Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 06, 2009 9:47

Dziewczynę z blond dreadami kojarzę sprzed kilku lat, ze Straży dla Zwierząt.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw sie 06, 2009 11:02

Efcia1 pisze:w razie czego mogę pomóc z transportem. No i posiadam klucze do Koterii więc nie będzie problemu z zawieziem kota nawet w późnych godzinach wieczornych. Trzeba tylko zarezerwować miejsce w ośrodku.

O, to świetnie! Mam wolny przyszły piątek, 14.08, możesz wtedy? Nie ukrywam, że transportem bym nie pogardziła. Tam najlepiej łapać koło 15, bo potem słynny muzyk zaczyna karmienie a nie mam do niego telefonu... Kotki z czarnym maluchem nie kojarzę, burego kocura owszem. Jest jeszcze młoda czarna kotka (a może to młody kocurek?).
Na razie wyciachałam stamtąd dwie bure kotki, jedna duża i zjawiskowo piękna, a druga drobniejsza i taka zwyczajniejsza.

Jana: Zatem blondynka z dreadami istnieje ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw sie 06, 2009 14:08

Możemy umówić się na przyszły piątek, tylko trzeba zarezerwować miejsce/a w Koterii. I tak dla informacji: mam dwie klatki-łapki
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw sie 06, 2009 14:13

Efcia1 pisze:Możemy umówić się na przyszły piątek, tylko trzeba zarezerwować miejsce/a w Koterii. I tak dla informacji: mam dwie klatki-łapki

Ok, super.

seidhee

Post » Wto paź 13, 2009 0:30 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

byłam wczoraj w okolicy, postanowiłam przejść się na wiadome podwórko celem oceny sytuacji- widziałam 3 bure koty w delikatne czarne łatki (płci nie chciały ujawnić, a było ciemno, po 18) - w tym niestety jednego, który może być kotką w ciąży :( żadnych innych nie zarejestrowałam.
Nie wiem czy to możliwe, ale wydaje mi się, że buraska którą niosłam do Koterii mnie poznała i przyszła się przywitać :1luvu: przyprowadzając kolegów/-żanki. Wygląda znacznie lepiej niż przed zabiegiem.

Jako że "moja" kastratka ma podobną budowę i sadełko na brzuszku ;) chciałabym poprosić kogoś ze świeżym okiem, żeby zajrzał, czy na pewno nie ma tam ciężarówek (a może ktoś z Was sobie przypomina, że wszystkie bure koty są ciachnięte?), bo ja własnemu zmysłowi wzroku w tej kwestii nie ufam :oops: to podwórko sąsiaduje z posesją domu opieki, jest następne po domu idąc w stronę Bonifraterskiej od Nowego Miasta. Kot/ka wygląda na max 2-2,5 kilo, jest znacznie mniejszy/a od reszty. Z góry wielkie dzięki! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto paź 13, 2009 7:47 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

XAgaX pisze:Kot/ka wygląda na max 2-2,5 kilo, jest znacznie mniejszy/a od reszty. Z góry wielkie dzięki! :)

Łomatko, może któraś z urodzonych wiosną kociaków zaciążyła, tam były buraski - ale nie wiem jakiej płci... Dziś mam dzień zajęty do 23:00, ale jutro mogę się przejść.

seidhee

Post » Wto paź 13, 2009 9:32 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

Dziewczyny, zorientujcie się pilnie w sytuacji, proszę. Ja w razie czego pomogę w łapankach
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto paź 13, 2009 22:52 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

seidhee pisze:
XAgaX pisze:Kot/ka wygląda na max 2-2,5 kilo, jest znacznie mniejszy/a od reszty. Z góry wielkie dzięki! :)

Łomatko, może któraś z urodzonych wiosną kociaków zaciążyła, tam były buraski - ale nie wiem jakiej płci... Dziś mam dzień zajęty do 23:00, ale jutro mogę się przejść.

będę bardzo wdzięczna :) mam nadzieję, że po prostu zaktywizował mi się zmysł paniki, ale lepiej sprawdzić...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro paź 14, 2009 7:31 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

Byłam tam wczoraj dosłownie na chwilę. Widziałam kilka kotów, ale ciemno było, więc trudno mi powiedzieć, czy już znane, czy nie. Żaden nie wyglądał jednoznacznie na kotkę w ciąży, acz widziałam jedno bure ze skarpetkami, które było jakby co nieco zaokrąglone - przyczyna zaokrąglenia nie stwierdzona. Widziałam też kota w typie MCO 8O Łaził z obróżką, więc wychodzący. Co trzeba mieć w głowie, żeby wypuszczać w mieście kota, i to jeszcze tak bardzo rzucającego się w oczy...
Będę tam zaglądać, jak coś zobaczę to podniosę alarm.

seidhee

Post » Śro paź 14, 2009 22:11 Re: Wwa Świętojerska - 2 ciężarówki złapane, są inne koty

to kocio ;), które ja widziałam, nie miało skarpetek- rzuciłoby mi się to w oczy. Ja też co jakiś czas postaram się tam zajrzeć, dziękuję za uspokojenie mnie, że nie ma powodu do pilnej interwencji :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia]