WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie paź 11, 2009 21:14 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

mirchen pisze:Pani Marcelo,to jak wygladał dzisiejszy BIS jest karygodne!!! Wyniki Bis u ustawione z góry! Zanim podliczono głosy sędziów,na tablicy juz widnial zwyciezca! A dodatkowo niech mi Pani odpowie co robił w panelu Pan bez koszulki stewarda? 90 procent kotów które trzymal w bisie wygrywało...dodatkowo podczas ocen w bisie swobodnie rozmawiał z sędziami...czyżby dobry znajomy sędziów??? Tak sie nie robi. Juź pewnie wielu Polaków po dzisiejszej wystawie i po tym co sie działo w bisie bedzie omijało wystawy na Slowacji. Wystawa pod względem organizacyjnym na duzy plus! Pomijajac bis y oczywiscie!!!

A wydawanie NOM BIS z pod lady
Nie wołane koty dorosłe do porównań ,tylko potem na tablicy wyświetlone numery kotów Nominowanych ,oczywiscie jakie????? Słowackie.!!!!!!
Sędziowie również nie potrafili nic powiedzieć w trakcie oceny o kocie wszak po co jak i tak skreślony .
Jezeli chpodzi o danego stevarda-to bardzo mi przykro mówić UCZEŃ SĘDZIOWSKI który zawsze tam stevarduje czechy i słowacja ale jego MCO zbiera w klasach dzieci oraz młodzieży wszystko .
Moja ostatnia to była w tym kraju wystawa wstyd NOWY KLUB PIERWSZA WYSTAWA i taka WTAPA!!!!!!

Dariuszka

Od: Śro maja 21, 2008 14:38

Post » Nie paź 11, 2009 21:20 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

encantador pisze:Może w takim razie organizatorom udałoby się podać wyniki chociaż tu na forum???

...Witam wstystkich!
Jestesmy bardzo zmeczony, idziemy spac, jutro napisze wiecej... :wink:
Winniki nie mamy on-line, no napiszemy - dolaczymy jutro na forum... :wink: , dla tego, ze computer "wystawowy" jest w jednym z pudel i jestesmy bardzo zmeczony ze by go zapinac... :lol:

Mam nadzieje, ze Polski wystawcy dotarli do domu w porzadku...i bardzo sie ciesze, ze bylyscie u nas!!! :ok:

Dobra noc!

Macrela

Od: Sob cze 10, 2006 14:42

Post » Pon paź 12, 2009 8:05 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Macrela pisze:Dzien dobry,
I´m sorry but I have to write something for your information like a chefsteward. That mister without steward´s T-shirt was working during all the day with judge Mr. Jocquel, from time to time he changed with another steward when he had to take care about his cats. He didn´t have T- shirt because there wasn´t his size.

Jaka szkoda, ale jeśli wiedzieliście, że będzie stewardował, powinniście mu załatwić koszulkę, ALBO nie powinien pokazywać kotów podczas BIS-u, zwłaszcza, że robił to wtedy, kidy jego koty były w panelu. Wydaje mi się, że tak nie wolno i jest to zawarte w przepisach wystawowych.

Macrela pisze: His cats couldn´t win because of the relations with judges. Steward is Czech and most of jugdes were for the first time in Slovakia and they haven´t been in Czechia. I´m sure that competition in BIS was fair!
Thanks for your understanding.
Romana Báliková (chefsteward in Banská Bystrica)

Nie neguję, że ten pan ma bardzo ładne koty. Ale o ileż milej byłoby widzieć je wygrywające, gdyby nie było go w panelu. I nie obchodzi mnie, czy sędziowie byli pierwszy czy dziesiąty raz na Słowacji. Ewidentnie znali dobrze tego pana i vice versa. Dziwne jest to, że w niedzielę mimo że ten pan także prezentował koty w BIS-e, nie każdy pokazywane przez niego kot wygrywał. Szczęśliwą rękę miał tylko w sobotę ;)

A teraz miłe słowo o wystawie - świetna organizacja! Dobrzy sędziowie. Żałuję bardzo, że nie było pani Minny Krogh, dla której tak naprawdę jechałam na Słowację, ale pozostali sedziowie oceniający koty (przynajmniej moje ;) ) w porządku :) Ocena była rzetelna, rzeczowa. Super nagrody i prezenty dla wystawców. Sala i ring przestronne, ale niestety tragiczne oświetlenie :( Zarówno w sobotę musiałam się ratować proszkami p/bólowymi, bo oczy potwornie mnie bolały.

