W-wa: 7-8 tyg. Nemuś już w swoim domu :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 11, 2009 12:26 Re: W-wa: 5-6 tyg. dymne maleństwo szuka domu (zdjęcia i filmik)

Ano właśnie, powienien mieć imię, zwłaszcza na potrzeby ogłoszeń (których jeszcze nie ma...). Tylko, że byłam pewna, że to dziewczynka i miałam pomysł na dziewczęce imię. A to chyba jednak chłopczyk (choć ja tego jeszcze nie widzę, ale widocznie się nie znam :wink: ) i jeszcze nie wymyśliłam imienia, które by mi się spodobało i pasowało do niego. Dziś spróbuję coś wymyślić, ale jestem też otwarta na propozycje :D .

Kiciuś był teraz 14 godzin sam i był bardzo grzeczny :1luvu:

Kiedy mogę go wypuścić z łazienki? Z jednej strony wcale nie domaga się wyjścia, z drugiej chciałabym go nauczyć obycia w mieszkaniu i w kontaktach z innymi kotami :) .
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Nie paź 11, 2009 21:02 Re: W-wa: 5-6 tyg. dymne maleństwo szuka domu (zdjęcia i filmik)

Kiciuś jest bardzo kontaktowy - zarówno wobec ludzi, jak i wobec innych kotów. Zapoznawałam go z moją Majką, która jest najbardziej tolerancyjna dla nowych kotów. Mały zachęcał ją do zabawy, biegał za nią, ocierał się o nią i mruczał. Maja była zainteresowana, ale też trochę zdziwiona i przestraszona.
Obrazek

wejaga

Post » Nie paź 11, 2009 22:46 Re: W-wa: 5-6 tyg. dymne maleństwo szuka domu (zdjęcia i filmik)

i jest piękny.
Dziwię się, że jeszcze kolejka się nie ustawiła
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 12, 2009 11:20 Re: W-wa: 5-6 tyg. dymne maleństwo szuka domu (zdjęcia i filmik)

Śliczności maluszek! :1luvu:
Ja podobnego, tyle, że sporo mniejszego widziałam ostatnio na łapance w Kajetanach. I jeszcze dwa inne, w tym rudzielca :cry: Kociaki zostały na działkach, ja nie mogę ich wziąć. Spróbuję namówić karmicielkę, żeby wzięła maluchy do swojego domu, ja postaram się pomóc w kwestii adopcji.
Nic, tylko się zastrzelić, tyle tego nieszczęścia :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 12, 2009 12:08 Re: W-wa: 5-6 tyg. dymne maleństwo szuka domu (zdjęcia i filmik)

Kiciuś na razie ma na imię Nemo, czyli Nemuś :kotek: . Jakby ktoś miał lepszy pomysł, to chętnie rozważę :-).
Obrazek

wejaga

Post » Pon paź 12, 2009 14:44 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

cudny :1luvu:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pon paź 12, 2009 18:28 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

Nemo świetnie dogaduje się z kotami. Ganiał się z moją Misią, a jak ją wymęczył to z Majką. Tylko Tosia jest negatywnie nastawiona i fuka, ale ona w ogóle nie przepada za innymi kotami :wink:

A oto kolejne zdjęcia Nemusia, także z Majką, która go myła :1luvu: :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

wejaga

Post » Pon paź 12, 2009 20:18 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

cudny maluch :D
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pon paź 12, 2009 22:17 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

Aga, on nie ma ogłoszeń? Wkrótce temu zaradzimy... :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon paź 12, 2009 23:31 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

Już ma... Gumtree, koty.pl, cafe.animal, polska strefa.eu, przygarnij zwierzaka, pineska, ale okazja, e-oferty, kup-sprzedaj i najpewniej :lol:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto paź 13, 2009 9:12 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

Niteczka 1 pisze:Już ma... Gumtree, koty.pl, cafe.animal, polska strefa.eu, przygarnij zwierzaka, pineska, ale okazja, e-oferty, kup-sprzedaj i najpewniej :lol:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję serdecznie :1luvu: Wczoraj wieczorem też porobiłam kociaczkowi trochę ogłoszeń, a będę robiła kolejne, więc miejmy nadzieję, że maluch niebawem będzie w swoim domku.

A może jakiś domek forumowy zaadoptuje Nemusia ;-)?
Obrazek

wejaga

Post » Wto paź 13, 2009 20:08 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś szuka domu (zdjęcia i filmik)

Nemuś się przypomina :D

Miałam pierwszy telefon w sprawie adopcji. Domek wychodzący (bo nie powinno się więzić zwierząt), poprzedni kot wpadł pod samochód, ale okolica podobno bezpieczna, tylko tamten kotek nie trzymał się domu...
Obrazek

wejaga

Post » Wto paź 13, 2009 20:59 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś czarno-srebrzysty

Spokojnie, domek musi być! Aga, dobrze ze masz tylko jednego :)
My z M w ciągu 2 dni wzbogaciłyśmy się o 5 kociaków, ja niestety nie powinnam brać bo mam kwarantanne po pp. jedna forumowa duszyczka się ulitowała :)
AnielkaG

Post » Śro paź 14, 2009 12:24 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś czarno-srebrzysty

Wczoraj wdepnęłam w Nemusia podczas wstawania z krzesła :( Na szczeście nic się nie stało, ale kotek się przestraszył. Zapomniałam, jak to jest mieć kociaka w domu.

Nemuś jest bardzo grzeczny. Śpi obok rezydentek. Najbardziej lubi chyba Majkę, choć już mniej, bo kilka razy dostał od niej łapką, gdy próbował ją ssać :roll: . Na noc zamykam go jeszcze na wszelki wypadek w łazience, choć nie wiem, czy potrzebnie. W każdym razie wczoraj kilka razy pisnął po zamknięciu, ale po chwili była cisza do samego rana. Bawić też się oczywiście bardzo lubi z kotkami, piłeczkami i myszkami :D

Dziś Nemuś idzie do weterynarza na kontrolę uszek.
Obrazek

wejaga

Post » Śro paź 14, 2009 19:39 Re: W-wa: 5-6 tyg. Nemuś czarno-srebrzysty

Świerzbik jest niewielki, więc na razie według zaleceń lekarza kontynuujemy leczenie Atecortinem.
Obrazek

wejaga

[poprzednia][następna]