S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 0:05 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Moje ogłoszenia wiszą, dziś jeszcze wyróżnię gratkę. Telefony i maile są, odsyłam do schronu... Nie wiem ile rozmów skończy się dobrze :(
Niestety mam problemy z odbieraniem telefonu w dzień, zdarzają się dni, gdy mam kilkanaście nieodebranych połączeń :(

Za kilka dni postaram się uaktualnić zdjęcia.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 12, 2009 6:28 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Piękne te nowe koty, zadbane, czyściutkie, jeszcze... ale jak długo takie będą... :?: :cry: :cry: :cry:
Bez nowych domków futerko szybko przestanie być puchate i błyszczące, a te, które były przed nimi w schronie też przecież zasługują na dom, dobry dom.
Przy tej ilości kotów tak łatwo o infekcje, choroby.
Psychika też szybko siada, ech, zamiast pomagać to jeszcze dokładam Wam swoje żale, sorry... :oops:
Tak bym chciała pomóc ale teraz już naprawdę mój dom pęka w szwach, telefon milczy, meili zero, nikt nie chce adoptować moich tymczasów... :cry: :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon paź 12, 2009 8:38 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Masakra... :/
wydrukuję też coś i porozwieszam....
cholerna bezsilność... :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon paź 12, 2009 11:51 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

tak na szybko

--oba whiskasiki juz w nowych domkach
--w nowym domku tez dziewczynka z czarna bródka-zamieszka z Mikołajkami :wink:

--rudo-bialy i szylkrecia maja szanse na dom

rudy swoim syczeniem przestraszył Pania i wyszla z whiskasikiem, ale moze tak byc ze ci ludzie od bialo-rudego np jego wybiora

14 kotów zostało zaszczepionych
niezaszcepiona jest czwórka malych krówek i ich los jest bardzo niepewny.

No i musze zapalic swieczkę jednemu z maluszków od mamy bialo-czarnej.
Taki jeden z nich był juz wczoraj bardzo słaby, baba ,ktora je oddawala mówiłaz e on jest słaby juz od bardzo dawna.Dzis nie wstał nawet do jedenia i był caly zólty-został uspiony [i]

na kociarni koty na silniejszym anytybiotyku

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon paź 12, 2009 12:35 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Wszędzie gdzie mogłam napisałam, może choc jeden dom...

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 12, 2009 13:09 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Mała, jest szansa na numery nowych kociaków? Wrzuciłabym je na stronę.

Mika, byłaś na stronie schroniska? Te koty, które się "zdezaktualizowały", a których nie odświeżyłaś są do zdjęcia, znalazły domy?

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Pon paź 12, 2009 13:32 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

dziewczyny, ja mam możliwości rozwieszenia plakatów w kilku bardzo uczęszczanych miejscach. Potrzebowałabym jednak gotowy plik do wydruku.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Pon paź 12, 2009 13:42 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Jakiej wielkości?
Moge wieczorem cos powymyslac.
Chyba, że to co zrobiłam w wordzie możesz wykorzystac.

Czy ktos moze wziąc te maluszki?
Jeszcze żyją.... Tylko jak długo im pozwolą. Ja wiem, że to może tak tzreba ale nie umiem sie wciąż z tym pogodzic.

Jeszcze jedno, bo jakos umknęła moja prośba o pomoc dla elawiski. Czy ktoś ma moze feliway niepotrzebny, żeby sprawdzic czy Hektorek z innym rezydentem nie wycisza sie trochę. Albo może dałoby sie wesprzec Elę w zakupie.

Lidka

Post » Pon paź 12, 2009 14:20 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

BOENA pisze:
Mała1 pisze:
najbardziej zagrozone pudełeczko
cztery malenkie krówki-małe ,za małe :cry: :cry:
nie maja szans bez tymczasu

Obrazek

Maluszki same jedzą,tulą się do siebie bo Im zimno :cry: ,są takie samotne....,zagrożone :cry:

Może Ktoś dałby radę Je zabrać :(

Zacytuję samą siebie.
Te kociaki nie mogą jeszcze być szczepione.
Ich los w schronisku...... :cry:

Proszę Kto mógłby Je przetrzymać.
Za tydzień akcja w SS-mogą tam znaleźć dom stały.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon paź 12, 2009 14:45 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Lidka pisze:Jakiej wielkości?

