najpierw trzeba porozmawiać z p. Fischer, jeśli unika kontaktu to sprawa już nie wygląda dobrze
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lidjanb pisze:Najlepiej dajmy sobie spokój z OTOZ-em i TOZ-em zróbmy coś swojego.
yammayca pisze:Podpiszcie petycję do Prezydenta M. Gdyni:
http://www.petycje.pl/petycja/4529/zagl ... gdyni.html
Petycja z naszymi podpisami zostanie dostarczona do Prezydenta. Oprócz tego, wyślemy normalny list, ale jak zdobędziemy mnóstwo podpisów, to pokażemy, xe sprawa jest ważna!
Prześlijcie to wszystkim znajomym!
magdalenas pisze:kinga-kinia pisze:My PKDT jesteśmy małą grupką ludzi pomagającą kotom ale dzięki naszej kochanej Maji (yammayca) mamy piękną stronę internetową i są na niej wszystkie nasze rozliczenia.A jakie ładne ulotki mamy![]()
Ja o istnieniu TOZ dowiedziałam się w tamtym tygodniu.
Byłam, widziałam i podziwiałam..stronka jest świetna, można pozazdrościć.
Jak dobrze pamiętam TOZ bardzo mocno udzielał się w szkołach, jakieś kilkanaście lat temu. Po kilku latach jak zobaczyłam to ich biuro na Portowej, pomyślałam, że to prawdziwi altruiści i wszystko na dobro zwierząt oddają nie martwiąc się o tzw. własny kąt. Może jestem naiwna, ale wierzę, że TOZ jak ruszy z tą ich ciężarówką, to żaden kot nie będzie po stoczni z pustym brzuszkiem chodził.
magdalenas pisze:lidjanb pisze:Najlepiej dajmy sobie spokój z OTOZ-em i TOZ-em zróbmy coś swojego.
Ja jestem oczywiście ZA. Mam takie pytanie, czy aby wejść na stocznie jest możliwość wyrobienia przepustki tymczasowej jako np. gość? Wiem, że na terminalu kontenerowym coś takiego funkcjonuje, wystarczy dowód osobisty, jakiś prozaiczny powód, kamizelka i kask o ile szło się na plac. To pytanie może być niedorzeczne, ale w obecnej sytuacji nie mam pojęcia jak funkcjonuje stocznia, a w momencie kiedy cały majątek pilnuję tylko garstka ochroniarzy wyobrażam sobie, że dostęp na ten teren nie jest taki łatwy.
lidjanb pisze:lidjanb pisze:kinga-kinia pisze:Wysłałam do pani Ani Fischer smsa z zapytaniem czy jutro będzie w TOZ dostałam odpowiedź ze nie ale bedzie osoba która wie o sprawie i pomoże.Ciekawe hmmm
Czyżby Pani A.Fisher wstydziła się spojrzeć ludziom w twarz?Bo przyjdą ludzie którzy coś
próbują w sprawie zrobić i robią.Pani A.Fischer jak narazie widać nie kiwnęła palcem,a mało tego:naoopowiadała w różnych miejscach że było kilka konferencji prasowych w sprawie oraz że po Stoczni jeżdzi ciężarówka z karmą dla kotów.Kto na tej konferencji
prasowej był?Kto uczestniczył i pod czyją egidą one się odbyły?O ciężarówce z TOZ-u jeżdżącej po Stoczni nawet nikt ze strażników o tym nie wie-a kto ma lepiej wiedzieć jak
nie oni?Przecież taka ciężarówka musiałaby mieć zezwolenie na wjazd!Dopiero to my
przecieramy(i to z powodzeniem)szlak do Zarządcy Kompensacji Stoczni Gdynia S.A aby
taka ciężarówka zaczęła wjeżdżać.Nie ma nawet jak dostrczać karmy do TOZ-u bo tylko raz
w tygodniu i w czasie gdy ludzie są w pracy.A popołudniu gdzie dostarczać?.Nawet tego nie załatwiła.Ręce opadają...Redaktor P.Wyszomirski z Gazety Świętojańskiej chce stworzyć jakiś komitet społeczny do którego również zaprosi się TOZ.Ma też jakieś miejsce
na składowanie karmy.Chce zrobić spotkanie zainteresowanych.Prawdopodobnie w najbliższy czwartek.Ale szczegóły chce sam zamieścić na łamach tego Forum....Poczekamy,zobaczymy...
