K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 10:35 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Cammi pisze:Forrest Gump nie miał racji.

To kot jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo co się trafi.

To było o życi i mówił nie Forest, a mama Foresta Gampa :D
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw paź 15, 2009 10:36 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Kochani, w sprawie budek akcja szkoła jest super, trzeba hasło: np. Ej, Dorota, zbuduj budkę dla kota, a Tereska zbuduje swoją dla pieska! (by Ania).
A tymczasem wypatrzyłam takie coś na allegro:
http://allegro.pl/item766338785_pudelko_styropianowe_18_litrow_12_00_zl_szt.html
http://allegro.pl/item764220903_pudelko_styropianowe_51_litrow_18_60_zl_szt.html
To moglibyśmy na już zrobić, zamówić, okleić, wyciąć otwór, okleić folią zabezpieczyć otwór, stawiać.
Na stronie fundacji "Zmieńmy Świat" jest instrukcja: o tu http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/prezentacje/domkidlakotow.pps
Wiem, że budki są potrzebne w Kłaju, na prokocimiu u Queen_ink, na działkach, w Krzeszowicach, Pan z Prądnika mnie pytał, te przy zakopiance nie mają schronienia. Myślę, że potrzeby są ogromne, ten wczesny atak zimy uświadomił nam, że zima będzie i będzie zimno. Zanim akcja w szkołach ruszy trochę czasu minie, a my możemy już się troszkę przyszykować.
Pomyślcie, czy ktoś by chciał sfinansować jedno lub dwa puedłka, napiszcie do edit_f, która będzie składać zamówienie, ja jeszcze postaram się dodzwonić do producenta i sptytam, czy przy zakupie np. 20 możemy liczyć na zniżkę....
Jak już je sterylizujemy i karmimy, to zróbmy, żeby miały ciepło, co?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 15, 2009 10:38 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Aha, kochani, trzeba pisma pisać, u dra Szpeyera mamy 3 kotki i kocurka. W arwecie chyba 4 kotki i 2 kocurki.
Kto pisze, kto, zainteresowani na pw, prześlę wzory.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 15, 2009 10:45 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

O sterylki chodzi?
To dajesz na pw co i jak :)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw paź 15, 2009 10:51 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:Aha, kochani, trzeba pisma pisać, u dra Szpeyera mamy 3 kotki i kocurka. W arwecie chyba 4 kotki i 2 kocurki.
Kto pisze, kto, zainteresowani na pw, prześlę wzory.

Przeslij i mnie wzory, ja tez napisze.

Luterko, o ktorej sie dzis chcesz zobaczyc? Podaj choc wstepnie godzine bo musze jeszcze do kolezanki podskoczyc.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw paź 15, 2009 10:53 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:[ciach!]
http://allegro.pl/item766338785_pudelko_styropianowe_18_litrow_12_00_zl_szt.html
http://allegro.pl/item764220903_pudelko_styropianowe_51_litrow_18_60_zl_szt.html
[ciach!]
Pomyślcie, czy ktoś by chciał sfinansować jedno lub dwa puedłka, napiszcie do edit_f, która będzie składać zamówienie, ja jeszcze postaram się dodzwonić do producenta i sptytam, czy przy zakupie np. 20 możemy liczyć na zniżkę....

Mozna spytac tez producenta czy maja budki lekko uszkodzone, zdrapane, wgniecone ale tak zeby mozna było je wykorzystac - moze by oddal za darmo albo ciut taniej niz zwykle?
Kotom to wszystko jedno czy sa wgniecone czy nie, natomiast do przewozu zywnosci to te budki musza byc pewnie idealne...

solangelica

Post » Czw paź 15, 2009 10:57 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Nadia
Koteczka około 6 miesięcy zaszczepiona czarna z zielonymi oczkami
koteczka uwielbia ludzi w szczególności przy posiłkach
bardzo kontaktowa uwielbia zabawę lubi być głaskana i noszona
na rekach . Jak każda panienka dobrze wychowana korzysta z
kuwety , nie wybrzydza przy jedzeniu potrafi korzystać z drapaka
Jest bardzo towarzyska uwielbia inne koty które wciąga do zabawy
wychowana przy psie wiec sie go nie boi a wprost przeciwnie
chętnie się do niego przytula i z nim sypia .
Posiada książeczkę zdrowia komplet szczepień i odrobaczeń
ze względu na młody wiek nie sterylizowana .
Nie wydaje kotów na wieś ani do domków wychodzących
zastrzegam sobie prawo do wyboru opiekuna obowiązuje umowa adopcyjna
tel w sprawie adopcji 664313798
dzieki za pomoc w ogłaszaniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Komu czarną księżniczkę z zielonymi oczkami ?
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Czw paź 15, 2009 11:01 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Ja chcę kotka!
Ja chcę kotka!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw paź 15, 2009 11:10 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

solangelica pisze:UWAGA!

Podaje aktualny stan zamowien na tuneliki.
Jesli ktos chce jeszcze tunelik z IKEI w Katowicach to prosze o kontakt!

