Starsza whiskasowa kotka umiera na działkach...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2009 19:25 Starsza whiskasowa kotka umiera na działkach...

Dlugo sie zastanawialam, czy zakladanie watku tej kotce ma sens. Ale dzisiejsza pogoda mnie do tego zmobilizowala. :(
Na tutejszych dzialkach jest kotka...Mieszka tutaj ponoc ladnych pare lat. Kocinka jest w strasznym stanie. To kosci obciagniete skora. :( Zebra jej stercza, ma braki w uzebieniu, poszarpane, nieladne futro. Ona powoli odchodzi... :(
Taka kotka nie ma szans na dom. Ale ja mimo wszzstko wierze, ze zdarzy sie cud i ktos koteczce pomoze. Ona nie przezyzje zimy. Nie ma szans...

Mam zdjecia koteczki, wprawdzie bylejakie, bo z komorki, ale jakies sa. Wstawie jutro, bo musze poszukac kabelka.

Nie wiem, po co zalozylam ten watek...

Przepraszam za brak polskich liter, ale poprzestawiala mi sie klawiatura... :roll:
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 19:39 przez Lucky13, łącznie edytowano 1 raz

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro paź 14, 2009 19:43 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Podniosę chociaż
Gosiara

Post » Śro paź 14, 2009 20:55 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Podrzucę!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro paź 14, 2009 20:56 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

ja też podrzucę biedaczkę!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro paź 14, 2009 20:57 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Boże jakie to smutne... :(
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro paź 14, 2009 21:02 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

jakieś fotki, może ktoś da choc dt, czy coś wiecej o kotce wiadomo? czy oswojona itp?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro paź 14, 2009 21:11 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Fotki mam, ale muszę poszukać kabelka...Bylejakie są, robione komórką, no ale cóż.. :roll:
Kota jest oswojona i daje się brać na ręce. Nie przeszkadzają jej inne koty.

Lucky13

Post » Śro paź 14, 2009 21:20 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Czy jesteś w stanie doprowadzić ją do "normalnego" stanu?
ktoś kiedyś szukał whiskasa, ja nie miałam, podałam dalej, nie wiem czy znaleziono

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro paź 14, 2009 21:32 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

No wiesz, ja właściwie nie jestem w stanie nic zrobić. Tymczasu dać nie mogę, bo jestem zakocona na maxa. Ona potrzebuje ciepłego kąta, weta i dobrego jedzenia. Gdyby to miała, to pewnie szybko doszłaby do siebie.
Niestety na działce nie można jej tego zagwarantować. :(

Lucky13

Post » Śro paź 14, 2009 23:06 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Lucky13 pisze:No wiesz, ja właściwie nie jestem w stanie nic zrobić. Tymczasu dać nie mogę, bo jestem zakocona na maxa. Ona potrzebuje ciepłego kąta, weta i dobrego jedzenia. Gdyby to miała, to pewnie szybko doszłaby do siebie.
Niestety na działce nie można jej tego zagwarantować. :(

Bez twojej inicjatywy forum niewiele zrobi. Nie wiadomo, gdzie dokładnie ta kotka , jak wygląda, czy ma tam na działkach jakieś schronienie, czy ktoś (Ty?) ją dokarmia? Tej pogody ona może nie przeżyc, trzeba działać szybko, żeby potem nie mieć moralnego kaca, że się w porę nie pomogło biedactwu. Zabezbiecz ją jakoś i szukaj domku.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro paź 14, 2009 23:52 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Pod koniec września też natknęłam się na takiego biedaka, którego absolutnie nie mogłam wziąć i na dodatek na leczenie którego nie miałam funduszy. Poprosiłam tu o pomoc-pieniądze się znalazały, rodzine przekonałam, że to tylko na chwilę. Kot miał stan zapalny kości z powodu chorych zębów, bardzo cierpiał. Jest zdiagnozowany,zoperowany,kończy brać antybiotyk. Za chwię zaczniemy szukać domu-też będę prosiłą forum o pomoc, ale wiadomo jaki kot ma charakter, czy przeszkadzają mu inne zwierzęta, jakich problemów ewntualnie można się spodziewać ( kolejne zęby). Ja wiem, że Ty to wszystko wiesz, ale wiesz również, że dla kota, który jest już w domu i cokolwiek o nim wiadomo, dużo łatwiej znaleźć dom, niż dla kota, o którym nie wiadomo zupełnie nic, prócz tego, że jest w potrzebie. Może jednak jest szansa na wzięcie jej do domu? Będzie łatwiej.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw paź 15, 2009 7:11 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

tak, dopóki działkowiec nie jest wDT domki się nim nie interesują i nawet obawiają..
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 15, 2009 12:15 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Dziewczyny, ja nie mogę jej zabrać. Mam 7 kotów, małe mieszkanie. O moje tymczasy nikt nie pyta. Muszę zachować resztki zdrowego rozsądku...
Kotka na działkach jest regularnie dokarmiana.

W grudniu zeszłego roku założyłam wątek staremu, rudemu kocurowi z tych działek. Szybko znalazł na forum dom. Może w przypadku tej kotki też tak będzie.

Lucky13

Post » Czw paź 15, 2009 12:19 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

daj więc więcej informacji, zdjęcie (to na seniorów wrzucę) i no...może jakieś ogłoszenia u Ciebie w okolicy - choćby o dt
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 15, 2009 12:20 Re: Starsza whiskasowa kotka powoli umiera na działkach...

Może wpisz w tytuł że DT na cito bo umrze z zimna...
Trzeba działać jest coraz zimniej... :roll:
Gosiara

[następna]