Jeszcze żyją.... Tylko jak długo im pozwolą. Ja wiem, że to może tak tzreba ale nie umiem sie wciąż z tym pogodzic.

Lidka, to nie jest kwestia potworów, ktore nie pozwolą im zyc i uspią.
Alternatywa jest patrzenie jak umieraja z wycienczenia.
W schronisku nikt nie jest w stanie ich dokarmiać co kilka godzin.
Boenka ma racje, za tydzien jest akcja w Silesi, tam pewnie znalazłyby domy, ale one nie przezyja tego tygodnia w warunkach schroniskowych.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon paź 12, 2009 15:05 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Ja to sie najbardziej boje pp przyczajonej
Kazdy dzień w schronisku to ryzyko z nia ewentualnego kontaktu.
A to dla nich równoznaczne z wyrokiem, i to w cierpieniu

tak czy siak-maluszki błagają o ratunek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon paź 12, 2009 18:12 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Niestety nie jestem w stanie im pomóc, nie mogę ich wziąć do domu :(

Porozsyłałam info do znajomych, itp.

Jedyne, co mogę, to choć trochę pomóc finansowo... z bazarku piłeczkowego (oczywiście zachęcam do zakupów) i za zakładki na konto fundacji poszło 120zł...

i zrobiłam jeszcze coś z przyjaciółką... wiem, że to mała kropelka, ale mam nadzieję, że i tak kropelka się przyda....
przepraszam, jeśli zostanie to odebrane jako spam, reklama sklepu, itp, bo nie o to chodzi - większość moich wyrobów będzie dostępna na bazarku, jeśli będą chętni - jeśli komuś coś się spodoba (nie licząc ubranek, przynajmniej na razie) z "moich" wyrobów proszę o pw - wystawię na bazarku dla niekochanych...
a sklep - na razie jeszcze w zarodku (powiedzmy, że na razie dokładamy, bo zyski marne, a zainwestować trochę trzeba...), niedługo ruszy sklep internetowy, i mam nadzieję, że będzie zbyt...
dział koci w niedługiej przyszłości bardzo się rozrośnie (kubki i świeczniki czekają na zdjęcia, parę innych rzeczy jeszcze będzie, ode mnie np breloczki, itp, a z czasem będzie ich coraz więcej) - ze wszystkich kocich 20% zostanie przekazane na niekochane....
http://aries.impresja.biz/ -zapraszam

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon paź 12, 2009 18:21 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

jeśli akcja jest w najbliższą sobotę , to na tydzień mogę wziąć maluszki. i tak siedzę w domu na chorobowym. tylko czy ja sobie z nimi dam radę... jak karmić itp :oops:
ale co potem? od poniedziałku wracam do pracy... :(
Obrazek

sabina_7

Od: Wto wrz 01, 2009 12:23

Post » Pon paź 12, 2009 18:22 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

tangerine1 pisze:
Lidka pisze:Jakiej wielkości?

Lidka, to nie jest kwestia potworów, ktore nie pozwolą im zyc i uspią.
Alternatywa jest patrzenie jak umieraja z wycienczenia.
W schronisku nikt nie jest w stanie ich dokarmiać co kilka godzin.
Boenka ma racje, za tydzien jest akcja w Silesi, tam pewnie znalazłyby domy, ale one nie przezyja tego tygodnia w warunkach schroniskowych.

Marta, ja to doskonale wiem. Wiem, że to jest właściwie nie do unikniecia, ze to dla ich dobra właściwie jak by to idiotycznie nie zabrzmiało. Ale też żal mi ich jak jasna cholera, ze przez kogos kto nierozumnie je przyniósł traca szansę na życie.
Gdyby to było w innym terminie przetrzymałabym je do akcji. Ale w czwartek musze wyjechac i wróce w niedzielę. A właściwie kiedy jest akcja? Bo chyba mi sie pokrzaczyło.
Gdyby nie daj Boze nie poszły to znów mam czkawke w okolicy Wszystkich Świętych ale potem znów będę do dyspozycji. Mała nie krzycz na mnie.

Lidka

Post » Pon paź 12, 2009 18:53 Re: S.K.NIEKOCHANE XI- w jeden dzien 19 nowych kotów-dramat :(((

Nie chce sie wtrącać, ale, czy aby nie czas na nowy wątek? :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]