2 zdrowe kotki miały być uśpione,a WĘDRUJĄ DO NOWEGO DOMKU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2009 16:53 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Jak będzie domek, na pewno będą szczepione..jak nie to zobaczymy jak finansowo wyrobię...
Dziś zostały odrobaczone : :kotek:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw paź 08, 2009 17:54 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 10, 2009 21:11 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Nie paź 11, 2009 13:30 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Kto może dać im dom, chociaż tymczasowy?
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Nie paź 11, 2009 21:29 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Nie paź 11, 2009 23:16 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Dziękuję, że ktoś zaglądał tu jak mnie nie było :)
Jutro rano zobacze co z koteczkami i może, jak dobrze pójdzie, umówię je na sterylkę...
Domek nadal poszukiwany...

Draugia

Post » Pon paź 12, 2009 16:06 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Kociaki nadal są w lecznicy...nadal czekaja na wspólny domek... jeśli go nie znajdą, trafią na wieś i będą musiały się nauczyć "żyć na własną rękę" (właściwie "łapę" :roll: ), a to po 5-6 miesiącach karmienia może byc ciężkie :|
Może komuś jednak koteczki? Co dwie kotki, to nie jedna ;)
A sa ładne i cudowne :1luvu:

Draugia

Post » Pon paź 12, 2009 21:34 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Jakie będą miały warunki tam na wsi? Gdzie będą spały, ktoś będzie je dokarmiał?
Coś przeczytałam o groźnym psie... W jakim są wieku?
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Post » Pon paź 12, 2009 22:24 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Zobaczymy, może do sterylki uda im się znaleźć domki...o ile wet się nie uprze żeby wcześniej je wywieźć gdzieś...
Jeśli trafią "do mnie" na wieś, koty będą musiały jakoś przeżyć towarzystwo suni, która lubi ganiać kociaste (nic do niej nie przemawia)...W sumie zależy jak kociaki się zachowają, nasze 2 podwórzowe kocurki uciekają od psów i nic im sie dotychczas nie stało poza 1 poturbowaniem, starsza kicia jak wychodziła na dwór, nie uciekała i sunia przestała ją ganiać, a nawet wylizywała kiciowy pyszczek po jedzeniu. Więc wszystko kwestia jak się kociaki dogadają z psem. Choć coś czuję, że staną się kolejnymi celami wyżlicy :?
Jeśli trafią tu na wieś, będą mogły jeść sucha karmę, której moje kocury nie dojadają, choć nie gwarantuję, że każdego dnia się załapią na resztki.
Spać będą musiały na sianie, tak jak nasze dzikusy...tylko nie wiem czy się dogadają z naszymi kocurami...
Nie wiem czy wet wywiezie koty w moje rodzine strony, czy gdzieś indziej, bo niestety za kilka dni wracam do Warszawy i nie będę mogła tego osobiście kontrolować :|

Wniosek z tego taki, że lepiej dać im jakiś domek...
Może jestes chętna na parkę kociczek? :)
Mają ok 5-6 miesięcy.

Draugia

Post » Pon paź 12, 2009 22:56 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Co to znaczy wywiezie w twoje strony? czy to są jego koty? Jeśli wie, ze poszukujesz dla nich domu, to jak może je gdzies wywozić? przejęłam sie losem i poszukuje dla nich domu, ale potrzebuję mieć jakiś kontakt. Może powiedz mu o tym, niech ich nigdzie nie wywozi zanim się nie skontaktujesz. Masz tam jakiś nr tel.? Poza tym jesli Ty je chcesz wziąć do siebie na wieś, to dlaczego chce je wywozić gdzie indziej? Ma dla nich lepsze miejsce?
No i gdzie one dokładnie są, w Suwałkach?

kalina m.

Post » Pon paź 12, 2009 23:04 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

:( ?
dlaczego mają zostać uśpione zdrowe koty ???

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Wto paź 13, 2009 13:38 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Koty przyniosła do uśpienia "miłośniczka" kotów, która karmia je i ich matkę pod blokiem.
Wet uznał, że da im szansę, bo koteczki są zdrowe, w pełni sprawne i ładne.
Kociaki przbywają w lecznicy, ale długo tam zostać nie mogą (ja na to nie mam za bardzo wpływu, poza namawianiem wetów żeby poczekał jeszcze kilka dni), z resztą sala w której są kociaki jest dość chłodna, a siedzenie ciągle w klatce kotom te nie służy...
Ja szczerze przyznam, że nie chcę ich brać do siebie (a właściwie do rodziców) na wieś, ale jeśli nie będzie innego wyjścia, koty tu prawdopodobnie wylądują...
"Prawdopodobnie", bo nie wiem czy wet ich nie wywiezie w inne miejsce, jak pojedzie na jakieś wezwanie na wieś...

Każdego dnia zastanawiam się, idąc do lecznicy, czy kociaki jeszcze tam są...ale niestety jestem w suwałakach max do końca tygodnia...dalej nie wiem co z nimi będzie :(

Draugia

Post » Wto paź 13, 2009 13:50 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

co to za weterynarz jest :?: :?: :evil: :evil: :evil:

wywiezie, uśpi.....co to w ogóle jest?
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Wto paź 13, 2009 15:21 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Draugia, napisałam Ci PW. Odczytaj, poza tym chciałam sie dowiedzieć o nr tel. do tego weta i to gdzie je chce umieścic na wsi. Czy ma dla nich jakieś konkretne miejsce, gdzie sie nimi zajmą?

kalina m.

Post » Wto paź 13, 2009 15:48 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Zawsze lepiej koty wywieźć na wieś niż wypuścić przy lecznicy...która jest przy bardzo ruchliwej ulicy...pewnie 5 minut by nie przeżyły :|

Draugia

[poprzednia][następna]