Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 10, 2009 16:23 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

poprawka...

KENIA juz w adopcji :D

ale mam kolejnego czarnuszka ZORRO,wiek ok 2-2,5 mies, troszke psychol bo w nocy śpi wtulony i mruczy a w dzień ucieka....

dziewczyny, wspaniała ta akcja łapankowa :ok: PODZIWIAM, szkoda ze nie widziałam Was w akcji...
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Sob paź 10, 2009 16:35 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

A jakieś czarne kocie do zabrania z ulicy jest ?
Mam domek, ale chciałam jakiegoś najbardziej potrzebującego kociaka Państwu "wcisnąć"...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob paź 10, 2009 17:48 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

nika28 pisze:A jakieś czarne kocie do zabrania z ulicy jest ?
Mam domek, ale chciałam jakiegoś najbardziej potrzebującego kociaka Państwu "wcisnąć"...

Nika ale rozumiem, że czarny ma być ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob paź 10, 2009 20:44 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

drugie czarne prawdopodobnie baba :wink: złapała się
został tam na placu boi mały kociak, nie udało się go namierzyć
bardzo potrzebne kciuki, żeby przetrwał noc i kolejne dni, jak nie wyjdzie
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Sob paź 10, 2009 20:53 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

zaraz wstawię zdjęcia młodzieży,
ale nie mam pojęcia co jest co, bo normalnie jak klony są :D
młodsze mają około 5-6 tygodni, starsze około 7-8, mamy dwa różne mioty, ale były razem
więc albo jedna mamuśka drugiej oddała albo się kobiety dogadały co do opieki
kociaki cudne, śliczne i wymagają chwili na oswojenie
domki na gwałt potrzebne
młodzież Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Nie paź 11, 2009 9:31 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

montes pisze:
nika28 pisze:A jakieś czarne kocie do zabrania z ulicy jest ?

Nika ale rozumiem, że czarny ma być ?

-czarny
-kotka
-do 4 mies.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie paź 11, 2009 10:08 Re: Łódź 167+267 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

nika28 pisze:-czarny
-kotka
-do 4 mies.

Czarnulka u Miodalik.
Czarny kociak w piwnicy na roku 1-go Maja i Wólczańskiej - to braciszek dziewczynki, która straciła łapkę
Murzynka u p.Joli dworcowej - do obu kontakt przez Jolabuk5, telefony wyślę Ci na pw.

Uzupełnienia odnośnie wczorajszej akcji w centrum miasta - to drugie wieczorem złapane też kocica, pojechała do ciachnięcie CC - jak zwykle wielkie dzięki :king:. Na przechowanie posterylkowe trafi do Bordo razem z mamą kociąt.

Pan do kociąt dzwonił rano - siódmy kociak jest, głośno zawodzi spod sterty mebli, pan zastawił mu maleńkie śniadanko, ma próbować go łapać o 14tej, a jeśli się nie uda - o 19tej umówiliśmy się z klatką i rodzeństwem na przynętę. To najmniejszy kociak z całej grupki...Wolałabym, żeby złapał się o 14tej - po wczorajszej łapance trochę mnie zagrypiło...

Kociaki na razie w u mojej mamy - bardzo awaryjnie i na bardzo krótko, tam kapitalny remont i absolutny brak warunków. No i mina mamy. Jedzą ją maszyny, przetwarzają jak maszyny, i są zupełnie niekuwetkowe :(.
DS / DT bardzo potrzebne - to wszystko klony czarne z białymi dodatkami. Im mniejsze, tym śmielsze i bardziej ciekawskie.

Także wczoraj, już późno wieczorem, na leczenie do CC trafił młody czarny kot - kciuki mu bardzo potrzebne....

Do lecznicy trafiły też dwie kotki z Dworca Kaliskiego na sterylkę na nasz rachunek. trochę głupią miałam minę, jak mnie o tym informował lekarz :oops:. Muszę być uprzedzona, bo zawiadamiam lecznicę - jeśli nie zawiadomię, lekarze mogą kogoś odesłać z kwitkiem.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie paź 11, 2009 18:46 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

Dziewczyny uprzedzam w sprawie czarnego kotka a wlasciwie kici...
Dzwonila do mnie mila Pani, ktora chce czarna malutka koteczke - po dluzszej rozmowie, bo Pani najchetniej 2-miesieczna, a ja tlumaczylam, ze troszke wieksza jest lepsza 8) okazalo sie, ze Pani juz miala 2-czna kotke, czarniutka wlasnie... Byla bardzo madra, bo nawet jak Pan ja wypuscila na caly dzien na dwor (!!!) to jak wracala wieczorem to kotka czekala pod drzwiami... no i niestety zaginela gdzies... no i teraz pani chce druga taka sama, a najchetniej malutka, bo malutkie koty sa fajne, duze to juz nie to samo (!!!)
tel. 6698442**

