K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 10, 2009 20:12 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

anna09 pisze:Panikota, nie doczytałaś dzisiejszego wpisu - Oczko jednak posikuje pozaa kuwetą :(
A zdjęcia Oczka u mnie już są - wstawiła je Mjs :D

No właśnie widzę, że się pośpieszyłam, bo foty są ... do posikiwania jeszcze nie doszłam, odpowiedziałam na twój post, zanim przeszłam do dalszego czytania :oops: No i tak to jest jak się człowiek pośpieszy i nie zobaczy co dalej ...
http://img96.imageshack.us/img96/8152/51007555.jpg
Na tym zdjęciu tak słodko śpi :1luvu: a ta ruda "klucha" ;) obok to kto?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob paź 10, 2009 20:28 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Zakończyłam to, co wystawiłam.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob paź 10, 2009 20:37 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Hmmmm...trzeba zwrócić honor Bercikowi :roll: Cholera, nie podejrzewałabym Oczka o posikiwanie. Jola, może Feliway w sprayu, sama nie wiem...Pewnie trzeba zacząć od zbadania moczu, żeby wykluczyć chorobę.

Panikota, oj oberwie Ci się za te "kluchę" :lol:
Czy możesz mi powiedzieć , jak wstawia się takie duże zdjęcia?
Ostatnio edytowano Sob paź 10, 2009 20:38 przez mjs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob paź 10, 2009 20:37 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Się porobiło.

Ja miałam kilka aukcji, które odnawiam w chwili kiedy się kończą, sprawdzam keidy co wydane i aktualizuję zbiorcze czarne i bure. W miarę mozliwości robię nowe i w przypadku niektórych zmieniam opisy i tytuly jak dzisiaj z Góralkami. Zawsze patrzę na 1 aukce na stronie AFN, żeby wiedzieć co powystawiane jest. Jeśli brak prosze o aktualizację kastaprę lub kiedy nie mają tworze nowe. Ja aukcji nie powtarzam. Goralki miały swoją aukcje od kilku tygodni. Dzisiaj Lutra wymysliał nową historię. Tak jak z Esmą. Wystawię ją w tygodniu z nowym pomysłem.

Nie mam zdjęć muchomorków Tweety ale chyba Quin_Ink już wystawiła. Najprościej jest:

sprawdzac stronę z aukcjami AFN
wystawiac to czego nie ma
odnawiac aukcję teg osamego dnia kiedy się kończy jeśli kociak nadal szuka domu.

Tylko tak się nie zagubimy. Aukcje mozna zakończyć wcześniej i nie wiem czy ktoś nie musi tego zrobić.

Kryze i Franka wystawie jutro bo teraz sie trochę ubzdryngolilam i wolę nie robić chały na allegro.

Lutra, w tygodniu Newtona zawozimy do Trzebini. Pan po 9 mailach się zdecydował. Zawozimy i tam podpiszemy umowę. W razie czego ewakuacja, ale nie sądzę po tych wszystkich mailach. Jeśli dobrze pójdzie to wszystkie 6 kociaków z Wieliczki znalazło swoich Dużych
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob paź 10, 2009 20:46 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

panikota pisze:
anna09 pisze:Panikota, nie doczytałaś dzisiejszego wpisu - Oczko jednak posikuje pozaa kuwetą :(
A zdjęcia Oczka u mnie już są - wstawiła je Mjs :D

No właśnie widzę, że się pośpieszyłam, bo foty są ... do posikiwania jeszcze nie doszłam, odpowiedziałam na twój post, zanim przeszłam do dalszego czytania :oops: No i tak to jest jak się człowiek pośpieszy i nie zobaczy co dalej ...

http://img96.imageshack.us/img96/8152/51007555.jpg
Na tym zdjęciu tak słodko śpi :1luvu: a ta ruda "klucha" ;) obok to kto?

Oczko przyjmuje bardzo słodkie pozy w czasie snu :1luvu: I przy głaskaniu pokazuje brzuszek :D Martwi mnie tylko to posikiwanie i spędzanie prawie całego dnia pod łóżkiem (tutaj akurat wiem, że jest krótko u mnie i może to być przejściowe, jednak nie najlepiej się z tym czuję) :( Postanowiłam, że dzisiaj na noc zamknę go w łazience i zobaczymy, co będzie się działo. Muszę koniecznie jakoś zdobyć jego mocz do badania, chociaż wydaje mi się, że to sikanie ma podłoże psychiczne.

Panikota, jak mogłaś nazwać mojego ukochanego i przystojnego Baksia kluchą? :roll: Nie powtórzę mu, bo w przeciwnym razie mógłby Cię ugryźć, kiedy się wybierzesz w odwiedziny do Oczka :twisted:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob paź 10, 2009 21:22 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kastapra, popodmnieniaj proszę opisy w Twoich aukcjach wg I postu. Zanim ktoś zalicytuje jest możliwość dowolnych zmian w opisie.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob paź 10, 2009 21:25 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Oczko przed chwilą zrobił duże siusiu i zaraz potem kupkę do kuwetki, więc chyba dzisiaj na noc nie zamknę go do łazienki. Zobaczymy, czy coś zasika w nocy :?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob paź 10, 2009 21:28 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

