Parszywy poniedziałek...Mały [']. Foty str. 8

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 22:53 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

kciuki za maluszka i resztę ekipy :ok: :ok: :ok:
może to taki małokot ? z natury
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro paź 14, 2009 8:15 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

niedobrze ze mały taki mały :(
Chyba bym zaryzykowała przegonienie matki i zabranie malucha do weta na poważne oględziny.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 14, 2009 8:27 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

O rany, nie wiedziałam, że Ci się takie "szczęście" trafiło :roll:.
Mały rzeczywiście jest maleńki :(.
A Nakrapiana Dupa - cudna :).
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro paź 14, 2009 9:46 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

Mysza pisze:Chyba bym zaryzykowała przegonienie matki i zabranie malucha do weta na poważne oględziny.

Ale co wet zrobi? Takie coś jest za małe na leczenie, a ryzykuję, że go matka z powrotem nie przyjmie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro paź 14, 2009 9:56 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

genowefa pisze:
Mysza pisze:Chyba bym zaryzykowała przegonienie matki i zabranie malucha do weta na poważne oględziny.

Ale co wet zrobi? Takie coś jest za małe na leczenie, a ryzykuję, że go matka z powrotem nie przyjmie.

Takie małe też się leczy :).

ariel

Post » Śro paź 14, 2009 10:14 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

nie no przecież 3 tygodniowe tez się leczy. Młodsze też, przecież i młodsze znajdujemy, dostają antybiotyki itd
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 14, 2009 19:25 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

Gdyby stan kociaka powodowałby wirusy, bakterie czy grzyby to już wszystkie by to miały. A trzy jakoś są zdrowe i tłuściutkie. On jeden chudy i trzy razy mniejszy.

Jestem w stałym kontakcie z Praksedą. Za jej radą postaram się podbierać Małego, jeśli mi się uda i go dokarmiać.
Jutro spróbuję się skonsultować z wetem telefonicznie i zapytam, czy jest sens ciągnąć tego kociaka do lecznicy.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro paź 14, 2009 20:01 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

Ja bym nie ciągnęła. One już mają ponad trzy tygodnie, spróbuj dać im np kurczaka gotowanego. Masz szanse je wziąć na ręce?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro paź 14, 2009 20:07 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

magicmada pisze:Masz szanse je wziąć na ręce?

Nie, musiałabym wygonić kotkę. One jeszcze nie za bardzo się rozłażą.
Kiedy zaczynają same jeść?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro paź 14, 2009 20:22 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

3- 4 tygodnie.
Ja karmiłam je gotowanym kurczakiem. Maciupeńkie kawałeczki, wkładałam delikatnie do pyszczka, najmniejszy oczywiście pierwszy zaczął jeść. Z tym, że ja moje mogłam brać na ręce bez problemu.
Ja mam złe doświadczenie z karmieniem butelką, ale to tylko moje złe doświadczenia, wielu osobom to dobrze wychodzi. Mnie się nie udało.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro paź 14, 2009 20:29 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

A ja myślę, że ten mniejszy kotek to po prostu koteczka i stąd jest taka mała.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro paź 14, 2009 20:31 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

zorba pisze:A ja myślę, że ten mniejszy kotek to po prostu koteczka i stąd jest taka mała.

Różnica jest za duża, poza tym płeć nie ma tu większego znaczenia.

ariel

Post » Śro paź 14, 2009 21:14 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

W zoologach mają takie małe podbieraki do akwariów. Może tym dałoby się malucha wyciągać z gniazda
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro paź 14, 2009 21:16 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

genowefa, ja bym zabrała to mikre cóś do weta. To może być wada rozwojowa, może problemy z sercem... Nie wiem, gdybam. Wetka osłucha, obmaca, obejrzy i może się okazać, ze maluchowi można pomóc w jakiś sposób, że potrzebuje leków albo dodatkowego wspomagania nie tylko w kwestii jedzenia. Bo ta różnica w wielkości jest zatrważająca.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw paź 15, 2009 9:10 Re: Parszywy poniedziałek...foto... mamy 3 tygodnie

Jana pisze:genowefa, ja bym zabrała to mikre cóś do weta. To może być wada rozwojowa, może problemy z sercem... Nie wiem, gdybam. Wetka osłucha, obmaca, obejrzy i może się okazać, ze maluchowi można pomóc w jakiś sposób, że potrzebuje leków albo dodatkowego wspomagania nie tylko w kwestii jedzenia. Bo ta różnica w wielkości jest zatrważająca.

Ale nie do dowolnego weta, tylko takiego, który zna się na maluchach. Bo nie każdy się zna, jak wynika z moich doświadczeń :? (niewielkich przecież).
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]