Słuchajcie!A może w TOZ będzie poseł Pan Z.Kozak!Przecież to On był jednym z pierwszych którzy odezwali się na mojego e-maila, zna całą sprawę i obiecał pomóc.No i jest przede wszystkim-nie zapominajmy-wice Prezesem TOZ-u! Rozmarzyłem się...Oczywiście naiwny nie jestem,poseł Z.Kozak jest teraz zajęty "aferą stoczniową".Trzeba by może wysmażyć-czy ja wiem-jakąś "stoczniową aferę kocią"....No w końcu to też Stocznia!!!Afery są teraz na topie.I z góry wiadomo,że napewno-jeżeli oczywiście ktoś będzie-nie będzie napewno osobą na tyle kompetentną i nie będzie miała żadnych plenipotencji aby w imieniu TOZ-u napisać odpowiednie pismo do Zarządcy Kompensacji Stoczni w wiadomej sprawie.Ja osobiście sądzę że pieniądze wpłacone na konkretny cel-przeznaczone nie mogą pójść na inny!!!Jeżeli tak,to wtedy należy zgłosić doniesienie do Prokuratury o przestępstwie.A to już sprawa kryminalna!!!Nie sądzę jednak by ktokolwiek posunął się do tego...Bądżmy dobrej myśli!
lidjanb pisze:kinga-kinia pisze:Wysłałam do pani Ani Fischer smsa z zapytaniem czy jutro będzie w TOZ dostałam odpowiedź ze nie ale bedzie osoba która wie o sprawie i pomoże.Ciekawe hmmm
Czyżby Pani A.Fisher wstydziła się spojrzeć ludziom w twarz?Bo przyjdą ludzie którzy coś
próbują w sprawie zrobić i robią.Pani A.Fischer jak narazie widać nie kiwnęła palcem,a mało tego:naoopowiadała w różnych miejscach że było kilka konferencji prasowych w sprawie oraz że po Stoczni jeżdzi ciężarówka z karmą dla kotów.Kto na tej konferencji
prasowej był?Kto uczestniczył i pod czyją egidą one się odbyły?O ciężarówce z TOZ-u jeżdżącej po Stoczni nawet nikt ze strażników o tym nie wie-a kto ma lepiej wiedzieć jak
nie oni?Przecież taka ciężarówka musiałaby mieć zezwolenie na wjazd!Dopiero to my
przecieramy(i to z powodzeniem)szlak do Zarządcy Kompensacji Stoczni Gdynia S.A aby
taka ciężarówka zaczęła wjeżdżać.Nie ma nawet jak dostrczać karmy do TOZ-u bo tylko raz
w tygodniu i w czasie gdy ludzie są w pracy.A popołudniu gdzie dostarczać?.Nawet tego nie załatwiła.Ręce opadają...Redaktor P.Wyszomirski z Gazety Świętojańskiej chce stworzyć jakiś komitet społeczny do którego również zaprosi się TOZ.Ma też jakieś miejsce
na składowanie karmy.Chce zrobić spotkanie zainteresowanych.Prawdopodobnie w najbliższy czwartek.Ale szczegóły chce sam zamieścić na łamach tego Forum....Poczekamy,zobaczymy...
KarolinaS pisze:lidianb, potrzeba organizacji, która będzie podkładką dla formalności, na datkach z forum daleko nie zajedziemy, tu trzeba rozwiązań strukturalnych; poza tym jak mamy zbierac kasę - nie można tak po prostu podać swojego nr konta i prosić o wpłaty...
poza tym jeśli do akcji miałyby sie włączyć szkoły, uczniowie, może harcerze, to musi być patronat !!!
Elżbieta pisze:W Gdyni są Animalsi-co oni na to?Czy znają sprawę?
Obawiam się,że gdyński TOZ-hmm..powolny jest..sorry,ale taka jest moja opinia..
Elżbieta
magdalenas pisze:lidjanb pisze:Najlepiej dajmy sobie spokój z OTOZ-em i TOZ-em zróbmy coś swojego.
Ja jestem oczywiście ZA. Mam takie pytanie, czy aby wejść na stocznie jest możliwość wyrobienia przepustki tymczasowej jako np. gość? Wiem, że na terminalu kontenerowym coś takiego funkcjonuje, wystarczy dowód osobisty, jakiś prozaiczny powód, kamizelka i kask o ile szło się na plac. To pytanie może być niedorzeczne, ale w obecnej sytuacji nie mam pojęcia jak funkcjonuje stocznia, a w momencie kiedy cały majątek pilnuję tylko garstka ochroniarzy wyobrażam sobie, że dostęp na ten teren nie jest taki łatwy.
yammayca pisze:Kinia, Anulka wpłaciła na stoczniowe kotki 100 pln, czy mogę Ci to przelać, abyś kupiła środek na odrobaczenie chociaż albo jakiś lek na koci katar? Może Doxocyklinę, nie wiem...Dr Łukuć na pewno powie co. I wtedy przekazałabyś karmicielom leki, nie chcę na razie tego wpłacać na TOZ, a z każdym dniem będzie kociakom coraz zimniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: whimsigothic i 41 gości