Szkoda, że w sobotę lało, bo nastawiłam się na piękne widoki - Wielka i Mała Fatra, to naprawdę piekne góry :) Bardzo lubiłam tu przyjeżdżać turystycznie :D

Pozdrawiam serdecznie organizatorów. Gdyby nie wpadka z sobotnim BIS-em, naprawdę nie miałabym nic do zarzucenia.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon paź 12, 2009 8:55 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Ja również chciałam podziękować i pogratulować Organizatorom tejże Wystawy (zwłaszcza iż był to ich debiut) :ok:

Słyszałam iż na Pana (o który pisano) nie było koszulki - dostarczono same małe rozmiary i w żadną z nich nie mógł się wcisnąć......, a czy zna sie z sędziami tego nie wiem!
A czy na naszych wystawach wszystko jest OK :?: :?: :?:

Na temat BIS-u II kat. nie mogę się wypowiadać gdyż się na tym nie znam!

Moja kotka nie weszła do BIS-u, a decyzja była SŁUSZNA !!! - wygrała przecudnej urody niebieska koteczka brytyjska która powaliła mnie na kolana :mrgreen: GRATULUJĘ !!!!!

Ja jeżeli w przyszłym roku będzie w Bańskiej zorganizowana Wystawa - przyjadę :!: Marcelko głowa do góry, a dla tego Pana (o ile będzie stewardem) przywiozę WIELKĄ koszulkę XXXL :P :P :P
Hodowla Kotów Burmskich "RIMEBURG"

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pon paź 12, 2009 10:18 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

mirchen pisze:Pani Marcelo,to jak wygladał dzisiejszy BIS jest karygodne!!! Wyniki Bis u ustawione z góry! Zanim podliczono głosy sędziów,na tablicy juz widnial zwyciezca! A dodatkowo niech mi Pani odpowie co robił w panelu Pan bez koszulki stewarda? 90 procent kotów które trzymal w bisie wygrywało...dodatkowo podczas ocen w bisie swobodnie rozmawiał z sędziami...czyżby dobry znajomy sędziów??? Tak sie nie robi. Juź pewnie wielu Polaków po dzisiejszej wystawie i po tym co sie działo w bisie bedzie omijało wystawy na Slowacji. Wystawa pod względem organizacyjnym na duzy plus! Pomijajac bis y oczywiscie!!!

Na wystawie nie byłam.
Jednak chcę coś powiedzieć, bo jestem dość zaskoczona tym co przeczytałam - cytat.

Po pierwsze: steward po całodniowej prac z sędziami, a nie często pracuje z nimi nie pierwszy raz, ma prawo ich znać i rozmawiać w nimi . Zresztą chyba każdy hodowca ma prawo zamienić z nimi słowo, spotykając się na dziesiątej czy piętnastej wystawie. Ludzie znają się z widzenia po prostu !
Po drugie: miałam kiedyś przyjemność pierwszy raz pokazywać koty w panelu BIS i 3 z nich wygrały. Rozmawiałam z sędziami oraz jadłam stół w stół z nimi posiłek. Ba nawet dostała od jednego z nich upominek. Czy to znaczy że BIS był ustawiony ???? NIE
Dziwi mnie takie myślenie...
Obrazek

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

Post » Pon paź 12, 2009 11:40 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Steward musi być jak żona Cezara - takie jest moje zdanie.

Tu tak nie było. Przykro mi.

Aha, i jeszcze jedna uwaga dotycząca prowadzenia BIS. Jeśli sędziowie zapisują swoje głosy na kartkach, to niechże te kartki będą identyczne! Bo potem mamy taką sytuację, która zdarzyła się zarówno w sobotę, jak i w niedzielę. W przypadku równej liczby głosów na 2 koty i konieczności losowania, prowadzący BIS zrobił kulki z kartek z odpowiednimi numerami, podszedł do dziecka na widowni i powiedział: Która kartkę wybierasz? Zieloną czy różową 8)

A.
Obrazek

agal

Post » Pon paź 12, 2009 12:34 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Dariuszka pisze:

A wydawanie NOM BIS z pod lady
Nie wołane koty dorosłe do porównań ,tylko potem na tablicy wyświetlone numery kotów Nominowanych ,oczywiscie jakie????? Słowackie.!!!!!!
Sędziowie również nie potrafili nic powiedzieć w trakcie oceny o kocie wszak po co jak i tak skreślony .
Jezeli chpodzi o danego stevarda-to bardzo mi przykro mówić UCZEŃ SĘDZIOWSKI który zawsze tam stevarduje czechy i słowacja ale jego MCO zbiera w klasach dzieci oraz młodzieży wszystko .
Moja ostatnia to była w tym kraju wystawa wstyd NOWY KLUB PIERWSZA WYSTAWA i taka WTAPA!!!!!!