Wezcie przy tym pod uwage, ze robiac przelew dzis pieniadze moga isc dluzej niz 24h. U mnie w soboty bank przelewow nie robi wiec jesli do piatku wieczorem nie zaksieguja to zaksieguja dopiero w poniedzialek - a ja wracam w niedziele wieczorem do Krakowa.

I tak zamowien dokonaly nastepujace osoby:
    -noemik 2 sztuki
    -zowisia 2 sztuki
    -karaluch 1 sztuka + namiot
    -BarbAnn 1 sztuka
    -Cammi 2 sztuki
    -Akima 1 sztuka

Sprawdzalam konto:
dotarly przelewy od noemik za 2 tuneliki i BarbAnn za 1 tunelik.

Kolejna kontrola konta ok. 14. :)

solangelica

Post » Czw paź 15, 2009 11:20 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Czy ktoś wziął mój jutrzejszy dyżur na Kocimskiej (po południu)? Do wyjazdu nie miałam żadnych wieści.

Ja jestem zasypana i całkowicie odcięta od świata, mam nadzieję, że do niedzieli pogoda się jako tako poprawi i będę w stanie wrócić do Krakowa.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw paź 15, 2009 11:24 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Cammi pisze:
Poradźcie mi coś - bo czym się to skończy to nie wiem.

Firek atakuje Metra!!!!
I to już nie jest wyskakiwanie z za kanapy tylko jawny i otwarty atak.

Zgłaszam reklamację co do niego i nic! Co to jest za kot! Jak się w końcu "uszkodzi" przy użyciu Metra to co ja powiem Mischelinie? Bedę musiała fabrykować zdjęcia, żeby dolepić mu jakiś brakujący fragment? Ogon albo łapę?

Czy Feliway działa na takie zachowania kocie również? Albo krople bacha?
Albo może drastyczniej - ma ktoś pożyczyć psa, kóry by kota nauczył respektu? Żeby chociaż warknął!

Nie przejmuj się śFirkiem. Jak koniecznie chce utracić jakąś część ciała, to nie będziemy mu stawać na drodze do szczęścia. :wink: A jak Metro mu w końcu przyleje (psia cierpliwość też ma swoje granice), to sam nabierze respektu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw paź 15, 2009 11:28 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

lutra pisze:Kochani, w sprawie budek akcja szkoła jest super, trzeba hasło: np. Ej, Dorota, zbuduj budkę dla kota, a Tereska zbuduje swoją dla pieska! (by Ania).
To moglibyśmy na już zrobić, zamówić, okleić, wyciąć otwór, okleić folią zabezpieczyć otwór, stawiać.
Na stronie fundacji "Zmieńmy Świat" jest instrukcja: o tu http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/prezentacje/domkidlakotow.pps
Wiem, że budki są potrzebne w Kłaju, na prokocimiu u Queen_ink, na działkach, w Krzeszowicach, Pan z Prądnika mnie pytał, te przy zakopiance nie mają schronienia. Myślę, że potrzeby są ogromne, ten wczesny atak zimy uświadomił nam, że zima będzie i będzie zimno. Zanim akcja w szkołach ruszy trochę czasu minie, a my możemy już się troszkę przyszykować.

spróbuję się porozglądać za jakąś firmą, która jest bliżej, gdzie byłby możliwy odbiór osobisty.. firma z allegro liczy sobie przesyłkę ponad 30 zł kurde.. moze będzie gdzieś jakoś bliżej, coby pojechać i kupić.. jakby ktoś słyszał, proszę o info..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw paź 15, 2009 11:30 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

solangelika nie odposuje juz chyba. może mi ktoś powiedzieć ile mam zaplacić za tunelik?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw paź 15, 2009 11:35 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

20 zł kosztują.

EDIT: 19.90 dokładnie
Ostatnio edytowano Czw paź 15, 2009 11:39 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw paź 15, 2009 11:35 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

edit_f pisze:
lutra pisze:Kochani, w sprawie budek akcja szkoła jest super, trzeba hasło: np. Ej, Dorota, zbuduj budkę dla kota, a Tereska zbuduje swoją dla pieska! (by Ania).

spróbuję się porozglądać za jakąś firmą, która jest bliżej, gdzie byłby możliwy odbiór osobisty.. firma z allegro liczy sobie przesyłkę ponad 30 zł kurde.. moze będzie gdzieś jakoś bliżej, coby pojechać i kupić.. jakby ktoś słyszał, proszę o info..

ta firma jest gdzieś spod łodzi..
choć doczytałam :twisted: i chyba nie jest tak źle.. bo jak zamówi się 18 małych pudełek zapłaci się za przesyłkę 42 zł, czyli jedno pudełko+tranport wyniesie ok. 14,5.. jak zamówi się 9 dużych pudełek, to za przesyłkę też 42 zł, czyli jedno duże+transport wyniesie ok. 23,5..

rozmiary małych pudełek: zewnętrzne: 300x400x310 mm; wewnętrzne: 230x330x240 mm
rozmiary dużych pudełek: zewnętrzne: 600x400x340 mm; wewnętrzne: 540x340x280 mm
jak myślicie, które będą lepsze?
chyba te duże?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

[poprzednia][następna]