Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ja-Ba pisze:deklaracje
działania....
dwie różne, ale to różne rzeczy...
wiem to doskonale.
...
O co mi jednak chodzi - schron jest w katastrofalnej sytuacji, a własciwie nie schron tylko zwierzaki dla których nie ma jedzenia. Gdy było to głosowanie to dziewczyny tam działające uruchomiły dosłownie "niebo i ziemię" by wygrać głosowanie a tym samym wygrać jedzenie dla psów i kotów.
Zmobilizowało się do tego głosowania setki osób, pozornie solidarnych, współczujących, chcących pomóc.
Gdy głosowanie schronisko przegrało, na tym samym forum do tych samych osób zgłosiłam prośbę-apel by kazdy z nich zakupił jedną - słownie- jedną- paczke karmy dla kotów/psów i podarował schronisku... odzew... czy musze pisać?
Tacy właśnie jesteśmy.
Generalnie - gęby pełne frazesów
a reszta - pełna g...a..
...
NOT pisze:Ja-Ba pisze:deklaracje
działania....
wiem to doskonale.
...
O co mi jednak chodzi - schron jest w katastrofalnej sytuacji, a własciwie nie schron tylko zwierzaki dla których nie ma jedzenia. Gdy było to głosowanie to dziewczyny tam działające uruchomiły dosłownie "niebo i ziemię" by wygrać głosowanie a tym samym wygrać jedzenie dla psów i kotów.
Zmobilizowało się do tego głosowania setki osób, pozornie solidarnych, współczujących, chcących pomóc.
Gdy głosowanie schronisko przegrało, na tym samym forum do tych samych osób zgłosiłam prośbę-apel by kazdy z nich zakupił jedną - słownie- jedną- paczke karmy dla kotów/psów i podarował schronisku... odzew... czy musze pisać?
Tacy właśnie jesteśmy.
a reszta - pełna g...a..
...
Ja-Ba to jest strasznie dołujące, że ludzie preferują pozorowne działania, a zwłaszcza takie które nic nie kosztują i gdzie można wykazać się elokwencją.
Rzeczywiscie do wymądrzania się jest wielu chetnych, a do konkretnych działań brak ochotników.
Ta zrzutka po 1 paczce żarcia nikogo by nie zrujnowała, a ocaliłaby wiele stworzeń.
Nie wiem, jak to robi szczecińskie schronisko, ale jedzenia dla psów w nim nie brakuje (w każdym bądź razie nie słyszałam o tym). Jedynie koty są poszkodowane, gdyż czasami dostają psie puszki. Oczywiście rodzi to problemy, gdyż kociaki dostają wtedy biegunkę. Myslę, że obrotne schroniska uzyskują wsparcie od sponsorów, głównie od firm, a czasami od osób prywatnych. Mam znajomą, która 2 razy w miesiącu zawozi do schronu jedzenie dla kociąt.
agiis-s pisze:NOT pisze:Ja-Ba pisze:deklaracje
działania....
wiem to doskonale.
...
Tacy właśnie jesteśmy.
a reszta - pełna g...a..
...
Ja-Ba to jest strasznie dołujące, że ludzie preferują pozorowne działania, a zwłaszcza takie które nic nie kosztują i gdzie można wykazać się elokwencją.
Rzeczywiscie do wymądrzania się jest wielu chetnych, a do konkretnych działań brak ochotników.
Ta zrzutka po 1 paczce żarcia nikogo by nie zrujnowała, a ocaliłaby wiele stworzeń.
Nie wiem, jak to robi szczecińskie schronisko, ale jedzenia dla psów w nim nie brakuje (w każdym bądź razie nie słyszałam o tym). Jedynie koty są poszkodowane, gdyż czasami dostają psie puszki. Oczywiście rodzi to problemy, gdyż kociaki dostają wtedy biegunkę. Myslę, że obrotne schroniska uzyskują wsparcie od sponsorów, głównie od firm, a czasami od osób prywatnych. Mam znajomą, która 2 razy w miesiącu zawozi do schronu jedzenie dla kociąt.
tak czytam i przypomniało mi się:
w centrum Piast ( tam gdzie Media Markt) dzisiaj od 10.00 przy sklepie zoo jest wystawa kotów rasowych (taka samozwańcza) - wstęp- paczka karmy dla kotów ze stoczni. Wiec jak się chce to można ...
iza71koty pisze:Bardzo Potrzebne Wsparcie dla kotów z terenu działek Lotnisko.Jest Bardzo cieżko. Kociaki są głodne.Karmicielka nie ma środków na zakup karmy. Kto może pomóc karmić kociaki?????One codziennie czekaja. Zbliża sie zima.
Kto moze mi pomóc w zrobieniu dla nich schronień? Tam juz nie ma nic......Kto posiada jakieś wolne zbędne budki które może ofiarować dla tych kociaków?Ja nie moge oddać wszystkich, bo częsć musi zostać dla tych co juz wkrótce zostaną bez schronień. Proszę o POMOC.
iza71koty pisze:Bardzo potrzebna POMOC.Potrzebna Osoba która pomoże w karmieniu kociaków na terenie działek Lotnisko Dąbie.Potrzebny Ktoś kto pomoże w instalacji kocich budek. Sama nie dam rady. Jestem chora. Bardzo Proszę o Pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek, WilliamGreva i 49 gości