Dariuszka, Mirchen...
przepraszam, ze tak napisze, no nie da mi inaczej...."kto nie zazil nie uwierzy"... :wink:
Kto kiedys organyzowal wystawe chyba wie o czym bedzie pisala...specialnie, jak organizowal swoja pierwsza wystawe...!
Od lutego, jak zdecydowalismy, ze bedziemy organyzowali wystawe nie robilismy co dziennie nic innego tylko zalatwialismy sprawy okolo wystawy...bylo malo czasu (tylko 8 miesiacy!), ze by zalatwic wszystko od haly, sponzorow, sedziow, sprzedawcow...i oczywisice nic nie szlo "glodko"...wszystko robilismy tak, ze by sie jak najlepiej prezentowac, ze bybylo wszystko nie na 100, ale na 150%...i jak wam kilka dzni przed wystawa powiedza z haly wystawowej, ze cena, na ktorej umowiliscie sie bedzie 4x wyssia (naszczesie dogadalismy sie jakos... :roll: ) i w cztwartek w nocy do was napisze sedzia, ze nie przyjedzie i wy juz macie wszyskie papiery dla sedziow przygotowane i koty podzielone, jak spicie 7 dni tylko 2 lub 3 godziny, jak nie widzicie swoje male dziecko 3 dzni, bo wychodzicie o 5 rano i przychodzicie o polnocy, bo wstystko trzeba zrobic tak, ze by wystawcy nie byly uszkodzony, ze nie bedzie Minny Krog, ze by nie bylo w hale za zimno, lub za cieplo, ze by sie nie czekalo dlugo u weterynarzy, ze by bylo prezentow dla wstystkych....wtedy na prawde nie macie glowe na to, ze by z gory kalkulowac kto wygra natomiast ustawiac s sedziamy, kto bedzie nom BIS lub BIS...! Z drugiej strony...myszle ze sedzowie do nas zaproszony sedziuja mnozstwo lat i jezdzia po calym Swiecie i myszle, ze napisac, ze ustalilismy BISa z nimi z gory jest obrazajace przedewszystkim dla nich...!
Zaproszonych do nas mialismy 6 (7, z MInna Krogh) sedziow, przyczym cterech w zyciu nie spotkalam, nie znalam...nie wyobrazam, jak bym z nimi ustalalismy BISa...? 8O
I to, ze nie wolali ku przykladu wstyskie koty do wyboru do Nom BIS, jest normalne...po prostu jest to decyzja sedziu i na wystawach nic nienormalnego (ja sama zazylam taka situacje kilka razy)...
I w sprawie stewardow...jak na pewno zauwazyliscie, i tu na forum kilka razy pisalam, ze nie mamy stewardow...niestety zglosila sie tylko jedna sympatyczna dziewczyna z Polski (w zwiazku s tym - i ona miala kota v BISie, oczywisie go nie prezentowala), ktorej bardzo dziekuje za pomoc, szkoda, ze nie mogla byc tez w niedzele..!, jedna mala dziewczyna z Czech i to wstystko...! Dla tego, jak wiedzalam, ze zglasza sie pan "XY", o ktorym tutaj tyle popisalicie, pisalam do niego i bardzo go prosilam, czy nie chce stewardowac, bo wiem, ze bardzo ladznie prezentuje kotow, etc...! (osobiscie sie nie znamy! znam go tylko z wystaw)...W konciu przekonalismy go dopiero na wystawie...! (byl sam i mial swoje 3 koty)...wiem, ze kilka wystawcow go zna i tez to, ze rozpoczal droge ucznia sedziowego...to nie znaczy, ze nie moze stewardowal...! Przeciez nawet samotni sedziowie jezdzia wystawiac swojich kotow...! I to ze te koty, ktore on trzymal wygrywali..? Jak jezdzicie na wystawy na pewno zauwazylisice, ze jest kilka stewardow, ktorzy po prostu koty umieja super prezentowac...! I to nie znaczy, ze sa umowiony z sedziamy, ze te maja wygrac...i jak tez na pewno zauwazyliscie - bylo tam duzo malych stewardow, ktorzy dopiero uczylisie, nigdy pred tym kotow nie prezentowali, przeciez takim nie moze szefsteward dac prezentowac duzego maincoona, lub innego duzego kota...!I ze wygral i jego kot..? Myszle, ze ten kto zna sie na kotach musi przypuscic, ze ten kot byl na prawde tego warty...! :wink: I oczywisice on swojego kota w BISie nieprezentowal!!!
I co na koniec...? Dla mnie nasza wystawa stala sie "Best in Show"...ale nie dla tego czy ktos wygral lub nie wygral...ale dla tego, ze w tak krotkim czasie udalo nam sie wstystko zorganyzowac tak jak bylo, ze "moji" czlonkowie, czlonkowie naszego klubu pracowali 3 dzni prawie 20 godzin dziennie i to nie na 100, ale na 150%, przyczymz 90% z nich nigdy na zadnej wystawie nie bylo, ze mam kolo siebie ludzi na ktorzych moge liczyc i w ciezkich chwilach ktorzych nie bylo malo..! :ok:
Ciesie sie, ze sa ludzie, ktorzym sie podobalo, tacy, dla ktorzych bedzie warto o rok znow przygotowac nasza wystawe...! :kotek:

