GANG MIKUSIA...Franek czeka na kastrację ;p

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 8:12 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Łoj, to z nim nie będzie problemu :) I carny i tacki royala można u nas wszędzie dostać bez problemu :) Za to ja się muszę nagimnastykować nieźle, żeby moją żabę nakarmić... anim. carny fuj, kurczak i indyk gerberka fuj, łaskawie ostatnio zjadła paróweczki z gerberka i jedyne czym nie gardzi to saszetki animondy rafine (dwa razy droższe niż carny, rzecz jasna 8) )

Strasznie się cieszę, że ostatnio odkryłam świetnie zaopatrzony a niepozorny i niewielki sklepik w Czeskim Cieszynie. W polskich zoologikach nigdy jeszcze nie widziałam innych karm poza RC i Puriną. A tam mieli na półce suchego Hillsa, Acanę, Orijena... z mokrych też wybór niezły, no i przede wszystkim saszetki anim. które jako jedyne bez zastrzeżeń zjada mój kot są ok. 1 zł tańsze niż w PL :)

ps.1 - Shiny, pewnie jak kazdy kociak lubi biegać za sznureczkami, piórkami itp :) Dacie sobie radę z kocimi rozrywkami :)
ps.2 - mogę zdradzić, że zestaw kocich zabawek już też czeka :D
"...- Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie! (...)
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś..."

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Od: Śro wrz 30, 2009 8:25

Post » Pt paź 09, 2009 9:57 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Isia jest taka zorientowana, bo ostatnio siedzialysmy u mnie i zrobilam prezentacje calej wyprawki :D I pileczki, sznureczki i piorka sie jak najbardziej znajduja :) Matko kochana, to nie przychodzi mi nic innego, jak wyprowadzic sie do Czeskiego Cieszyna :P Bo w Bielsku wiekszosc zoologicznych jest zenujaco zaopatrzona. Chyba, ze ktoras z kolezanek po fachu w mojej okolicy zna jakas perelke? :) bylamby dzwieczna:)

P.S. Z tego Cieszyna, to mialybysmy superblisko do siebie Isiuuuuuu :) I nasze koteczki mialyby niezla frajde :)

shiny_mosquito

Od: Pon paź 05, 2009 19:02

Post » Sob paź 10, 2009 0:26 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Gangsterzy robią nocny skok na... pierwszą stronę :)
magu
Obrazek Obrazek

magu

Od: Śro sty 10, 2007 9:28

Post » Sob paź 10, 2009 9:38 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Nie umiem słowami wyrazić jak strasznie mi przykro .Dlatego żeby trochę oslodzić ci ten cięzki czas ukolorowalam na pierwszej stronie Gang.Trzymaj się Baska

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob paź 10, 2009 12:02 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

:( :( :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie paź 11, 2009 19:37 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Gang Mikusia skacze do góry :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 11, 2009 22:48 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

czy stało się coś złego?
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Pon paź 12, 2009 8:48 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

:kotek: ściski i glaski dla kotów i Baśki
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 12, 2009 8:53 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Czikuś został przechrzczony na Armaniego "dla przyjaciol Maniuś":) Cała droge miauczał i wyciagał lapki i noseczek przez kratki transporterka. Ale jak tylko znalazl sie w domku, od razu zaczal badanie terenu. W gruncie rzeczy i tak nie chcial zejsc z kolan, co zreszta uwiecznilismy na zdjeciach, wkrotce sie pojawia :) Lasil sie, caly czas mruczal, jak zaczarowany. Isia i jej mezczyzna moga poswiadczyc. Nachleptal sie wody, suszyło chłopaka, suszyło :> Zjadl pieknie mokra Animonde i zadowolony polozyl sie obok mnie, mruczal i cyckał kołderke, moja bluzke i ugniatał łapkami :) Podobnie jak poncho Iski :P I tak rozkosznie przespal ze mna cała noc, no anioł nie kocurek :D Dzisiaj grzecznie zjadl tabletke i zrobil piekna kupke ;) Maniuś to czysta słodycz... :1luvu:

shiny_mosquito

Od: Pon paź 05, 2009 19:02

Post » Pon paź 12, 2009 9:19 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

magu pisze:czy stało się coś złego?

Niestety Kali (kotek ze zmiażdżoną łapką) odszedł w zeszłym tygodniu za tęczowy most. Mikuś pewnie o tym jeszcze napisze za jakiś czas, ale narazie sprawa jest zbyt świeża i zbyt boli...

