Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 15:44 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

no wlasnie zeby nie zabrudzac ladnych butkow - mialam na mysli kalosze takie typowo na jesienna mokra pogode :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto paź 13, 2009 17:31 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Witam się po przerwie!
Nie zaglądałam ostatnio, nie tylko do tego wątku zresztą,
bo mnie własne problemy przerosły.
Były dni, kiedy dosłownie nie mialam co do garnka włożyć...
Było źle i nie jest nadal za wesoło.
Przyznaję, że przez to wszystko zaniedbałam wpłaty na Bartusia
w ostatnich 3 miesiacach :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Naprawdę nie miałam z czego... Wybaczcie!!!
Obiecuję, że jak dostanę w końcu kasę w tym miesiącu,
przeleję od razu, także za zaległe miesiące!!!!!!!!!!
pozdrawiam ciepło!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto paź 13, 2009 17:47 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Dotarłam tutaj i przeczytałam całość. Sama wychowuję dwójkę dzieci, mamy dwa przygarnięte kociaki i jednego wielkiego psa. Nie mam za wiele wszystkiego, ale 20 zł miesięcznie wysupłam, obojętnie mi, na jakiego kociaka. Bardzo proszę o numer konta na pw, pieniądze powinny pójść już jutro. Mam pojazd pt. vw golf kombi, niestety pracuję w godzinach od 8 do 16, a także popołudniami, jak dostaję zlecenia, ale od czasu do czasu mogę się zerwać i na przykład coś gdzieś przewieźć, dowieźć albo zawieźć. Przygnębia mnie cała ta sytuacja, namówiłam dzieciaki, żeby pogadały z paniami od biologii w szkołach, żeby zorganizować zbiórki karmy i pieniędzy dla obu kocich grup. Myślę, że można uderzyć do szkół bezpośrednio. Postaramy się przygotować plakaty informujące, jeśli oczywiście uznacie, że warto, i dotrzeć do podstawówek, gimnazjów i liceów w Szczecinie. Niech tylko co któraś szkoła odpowie, może się uda coś zebrać. Na dzieciaki zwykle można było liczyć. Co Wy na to?
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Wto paź 13, 2009 18:14 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

ewaw pisze:Witam się po przerwie!
w ostatnich 3 miesiacach :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
pozdrawiam ciepło!

Ewaw bardzo mi przykro :(
w zyciu niestsety nie zawsze jest tak jakbysmy chcieli-niestety
Twoja sytuacje rozumiem bardzo dobrze
sama przez to przeszlam pod koniec liceum i przez pare kolejnych lat :( -wiem jak jest kiedy w lodowce swiatlo sie pali i nic poza tym :(
ja mam nadzieje i trzymam kciuki oby twoja sytuacja jak najszybciej sie wyklarowala.

zagladaj do nas na watek
dobre slowo i podtrzymanie na duchu tez sie liczy
zwlaszcza w takiej sytuacji jaka ma pani Iza na dzien dzisiejszy :(
a i my przytulimy jesli Tobie zle
takie wygadanie sie naprawde czasami duzo daje...

wiora

Post » Wto paź 13, 2009 18:22 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

DorotaEm pisze:Dotarłam tutaj i przeczytałam całość. Sama wychowuję dwójkę dzieci, mamy dwa przygarnięte kociaki i jednego wielkiego psa. Nie mam za wiele wszystkiego, ale 20 zł miesięcznie wysupłam, obojętnie mi, na jakiego kociaka. Bardzo proszę o numer konta na pw, pieniądze powinny pójść już jutro. Mam pojazd pt. vw golf kombi, niestety pracuję w godzinach od 8 do 16, a także popołudniami, jak dostaję zlecenia, ale od czasu do czasu mogę się zerwać i na przykład coś gdzieś przewieźć, dowieźć albo zawieźć. Przygnębia mnie cała ta sytuacja, namówiłam dzieciaki, żeby pogadały z paniami od biologii w szkołach, żeby zorganizować zbiórki karmy i pieniędzy dla obu kocich grup. Myślę, że można uderzyć do szkół bezpośrednio. Postaramy się przygotować plakaty informujące, jeśli oczywiście uznacie, że warto, i dotrzeć do podstawówek, gimnazjów i liceów w Szczecinie. Niech tylko co któraś szkoła odpowie, może się uda coś zebrać. Na dzieciaki zwykle można było liczyć. Co Wy na to?

witam serdecznie w imieniu pani Izy i nas wszystkich stworkow pomagajacych jak sie tylko da :mrgreen:
a wiec watpie czy p.Iza zajrzy jeszcze dzis na forum(ze wzgledu na ostatnie wydarzenia)oraz pore karmienia kotow(zwylke jest to wieczor)
ale mysle ze najpozniej jutro wysle do Ciebie pw z danymi jesli jestes zainteresowana forma pomocy jaka jest wirtualna opieka nad ktoryms kociakiem z licznej gromady :wink:
ale jak juz pisalam powyzej dobre slowo,dobra rada tez mile widzane
podrzucanie watku rowniez zeby nam za daleko nie spadl :wink:

osobiscie mysle ,ze akcje w szkolach sa dobrym pomyslem
jesli dzieciaki sie uwrazliwi i otworzy oczy na konkretny problem to potrafia byc bardzo pomocne a i nieraz bardzo tworcze,takze mysle ze mona bylo by cos sprobowac
(ja niestety ze wzgledu na to ze nie mieszkam w Polsce,fizycznie nie moge pomoc,nad czym strasznie ubolewam,dlatego moge tylko wyrazic swoja opinie) :wink:

wiora

Post » Wto paź 13, 2009 18:26 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Tak sobie pomyślałam, że mogłybyśmy z córką pomóc w produkcji budek... Nie jesteśmy za bardzo sprawne, kocie drzewko naszej produkcji nie miało zbyt wielu pionów i poziomów, ale kotom akurat to nie przeszkadzało i zresztą dalej nie przeszkadza, choć drzewko po próbie zasiedlenia przez psa (46 kg) zrobiło się trzyczęściowe... Ogólnie ciągle myślę, gdzie jeszcze i jak możemy pomóc, ale mam nadzieję, że tak konkretnie to pogadamy na tym spotkaniu, co to może się odbędzie wkrótce...
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Post » Wto paź 13, 2009 19:48 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Doroto p.Iza napewno bedzie bardzo wdzieczna za pomoc przy robieniu budek,bo na chwli obecna nie ma nikogo kto moglby jej w tym pomoc :1luvu:

a co do pieskich wyczynow to musze powiedziec ze moj piesio Rysio tez zawsze bardziej inetresowal sie kocimi sprawami jak swoimi wlasnymi :roll:
az to dziwolagi z tych kocich psow :ryk:

wiora

Post » Wto paź 13, 2009 20:11 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Wyjeżdżałam, ale już wróciłam. Eh, smutne wieści - kolejne - ale może jednak jest światełko w tunelu dzięki Dorocie?
Kochana, każda pomoc bardzo potrzebna, naprawdę bardzo, a Ty jesteś tam na miejscu, w przeciwieństwie do nas.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto paź 13, 2009 20:14 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Pytanie tylko, czy to, co mogę dać w tej chwili wystarczy... :( Bo to wcale nie tak dużo przecież... Na taką ilość biedactw...
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Post » Wto paź 13, 2009 21:19 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Dorota
prawdziwa siła tkwi nie w tym że znajdzie się jeden który da dużo, lecz w tym że znajdzie się wielu którzy podzielą się przysłowiowym groszem.

Choćby Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - to taki przykład jak niewielkie kwoty dawane przez miliony ludzi tworzą astronomiczne wręcz sumy pozwalające zrobić wiele dobrego.

Nie myśl o tym że nie możesz dać dużo - niemal nikt z nas nie może. A te wpłaty - po parę złotych , jakoś pomagają Izie i kotom którymi się ona opiekuje. Nie zabezpieczają w 100%, to prawda, ale o ile gorzej byłoby bez nich?