...wieczorem sprobujemy dolaczyc wynniki i tam i tacy co u nas nie byly beda mogli zobaczych jakie koty tak na prawde byli nominowanie i jakie wygrali... :wink:

Macrela

Post » Pon paź 12, 2009 13:01 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

agal pisze:Steward musi być jak żona Cezara - takie jest moje zdanie.

Tu tak nie było. Przykro mi.

Aha, i jeszcze jedna uwaga dotycząca prowadzenia BIS. Jeśli sędziowie zapisują swoje głosy na kartkach, to niechże te kartki będą identyczne! Bo potem mamy taką sytuację, która zdarzyła się zarówno w sobotę, jak i w niedzielę. W przypadku równej liczby głosów na 2 koty i konieczności losowania, prowadzący BIS zrobił kulki z kartek z odpowiednimi numerami, podszedł do dziecka na widowni i powiedział: Która kartkę wybierasz? Zieloną czy różową 8)

A.

Ciesze sie, ze wogole mialismy jakiesz karteczki od sponzora :lol: Przepraszam, ale to juz lekka paranoia, jak to dziecko mialo wiedziec, ze jaki numer jest na zielonej lub na rozowej karteczce jak byly zrobione z nich kuleczki...? Czy na prawde myslicie, ze znalismy wszystkie koty..? teraz jak pamietam wlasnie w takiej sytuacji przegral slowacki maincoon (potem sie dowiedzalam, ze byl w Austrii BOB!) z Polskim kotem :wink:

Macrela

Post » Pon paź 12, 2009 13:36 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Macrela pisze: jak to dziecko mialo wiedziec, ze jaki numer jest na zielonej lub na rozowej karteczce jak byly zrobione z nich kuleczki...?

Nigdzie nie napisałam, że wiedziało. Napisałam jedynie, że uważam, że powinny byc identyczne, żeby losowanie miało sens. Chyba, że ich nie widzi. Wtedy jest fair. Np. wybierasz kartke z prawej, czy z lewej ręki.

I jeszcze raz powtarzam: wystawa mi się bardzo podobała, poza zachowaniem wiadomego stewarda podczas BIS-u w sobotę i tych nieszczęsnych kartek ;)
I nie chodzi o to, czy mojego koty wygrały czy przegrały. Chodzi o zasadę fair play. Niech wygra najlepszy, ale bez podejrzeń, że było to nieuczciwe. Jeśli masz piękne koty i tak wygrają, nie musisz im pomagać swoja obecnością :D

A.
Obrazek

agal

Post » Pon paź 12, 2009 14:56 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

agal pisze:
Macrela pisze: jak to dziecko mialo wiedziec, ze jaki numer jest na zielonej lub na rozowej karteczce jak byly zrobione z nich kuleczki...?

Nigdzie nie napisałam, że wiedziało. Napisałam jedynie, że uważam, że powinny byc identyczne, żeby losowanie miało sens. Chyba, że ich nie widzi. Wtedy jest fair. Np. wybierasz kartke z prawej, czy z lewej ręki.

