30 kotów na działkach, dt i ds dla pieszczochów, zdj. str.15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 6:54 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pilnie dt, W-wa

Hop koteczki :ok:

Też mam pod opieką 20-tkę działkowców - wiem, jak one czekają kiedy robi się zimno ... jakie spragnione nie tylko jedzenia przybiegają ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 12, 2009 9:10 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pilnie dt, W-wa

Ten mały został podrzucony w tygodniu na działki, to domowy kot :(
Miał przyjechać do mnie ale zauroczył Gu u której czeka na środowy transport do Łodzi.

Obrazek

Mały faflunik jest chory, proszę trzymajcie za niego kciuki.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon paź 12, 2009 9:18 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pilnie dt, W-wa

Podrzucam i kciuki mocno trzymam :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon paź 12, 2009 13:25 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pp :((((

Faflunik ma pp, bardzo pilnie szukamy ozdrowieńca w W-wie dla niego.

Mama maluchów i maluszki również.
Na tych działkach jest 30 kotów :strach:

Wirusa przyniósł najprawdopodobniej kociak, który został podrzucony w zeszłym tygodniu, maluch był bardzo chory i umarł, od soboty brak apetytu i biegunki pojawia się u kolejnych kotów.
W Mińsku nie ma nawet dobrego weta, ten który jest cały czas twierdzi, że to z powodu zarobaczenia koty mają biegunkę i wymioty.
Nie wiem jak ratować te koty.:placz:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon paź 12, 2009 13:28 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pp :((((

Iwciu, gdzie maluszek jest leczony?
Mogę "dać" krew lub surowicę swojego Małi-Małi. Regularnie szczepiony.
Ale z powodu maluchów nie mogę się w żaden sposób kontaktować z chorymi :(.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon paź 12, 2009 13:29 Re: 30 kotów na działkach, maluszki umierają, pp :((((

ariel pisze:Iwciu, gdzie maluszek jest leczony?
Mogę "dać" krew lub surowicę swojego Małi-Małi. Regularnie szczepiony.
Ale z powodu maluchów nie mogę się w żaden sposób kontaktować z chorymi :(.

Agnieszko spadasz mi z nieba, daj mi na pw namiar na siebie.

iwcia

Post » Pon paź 12, 2009 18:16 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Teń maleńki chłopczyk dziś umarł [']
Obrazek

Działkowe koty zostały zdane same na siebie, Kulawinka, która się nimi opiekuje ma teraz w domu 5 kotów i tylko jeden z nich jest zaszczepiony, chciałaby tym u siebie i choć częsci na działkach podać surowice ale to duży wydatek.
Prosimy o pomoc dla tych kotów, chcemy uzbierać na surowicę.
Jutro Gu będzie wypytywać u weta czy jest sens podawania jej kotom, które żyją na działkach, których nie ma gdzie zabrać ale nie można zostawić tak bez pomocy.
Najbardziej mi żal tych maluszków, umieraja samiuteńkie na działkach :placz:
Nie ma gdzie ich zabrać.

iwcia

Post » Pon paź 12, 2009 18:25 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

:cry:
nie mam jak pomóc

Mam dorosłe, szczepione. Można by choćby od nich surowicę :(.

ariel

Post » Pon paź 12, 2009 18:38 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Ostatnio poruszałam niebo i ziemię i nie tylko, aby zdobyć caniserin.
Nie udało się. Podobno nie produkują.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon paź 12, 2009 19:56 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Jestem załamana i dobita kompletnie tą sprawą. Kotka jakoś się trzyma, chociaż biegunka męczy dalej. Rano sama jadła, później już ją karmiłam strzykawą. Z duszą na ramieniu poszłyśmy na działki, małe wyszły z budki, jadły, biegały. Pozostałe koty nie wykazują na razie objawów. Surowicy w Mińsku nie ma, inny wet, którego odwiedziłyśmy widzi wielkie ryzyko w jej podaniu. Mam 3 tymczasy, które nie wychodzą poza mój pokój, pytanie, co teraz robić, szczepić? Podać surowicę? Czekać? :placz:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Pon paź 12, 2009 20:02 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Caniserin jest do zdobycia, tylko nie mamy funduszy na niego :(

iwcia

Post » Pon paź 12, 2009 20:11 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Kalinuwka, te które nie mają objawów choroby szczepić. Najlepiej Tricatem.

ariel

Post » Pon paź 12, 2009 21:31 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon paź 12, 2009 22:05 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!!

Czy mógłby nam ktos zrobić banerek?
Prosiłam w banerkowym, ale chyba za cichutko ;)

iwcia

Post » Wto paź 13, 2009 8:34 Re: 30 kotów na działkach, pp :(( zbieramy na surowicę !!!!!!!!

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]