i dół.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 04, 2009 10:47 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Ech, starośc nie radosc, ucaluj ode mnie staruszka w ten biedny pyszczek i żeby tak mocno nie bolalo :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie paź 04, 2009 12:57 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Wygłaskaj obu chłopaków w moim imieniu :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie paź 04, 2009 16:17 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Ukochaj starowinkę ode mnie :love:.
Kłopcia też starzeje się w widoczny sposób :(, idzie jej 12 rok i zaczyna poważniej wyglądać ;), bo zachowuje się jak zdziecinniała staruszka 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie paź 04, 2009 18:25 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Gatarko, mosiowi tez idzie 12 i zachowuje sie jak mlodzieniaszek ale rozsadny, zreszta opanowany i rozsadny to on byl od kociaka. Chociaz dotad sie slini ze szczescia kiedy sie go tuli- w dziecinstwie kapalo mu strumieniem z pyszczka :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt paź 16, 2009 7:08 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Jak futrzaki?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 16, 2009 7:16 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

No właśnie, co u Was?
Jak chłopaki?

Apropos chrapiącego Meosia - u mnie najgłośniej chrapie też jedno takie bure :roll:
(tzn. najgłośniej jeśli chodzi o futrzaste, czworonożne ;)

Buziaki, miłego dnia :)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt paź 16, 2009 7:47 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Hugcio dostał karmidełko-poidełko. I oczywiście był przestrach, szczególnie w oczach i tylnych łapach :mrgreen: . Łapki ugięte, oczy jak spodki, uszy "wykręcone" :ryk: :ryk: :ryk: . Po sprawdzeniu, że poidełko-karmidełko nie ugryzie, nie uderzy, albo nie zje kota - powolutku, powolutku było zaznajamianie (jednostronne). Teraz już wiadomo, że można z tego jeść i pić. Choć uważnym być trzeba 8) .
Wczoraj wieczorem "Pastowany" dostał w bonusie parafinę dopyszcznie, bo coś te kupy znowu przestały mi się podobać (częstotliwość znaczy). Dziś rano był efekt niezbyt imponujący, choć kotecek saneczkował po dywanie. Hugcio jest stale na Uro-pecie i Urinary, bo siku było coraz mniejsze i boję się przytkania.

Meonik skończył drugą turę "płukanka", pod koniec już zwiewał przede mną i przyklejał się do podłogi. Mimo, że tak się staram zawsze, żebyśmy nie czekali w kolejce u weta i sprawę naprawdę załatwiamy w ciągu 5 minut. W poniedziałek robimy krew na "nerki" i zastanowimy się co dalej - kwestia zrobienia zębów. Apetyt ma dobry, dziś o godzinie 4 rano było "ał?, auł..." - na śpiąco otworzyłam mu puszkę. Potem było mlaskanie i zaległa cisza. Błoga cisza :twisted: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pt paź 16, 2009 15:52 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Nie wiem, czy Tweety czyta jeszcze nasz wątek, ale ja chyba reklamację na Meonika muszę złożyć. Zrobiłam zakupy w Zooplus - różne karmy nerkowe (Kattovit, Animonda, Beaphar), no cuda-wianki-hafty kurpiowskie. On tego nie chce żreć, tylko Gourmety Goldy (królik z wątróbką) :evil: . Po cholerę ja tego tyle kupiłam? I dlaczego nie chce jeść dobrego nerkowego? Ja nie wiem, po co te koty mi były... Pastowany nie zrobił jeszcze kupy "poparafinowej" :| . Tylko saneczkuje i sobie doopiszcze wylizuje. Nie dam mu dzisiaj buziaka :mrgreen: .

Marcelibu

Post » Pt paź 16, 2009 15:54 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Marcelibu pisze:Nie wiem, czy Tweety czyta jeszcze nasz wątek, ale ja chyba reklamację na Meonika muszę złożyć. Zrobiłam zakupy w Zooplus - różne karmy nerkowe (Kattovit, Animonda, Beaphar), no cuda-wianki-hafty kurpiowskie. On tego nie chce żreć, tylko Gourmety Goldy (królik z wątróbką) :evil: . Po cholerę ja tego tyle kupiłam? I dlaczego nie chce jeść dobrego nerkowego? Ja nie wiem, po co te koty mi były... Pastowany nie zrobił jeszcze kupy "poparafinowej" :| . Tylko saneczkuje i sobie doopiszcze wylizuje. Nie dam mu dzisiaj buziaka :mrgreen: .

:twisted:

Ja tylko go wiozlam. Niewinna jestem.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 16, 2009 16:02 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Dorota pisze:
Marcelibu pisze:Nie wiem, czy Tweety czyta jeszcze nasz wątek, ale ja chyba reklamację na Meonika muszę złożyć. Zrobiłam zakupy w Zooplus - różne karmy nerkowe (Kattovit, Animonda, Beaphar), no cuda-wianki-hafty kurpiowskie. On tego nie chce żreć, tylko Gourmety Goldy (królik z wątróbką) :evil: . Po cholerę ja tego tyle kupiłam? I dlaczego nie chce jeść dobrego nerkowego? Ja nie wiem, po co te koty mi były... Pastowany nie zrobił jeszcze kupy "poparafinowej" :| . Tylko saneczkuje i sobie doopiszcze wylizuje. Nie dam mu dzisiaj buziaka :mrgreen: .

:twisted:

Ja tylko go wiozlam. Niewinna jestem.

Tweety go "załatwiła, że jest", Ty przywiozłaś. I Ty niewinna jesteś? :mrgreen:
Leży mi teraz takie footro na kołdrze, jak na swojej, a to ja powinnam leżeć, bo chora jestem. Focha ma - on nie będzie jadł Kattovit nerkowego - to zje wymieszany z Gourmetem :twisted: .

Marcelibu

Post » Pt paź 16, 2009 17:23 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

Marcelibu! Udało się!! LEJE!! Taaką kałużę mam w kuchni!! :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt paź 16, 2009 17:52 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

kinga w. pisze:Marcelibu! Udało się!! LEJE!! Taaką kałużę mam w kuchni!! :lol:

:dance2: :dance:

Marcelibu

Post » Pt paź 16, 2009 18:03 Re: H&M - Hugo i Meo część chyba 4

To ja się chyba już cieszę! On panuje nad tym! I pęcherz zachowuje się prawidłowo.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

[poprzednia][następna]