Jeszcze do "karteczek"... :wink: Zadny z sedziow nie mial identyczny kolor karteczek....to zn, kazdy mial rozne kolory, nie bylo tak, ze by ku prz. Lena Nordstrom miala zielone, Lily Anciau ruzowe... Miali mix kolorow, wiec dla tego absolutnie nie dalo sie wiedziec ktory kolor jest od ktorego sedziu... :wink: Na prawde niewyobrazam jak kolor karteczki mial wplyw na to, ktory dziecko wybierze... 8)

O to nasze karteczki...ktore byly specjalnie roznie podzielone, ze by nie bylo jednogo koloru u jednego sedzia:

http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1

...z czego sie tu czlowiek musi tlumaczyc... :lol:

I jeszcze raz powtarzam: wystawa mi się bardzo podobała,

...ciesze sie... :wink:

poza zachowaniem wiadomego stewarda podczas BIS-u w sobotę

...na prawde mi zal "tego" stewarada, bo to ja go na silu szczagnelam do stewardowania...wiem, ze na takiego czlowieka, ktorzy hoduje takie same koty (lub z takiej samej grupi jak "mam ja") patrzy sie "ostrozniej", ale na prawde nie myszle, ze tak bylo, jak napisaliscie... :wink: ...
Ja sama jestem na wszystko, wszystkich bardzo wymagajaca i nie nawidze niesprawiedliwosc, wiec na pewno niezniosla bym "nie fair play" gre na "mojej" wystawe...!

Macrela

Post » Pon paź 12, 2009 19:50 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Moim zdaniem wystawa bardzo dobrze zorganizowana, nie uważam, że coś było ustawiane lub uzgadniane, mojego kocura dwa razy w BIS-ie trzymał Pan o którym wiele się pisze :D nie znam go ale uważam, że tak powinno się prezentować koty i wielu stewadrów powinno się od niego uczyć, jeżeli chodzi o nagrody to widać profesionalizm w załatwianiu sponsorów z żadnaj wystawy ja i moje koleżanki nie wracałyśmy z tak licznymi prezentami :ok: Lokalizacja miejsce też przemyślana (wszystko pod wystawców) blisko hotelu. Wszyscy mili i uśmiechnięci :D Ja jestem zachwycona organizacją, a na wielu wystawach już byłam
Marcelko tak trzymaj, ja do Was na wystawę napewno przyjadę, pozdrawiam serdecznie :)

GreySky

Od: Pon wrz 21, 2009 13:52

Post » Pon paź 12, 2009 22:14 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

GreySky pisze:Moim zdaniem wystawa bardzo dobrze zorganizowana, nie uważam, że coś było ustawiane lub uzgadniane, mojego kocura dwa razy w BIS-ie trzymał Pan o którym wiele się pisze :D nie znam go ale uważam, że tak powinno się prezentować koty i wielu stewadrów powinno się od niego uczyć, jeżeli chodzi o nagrody to widać profesionalizm w załatwianiu sponsorów z żadnaj wystawy ja i moje koleżanki nie wracałyśmy z tak licznymi prezentami :ok: Lokalizacja miejsce też przemyślana (wszystko pod wystawców) blisko hotelu. Wszyscy mili i uśmiechnięci :D Ja jestem zachwycona organizacją, a na wielu wystawach już byłam
Marcelko tak trzymaj, ja do Was na wystawę napewno przyjadę, pozdrawiam serdecznie :)

DZIEKUJEMY!!! :ok:

Macrela

Post » Pon paź 12, 2009 22:31 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Niesety wyexportowalam tylko nom BIS niedziele...Mam nadzieje, ze da sie to dolaczyc... :oops:
Od nastepnego roku chcemy zrobic i my zgloszenie on-line i wsystko przygotowac tak, ze by to bylo techniczne tak podobnie jak w POlsce... :wink: ze by sie dalo ogladac wynniki...Dziszaj, lub jutro obiecal ten "pan od computerow", ze zrobi nam spis wynnikow, wiec jak bede miala wiecej, dolacze... :wink: To bedzie jak serial... :lol:
O to nom BIS niedzela... :wink:
Mačka= kotka... :lol: , na koncu jest numer klasy