Pozdrawiam gorąco :D
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto paź 13, 2009 21:33 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

ewaw pisze:Witam się po przerwie!
pozdrawiam ciepło!
Witam Serdecznie Ewaw.Wiem ze jest cieżko. Każdemu.Sytuacja w Kraju jest fatalna. Zarobki też.Ceny....szkoda gadać. Jest zle i marne są szanse aby było lepiej. Ja kombinuję jak moge. Często biore na kredyt. Spłacam i tak w kółko. Po to tylko aby kociaki ani jednego dnia nie pozostały z pustymi brzuszkami. Tym bardziej w chłodne dni.Rozumiem wszystko bardzo dobrze.I właśnie wielokrotnie zwracałam sie na wątku do Osób wspierajacych nas od dawna, zwłaszcza tych co mają problemy finansowe aby podjeli decyzję co dalej???Kierowałam sie dobrem kociaków. Dobrem całego stada. Bo przecież Ty wiesz Ewaw ze to nie ważne czy Bartuś dostał Wsparcie miesiac temu, dwa miesiace czy trzy. Jest taki sam jak każdy inny kociak. Ma taki sam brzuszek, który codzień trzeba czymś wypełnic.I tak samo jak każdy inny, czeka codziennie i jest Bardzo Wdzieczny za to co od nas dostaje.Jesli jednak dochodzi do takiej sytuacji ze przykładowo dwudziestu Bartusiów nie dostanie Wsparcia w miesiącu, to juz jest nieciekawie. I to Bardzo nieciekawie. Ja daję ile tylko moge. Daje duzo. Nie kupuje sobie nic z wyplaty Męża.Nie kupuję nic do domu. Wszystko idzie na kociaki. Ale czasem nie ma juz z czego wziaść. Naprawde nie ma. Na koncie pustki a one tego nierozumieją. One czekaja codziennie.......A człowiek mysli tylko o tym jak to zrobic aby ich nie zawieść.Pieknie Ci Dziekuje za odwiedziny na watku i badż z nami. Nam też Bardzo cieżko.Pozdrawiam.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto paź 13, 2009 21:41 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Wiem, ze one codziennie czekają... :cry: :cry: :cry:
Ciągle o tym myslałam...
Moje w domu też codziennie rano przy miskach czekają... a czasem nie było i dla nich...
Myslałam, ze mi serce pęknie!
A ile długów, kredytów... ech...
Oby było lepiej! Musi!
Ciepłe myśli przesyłam Pani Izo i Dziewczyny!!!
Jestem z Wami!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto paź 13, 2009 21:43 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Witam Serdecznie DorotaEm.Cieszę sie ze dotarłaś na nasz watek jak równierz bardzo mnie cieszy ze chcesz wesprzeć Wirtualnie naszego kociaczka.Nie będe powtarzać słowa Ja-by bo to samo moge Ci napisać. Nie ważne ile. Ważny każdy grosz który ratuje te koty. Każdy grosz ktory sprawia ze codzień sa syte,zauważone , kochane. Ze sa ludzie którzy o nich pamietają, na ktorych Wrazliwe Serca moga te kociaki liczyć. To WIELE. Bardzo wiele.Pomagając JEDNEMU RATUJESZ JE WSZYSTKIE. Nie zapominaj o tym. Zawsze to powtarzam. Każda malutka cegiełka jest ważna zeby mogła powstać budowla. Tak jest tutaj.Kotki do Adopcji Wirtualnej znajduja sie na 1 stronie naszego watku.Negrita ma juz Opiekuna Wirtualnego.Opiekunka Wirtualną jest n Megana po tym jak zagineła Stokrotka. Pozostałe czekaja na Opieke Wirtualną.Słuze historia kociaka jak juz zdecydujesz. :D

iza71koty

Post » Wto paź 13, 2009 21:47 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

ewaw pisze:Wiem, ze one codziennie czekają... :cry: :cry: :cry:
Ciągle o tym myslałam...
Moje w domu też codziennie rano przy miskach czekają... a czasem nie było i dla nich...
Myslałam, ze mi serce pęknie!
A ile długów, kredytów... ech...
Oby było lepiej! Musi!
Ciepłe myśli przesyłam Pani Izo i Dziewczyny!!!
Jestem z Wami!!!

Tak Ewaw. Boli jak diabli. Człowiek chciałby sobie wtedy Serce wyrwać....Najbardziej boli ta nadzieja w ich oczach.Kiedy patrzą na Ciebie tak litościwie a Ty masz tak mało ze nie wiesz jak masz to podzielić aby wystarczyło. To boli okrutnie. Nie raz przez to plakałam całą droge. Nie raz sama nic nie zjałam bo nie miałam moralnego sumienia....Dziękuję Ci MOCNO że JESTEŚ tutaj z nami :D

iza71koty

Post » Wto paź 13, 2009 21:51 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

to ja hopsne,przytulam
i mowie -spokojnej nocy :wink:

wiora

[poprzednia][następna]