Co do Cziko vel. Maniusia, to muszę napisać, że jest najrozkoszniejszym kociakiem, jakiego w życiu widziałam :1luvu: Jak pisała Shiny Mosquito, przyssał mi się do poncza i ciumkał je sobie przez chyba 10 minut, mrucząc i ugniatając łapkami :lol: Nowy domek go zaciekawił ewidentnie, szybko zlokalizował swoje miseczki i kuwetkę :) Dużo przesiedziałl i przespał nam na kolanach... no sama słodycz... Mój TŻ chciał go ukraść :D Cieszę się, że pierwsza noc upłynęła Wam tak spokojnie i miło :)

Chciałam jeszcze tylko gorąco zachęcić do spojrzenia przychylnym okiem na pozostałe kociaki Mikusia. Są przerozkosznymi miziakami :) Łaszą się, wchodzą na kolana, domagają się pieszczot, są żywe i ciekawe świata. Będą świetnymi kompanami dla kogoś, kto zechce im dać dom. :)

Pozdrowienia dla całej bandy Mikusia (uszczuplonej od wczoraj o jedną sztukę bandziora ;) ) :kotek:

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Post » Pon paź 12, 2009 14:52 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Szukamy odpowiedzialnych domków :P
Musimy być na 1 :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 12, 2009 18:36 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Hej Wszystkim, to ja - Cziko od Mikusia, od wczoraj Maniuś :)

Wczoraj przyjchała do mnie moja nowa Duża, jeden wujek i jedna ciocia. Po rozmowie, posmarowaniu jakiegoś papierka atramentem i krótkiej zabawie z moimi kolegami włożyli mnie do transporterka a potem zanieśli do auta. Trochę się w podróży stresowałem, nie dość, że to bardzo dziwne uczucie - biec nie przebierając łapami, to jeszcze nie wiedziałem, gdzie mnie zabierają. Trochę płakałem, ale potem nowa Duża głasiała mnie przez kratkę po łapce i się uspokoiłem. Okazało się, że przyjechaliśmy do Bielska-Białej. Po przyjściu do mieszkania, od razu się zorientowałem, które to moje miseczki. Nowa mama dała mi też zabawki. M.in. -jak na zdjęciu widać- 3 piłeczki. Nie wiem, czy ona po prostu nie wie, że sporty z piłką uprawia się wykorzystując tylko jedną, czy to była delikatna sugestia, że mógłbym spróbować swoich sił w żonglerce ... ?Obrazek
Potem pooglądałem sobie trochę pokoik, w którym będziemy z nową mamą rezydować. Pochodziłem po półlkach, kanapie... Wujek z ciocią pili w tym czasie kawkę i jedli ciasteczko a mnie się dostało nawet troszkę pianki z mleczka :) Zrobiliśmy też sobie zdjęcie z moją nową mamą. Potem zmęczony wieczorem pełnym wrażeń położyłem się na cioci kolanach, pociumkałem troszkę jej sweterek i zasnąłem. Łaskawie pozwoliłem się położyć kopytkami do góry, żeby ciocia i wujek mogli mnie swobodnie głaskać po brzuszku. Potem śpiąc udawałem też kangurka :)
Obrazek

Spałem też troszkę na kolanach wujka. Wujek jest spoko, fajnie mizia. Był mną tak zachwycony, że chciał mnie mamie ukraść :) Robiliśmy też noski-noski, ja już wtedy wprawdzie spałem, ale wujek i tak miał z tego frajdę :)
Obrazek

I tak to było wczoraj :)
A co nowego u Was?

Ps. i jeszcze chciałem przesłać całusy dla mamy Basi :*

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Post » Pon paź 12, 2009 19:47 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Super wieści z nowego domku Czikulina :1luvu: :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon paź 12, 2009 21:49 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Odszedłeś Przyjacielu
w swą ostatnią drogę.
Po drugiej stronie lustra
czeka Cię życie nowe.

Zielone łąki i miska pełna,
radość i chwile ukojenia.
Choć krótko byłeś ze mną,
zniknęły twe cierpienia.

Nigdy Cię nie zapomnę,
nadal Cię mocno kocham
i wciąż wierzę, że kiedyś znowu
wolni w Raju się spotkamy.

[fragment ze strony Przystań Ocalenie]

KALI [*]

Obrazek

W mym sercu na zawsze...
Ostatnio edytowano Pon paź 12, 2009 22:57 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Pon paź 12, 2009 22:45 Re: Czarno-Czarni => GANG MIKUSIA :))))))

Basiu, tak mi przykro... Kali [*]... już nic Cię nie zaboli, maluszku...
magu
Obrazek Obrazek

magu

[poprzednia][następna]