I. 1 Kastrát mačka EP + EC Miou – Miou of Black Star*SK, DSM EXO n 2
I. 6 Mačka United Colours of Damija Magic*SK EXO d 03 22 12
I. 7 Mačka CH Boyars Gladis Princess EXO f 24 7
I. 9 Mačka IC Bonnie Mezzanotte Arinnitti PER n 5
I. 10 Kocúr SC Adwin Zhao Magic Pleasure, SK PER a 1
I. 14 Kocúr Horatio Komtesa, CZ PER ns 11 9
I. 15 Mačka Latin Lover Forever PER n 23 12
I. 16 Kocúr HU*Rough Diamond Barbadossa PER n 24 12
I. 18 Kastrát kocúr GIP San Vittorio Domenick PER d 22 4
I. 19 Kocúr Unwritten Poem of Damija Magic*SK PER e 22 12
I. 21 Kastrát kocúr IP GIC Yasmine, White Star Terra Felis PER a 02 62 6
I. 22 Kocúr GIC Mathiasen AF Jurian, DK PER d 02 3
I. 24 Mačka PL*Bagira Diuna JW PER g 02 7
I. 26 Kocúr Diamante de Marbre Blue Terra Felis*CZ PER a 02 21 12
I. 27 Mačka Zuzi Terra Felis*CZ PER f 02 21 11
II. 35 Kocúr GIC Ymoon Arri Perła Annaru*PL MCO n 09 22 3
II. 45 Kocúr Deep Fire Purrsinmphony MCO d 22 12
II. 53 Mačka Toyota of Beyrouth*CZ JW MCO d 09 22 11
II. 55 Kocúr Easy by Imagine Glamour*CZ MCO ns 03 22 7
II. 67 Kastrát mačka GIP Didi Murasu*PL NFO n 09 23 2
II. 70 Kastrát mačka P Evora E'Xodja*PL NFO f 09 23 6
II. 71 Mačka CH Josephine Turner Dwa Susy*PL NFO ns 09 23 5
II. 73 Mačka Gulietta Effendi*PL NFO fs 09 22 12
II. 86 Kastrát mačka Xeena van Minou Bloe SBI a 10
II. 88 Mačka Charlotte Medicat*SK SBI c 9
II. 92 Mačka CH Abra Contentus*PL SIB d 24 7
II. 93 Mačka GIC Pienotchka z Dworku Bojara*PL SIB fs 24 3
II. 94 Kocúr IC Janosch vom Parthenstrand SIB ns 09 22 3
III. 99 Mačka WW07+SC Princess Lovely Panther *CZ, DSM BRI a 1
III. 102 Kastrát kocúr P Enrico Hodosblue*SK BRI a 8
III. 131 Kocúr Aziza Quenticori*SK BRI c 21 33 12
III. 133 Kocúr vrh "A" Quenticori*SK BRI 16
III. 135 Kocúr IC Mandalei Ozzie Invader BUR b 5
III. 136 Mačka Alba Regia Orange Blossom JW BUR d 12
III. 140 Kastrát mačka GIP EC Arachne Cvirn, CZ DSM CHA 4
III. 141 Kocúr CH Djin Fizz de L'Onde Bleue CHA 7
III. 149 Mačka IC Alaya Encantador, PL DRX n 24 5
III. 153 Kocúr Jaspis Maragatta*PL DRX d 32 11
III. 162 Mačka Harmony of Dreamwalker*A MAN a 09 23 51 11
III. 165 Mačka FIN* Topspot Inamorata Fiorella OCI b 24 11
III. 166 Kastrát kocúr GIP Aegolius von Kronenfeld*SK OCI o 24 4
III. 167 Kocúr GIC Aragorn Błękitek *PL RUS 3
III. 171 Mačka See See Ewjatar*PL RUS 9
IV. 180 Kastrát kocúr EP Black Jack Happy Eyes*CZ DSM SIA n 21 2
182 Mačka Hviezdička HCS 14
184 Mačka Áres de Ville HCS 14
185 Mačka Hviezdička HCS 17

Macrela

Post » Wto paź 13, 2009 8:22 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

My mogliśmy być tylko w niedzielę. Wystawa miła i sympatyczna - dość dobrze zorganizowana (a biorąc pod uwagę, że to był debiut to nawet rewelacyjnie).
Dużo prezentów dla wystawców. Z hotelu nie korzystaliśmy, ale rzeczywiście był bardzo blisko.

Dziękuję organizatorom.

maragatta

Od: Pon cze 04, 2007 12:45

Post » Wto paź 13, 2009 15:09 Re: WYSTAWA - 10.-11.10.2009 Banska Bystrica (Slowacja)

Bardzo prosze jak ktos robyl zdjecia, ze by wstawil, bo jakos niestety nie zostalo nam czasu na ich robienie... :roll: :wink:

...i tez pytania dla tych co wygrali BIS - jak wam sie podobala nagroda zamiast puchara...? 8)
Dziekuje za opinie! :wink:

Macrela

[poprzednia][następna]