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Nie paź 11, 2009 20:16 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

Będę miała na uwadze :evil:

A z dobrych informacji - 7 kot złapany - to dziewczyna 8)
trzeba powiedzieć, że największą determinacją wykazał się Pan dokarmiający kociaki i ich matki - naprawdę jestem po wrażeniem. Pan nie zgłosił problemu i nie zapomniał o kociakach. Jeździł do nich w swoje wolne od pracy dni, podjął kilka samodzielnych prób łapania, obiecał zrobić kotom lokum na zimę i mam nadzieję, że złapie resztę do sterylizacji. Annskr oczywiście jak zwykle zdeterminowana; dzisiaj przywiozła ostatniego malucha. I już 2 kotki są po sterylce. Tak więc na nowe domy czeka cała 7 kociąt- 5 panien i 2 chłopców.
Obrazek

montes

Post » Pon paź 12, 2009 7:42 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - PILNE DT!!

montes pisze:Annskr oczywiście jak zwykle zdeterminowana; dzisiaj przywiozła ostatniego malucha. I już 2 kotki są po sterylce. Tak więc na nowe domy czeka cała 7 kociąt- 5 panien i 2 chłopców.

Dla wyjaśnienia - caą akcję organizowały Aga-lodge, Bordo, i Montes, ja tylko transportowo :wink:

Koszt dotychczasowy naszej determinacji - dwie sterylki + 7 szczepień - ca 350zł, jeszcze planowane 7 odrobaczeń, sterylka i kastracja dwóch pozostałych na podwórzu 10-cio miesięcznych kotów - ok.200zł

Szóstkę kociaków i jedną kotkę zabrałyśmy w sobotę rano, klatka została nastawiona na kolejne koty - sądząc z ilości telefonów pan w sobotę był tam jeszcze ze cztery razy, ostatniego kociaka nie widział, w niedzielę rano usłyszał głosne wrzaski, więc zostawił małe śniadanko - mała do niego nie wyszła, ok.14 krzyczała nadal ale też nie wyszła, jeść nie dostała. O 19tej pojechaliśmy z dwoma maluszkami na przynętę - ustawiliśmy klatkę, kontener z maluszkami i ledwie zdążyliśmy parę kroków powoli odejść rozwijająć sznurek na wszelki wypadek przyczepiony do zapadki - mała wyskoczyła spod gratów i biegiem do klatki - sznurek nie był jeszcze naciągnięty, w wielkich nerwach mocno szarpnęłam, klatka na szczęśći sie zamknęła, ufff.

Mała jest ze starszego miotu, zdrowa, głodna i bardzo bojowo nastawiona. I gadatliwa :wink:.
Zaszczepiona.
Ostatnio edytowano Pon paź 12, 2009 14:00 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon paź 12, 2009 12:27 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

O rany! SIEDEM! Oby się trafiły jakieś domy, adopcje przecież trochę ruszyły! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 12, 2009 12:32 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

jolabuk5 pisze:O rany! SIEDEM! Oby się trafiły jakieś domy, adopcje przecież trochę ruszyły! :ok:

Plus 30 kociąt w różnych naszych dt .....
Część wymieniona w trzecim poście: viewtopic.php?f=1&t=99668
Ostatnio edytowano Pon paź 12, 2009 13:11 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Pon paź 12, 2009 12:41 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

Właśnie zadzwoniła Pani - prosi o pomoc w sterylizacji 4 kotów i pomoc w wyadoptowaniu maluchów raczej nieoswojonych :(
Obrazek

montes

Post » Pon paź 12, 2009 13:08 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

Montes, chyba już nie damy rady......

W tym roku już zapłacone faktury na ponad 22tys.... sterylki, kastracje, leczenie, szczepienie wszystkich tymczasów...

Może ŁTOZ na Piotrkowskiej 117?

kalewala

Post » Pon paź 12, 2009 14:39 Re: Łódź 167+271 - jesienny wysyp - DT - 7 pingwiniąt :((

Pani mówiła, że dzwoniła już w kilka miejsc - z marnym skutkiem - nawet zaproponowano uśpienie kotów- bo skoro dzikie..... :(
Obrazek

montes

[poprzednia][następna]