jeśli macie jakieś nowe opisy, to dlaczego ich nie rozsyłacie do pozostałych ogłaszarek? :roll:
Nie rozumiem tego... Wiem, że można odesłać do linka na Allegro, ale jeśli któraś z Was coś stworzy w Wordzie, to po prostu może go rozesłać. Ściągając tekst z allegro mam więcej z tym roboty, niż z wystawieniem ogłoszenia. A "operuję" na czterech portalach + obrabiam nadesłane lub ściągnięte zdjęcia. Naprawdę, nie stwarzajmy sobie dodatkowej roboty :wink:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Sob paź 10, 2009 22:00 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kitkowa pisze:jeśli macie jakieś nowe opisy, to dlaczego ich nie rozsyłacie do pozostałych ogłaszarek? :roll:
Nie rozumiem tego... Wiem, że można odesłać do linka na Allegro, ale jeśli któraś z Was coś stworzy w Wordzie, to po prostu może go rozesłać. Ściągając tekst z allegro mam więcej z tym roboty, niż z wystawieniem ogłoszenia. A "operuję" na czterech portalach + obrabiam nadesłane lub ściągnięte zdjęcia. Naprawdę, nie stwarzajmy sobie dodatkowej roboty :wink:

ale to są dość stare "nowe" opisy, Lutra rozsyłała je z miesiąc temu, może 1,5.
Czy ja mogę prosić o allegro Muchomorków, zanim się nie zestarzeją? Są w idealnym wieku do wydania

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob paź 10, 2009 22:53 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kilkanaście stron temu pytałam, czy wystawiać HH.
Pytałam też ostatnio ile kosztuje takie jedzenie suche jakie jest na Kocimskiej i czy uważacie, że koty są zadowolone.

... coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam.

Aga, jak sięczuje Natalka ?????????????????????????
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob paź 10, 2009 23:55 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

mjs pisze:Cholera, nie podejrzewałabym Oczka o posikiwanie. Jola, może Feliway w sprayu, sama nie wiem...Pewnie trzeba zacząć od zbadania moczu, żeby wykluczyć chorobę.

Panikota, oj oberwie Ci się za te "kluchę" :lol:
Czy możesz mi powiedzieć , jak wstawia się takie duże zdjęcia?

Nie znam tych kotów tak jak Wy, ale przychylałabym się do opinii Anny09, że to posikiwanie jest na podłożu psychicznym, aczkolwiek jeśli się nic nie zmieni, to na wszelki wypadek złapałbym mocz do badania. Tutaj również polecam opisany już przez kogoś sposób - zamknąć w łazience z pustą kuwetą, z kuwety się potem odciąga strzykawką, tylko tak udawało mi się złapać mocz Psotki do badania.
Duże zdjęcia wstawia się zupełnie "normalnie" ;) to znaczy bezpośredni link pakuje się w [Img] i tyle.

Weźmy na przykładzie Oczka ...
To jest link do Imageshack z informacjami o focie i różnymi opcjami linków http://img7.imageshack.us/i/19454889.jpg/ a to jest bezpośredni link do zdjęcia w oryginalnym rozmiarze http://img7.imageshack.us/img7/2426/19454889.jpg - to ten który jest pod hasłem "Direct" w Imageshack, uzyskiwany również po kliknięciu prawym kalwiszem myszki na zdjęciu i wybraniu "pokaż obrazek". I chodzi o to, że by wrzucić ten bezpośredni, a nie coś innego.

Jeśli przegięłam ze szczegółowością opisu, to przepraszam, ale ten tym tak ma :roll:
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Sob paź 10, 2009 23:59 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

anna09 pisze:Panikota, jak mogłaś nazwać mojego ukochanego i przystojnego Baksia kluchą? :roll: Nie powtórzę mu, bo w przeciwnym razie mógłby Cię ugryźć, kiedy się wybierzesz w odwiedziny do Oczka :twisted:

Niniejszym przepraszam Baksia, jeśli poczuł się urażony, ale nie miałam niczego złego na myśli, tak "dobrze zbudowany" kot wygląda jak przepyszna klusia i nic tego nie zmieni ;) A Baksiu jest piękny bo rudy, pogłaskaj go ode mnie w ramach przeprosin.
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Nie paź 11, 2009 7:51 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Dziękuje, panikoto, za instrukcję :D Wszystko zrozumiałam :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie paź 11, 2009 8:11 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kosma_shiva pisze:kilkanaście stron temu pytałam, czy wystawiać HH.
Pytałam też ostatnio ile kosztuje takie jedzenie suche jakie jest na Kocimskiej i czy uważacie, że koty są zadowolone.

... coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam.

Aga, jak sięczuje Natalka ?????????????????????????

Purina dla małych kociat, worek 15 kg kosztuje 150 zł. Moim zdaniem to dobra karma jest. Moje maluchy nie chciały Royala jeść za to chciały Purinę. Zmienic trzeba tylko puszki, koniec z May Lady. Teraz w Rossmanie KiteKat za 2,09 zł!!!!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie paź 11, 2009 8:26 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

15 zeta za 15 kilo to wychodzi za tyle samo, co ja kupuje PROFILUM.
10zl / 10kg.

sorrki, profilum troszke drozsze. 20kg kosztuje teraz 220 złotych.
Ostatnio edytowano Nie paź 11, 2009 8:57 przez kosma_shiva, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

[poprzednia][następna]