wątek Lao i Malagi. DO ZAMKNIĘCIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 10, 2009 20:49 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

katz

Od: Pon sie 03, 2009 14:50

Post » Pon paź 12, 2009 7:21 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Piękny kiciuch :D jest duża jak jej nadpobudliwy braciszek :)

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Pon paź 12, 2009 7:54 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Kochani, help. To moja aktualna lista szukajacych DT:

1. PIWKO - czarna kotka, niespełna roczna, przemiła dla ludzi, nie lubi innych kotów - siedzi w klatce w Boliłapce. Wykastrowana.
2. KRÓWEK półroczny z Łomianek, wystraszona pierdoła - tu ma wątek: viewtopic.php?f=1&t=100908 Siedzi w klatce w Boliłapce. Kastrat.
3. KOCIAK 3 mce, białobury, oswojony, Agneska go dziś upolowała. Siedzi w klatce w Boliłapce. Zdrowy, dziś szczepiony.
4. RUDY KOCIAK 2 mce, świeżo złapany, ten co do mnie trafi rano. Optycznie zdrowy, więc na wejściu dostanie szczepionkę.
5-6. CZARNE MALUCHY ok. 3,5 tygodnia, parka, przemiłe, już zaczynają same jeść. u pani Basi w klatce, próbują się wydostać i boję się, że pani Basia im ulegnie. A w jej domu grzyb i inne paskudztwa...
7. KOCIAK chyba biało-czarny, 7 tyg., też u pani Basi, też zagrożony złapaniem wszelkiego cholerstwa.
8-9. Nowe KOCIĘTA FRANI, czarne, 2 mce, nie złapane jeszcze (Niepodległości)
10-11. KOCIĘTA FRANI, czarne, 2 mce, złapane, są u pani, która doprowadziła Rumcajsa do przetok z powodu nieleczonego zapalenia ucha, kota po kilku miesiącach walki trzeba było uśpić... trzeba je pilnie ADOPTOWAĆ.
12-16. KOTKA Z 4 KOCIAKAMI ok. 2 mce, na wsi. Będę tam pewnie za tydzień. Kocica bezdomna, przemiła, przybłąkała się niewiadomo skąd. Jak ma farta to dostaje ziemniaki z mlekiem. Jak nie ma - chleb z mlekiem lub samo rozwodnione mleko.
17-21 (chyba) podobno 4 KOCIAKI z Łomianek, młodsze rodzeństwo Krówka, który miał być otruty

Niektóre oferty są hurtowe, ale niektóre są jak widać w miarę pojedyncze, np. kociak nr 7. Albo tylko 2 sztuki w pakiecie jak nr 5-6... nie tęsknicie za potymczasowaniem 7-tygodniowego słodkiego stworzonka? :kotek:

HELP!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 12, 2009 9:52 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

hmm. "tęsknić" to chyba zbyt duże słowo.. chyba ostatecznie można by "przeboleć" albo "jakoś to znieść" ale musimy najasmprzód jedną kwestię techniczną załatwić.. trochę od nas niezależną, a związaną z przykrym faktem, iż niestet nie mieszkamy we własnym mieszkaniu... postaramy się rozwiązać.

mih

Post » Pon paź 12, 2009 9:55 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Ja mam rudego na przechowaniu ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon paź 12, 2009 10:23 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

alix, to może drugiego do pary? ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 19, 2009 9:38 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

W niedzielę poszliśmy na spacer na Stary Żoliborz, zobaczyć, jak się miewa mama Laosia i pozostałej trójeczki. Mieliśmy szczęście i ją spotkaliśmy :) To na pewno ona, bo na tym samym podwórku i z przyciętym uszkiem. Koteńka wygląda dobrze, ma ładne, czarne futerko - już nie jest taka zrudziała i wyleniała jak kiedyś. W śmietniku stały michy, a w okienku piwnicznym była dziura jak zawsze. Jak na wolnożyjącego kota, wiedzie jej się nieźle.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon paź 19, 2009 13:53 Re: wątek Lao i Malagi. GŁOSUJ NA JOPOP!

Jopop wygrała wewnętrzne głosowanie na miau.pl, teraz solidarnie głosujemy na nią na forum Krakvet. Zachęcam :D

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - październik 2009”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 3(trzecią :D )-Jopop
i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6!

Edit: ankieta jeszcze nie powstała, ale na forum można się już zarejestrować ;)

seidhee

Post » Wto paź 20, 2009 8:15 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Seidhee, odpowiedziłam Ci w moim wątku - spróbuj postawić roślinę na oknie i umiarkowanie podlewać - powinna przeżyć. Oczywiście zagłosuję na Jopop! Mój rudy tymczas wrócił już do siebie ... a ja po cichu zastanawiam się nad następnym kotkiem na przechowanie - do końca tygodnia się wyjaśni, czy mogę wziąć tego, o którym myślę.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto paź 20, 2009 8:31 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Poznajcie Władka, naszego maleńkiego tymczasika:
http://picasaweb.google.pl/seidhee/WAdek#

Mih zgodził się na tymczasa, który będzie "tylko jeden, zdrowy, szczepiony, oswojony i bez tych hifów i białaczek". No to jest :) Decyzja została podjęta w czasie, jaki jest potrzebny, żeby w czajniku zagotowała się woda. Potem zadzwoniłam do lecznicy, gdzie Władek siedział w klatce, i dowiedziałam się, że testy na FIV i FeLV można mu zrobić od ręki. Więc pojechałam i wróciłam cięższa o kota, ale lżejsza o 85zł za testy :P
W domu okazało się, że jego główną cechą jest nadpobudliwość i skłonność do szaleńczych zabaw. Nie okazał żadnego stresu, wypadł z transporterka i skoczył na Laosia. Tłukł się z Laosiem i biegał bez przerwy przez 3 godziny, chyba musiał odreagować siedzenie w klatce. Potem wyrzuciliśmy nasze koty z pokoju i poszliśmy spać, a mały położył się z nami i mruczał... mruczał... mruczał... Obudziłam się w nocy, a on nadal mruczał... Potem znów... Mruczał chyba całą noc :D Mruczał też, kiedy się obudził i próbował przegryźć mi ucho, a potem nozdrze.
Co za przedziwny kot.

Alix76 - spróbuję :) Kciuki za tymczas.
Ostatnio edytowano Wto paź 20, 2009 11:19 przez seidhee, łącznie edytowano 1 raz

seidhee

Post » Wto paź 20, 2009 9:13 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Władek jest mocno nadpobudliwy i w ogóle nie zna tego uczucia co się nazywa strach. To, że przegonił Menażkę- to normalne.. ale Laosia??!! Laoś jest młodym, niepełnoletnim ojcem zastępczym i chyba nie nadaje się do wychowywania dzieci .. ale trzeba mu przyznać, że chociaż cały czas jest zaczepiany w ogon, łapki, skacze mu się na kark i podgryza w ucho oraz nie pozwala spokojnie zjeść, to jednak nie pozwala sobie na zagryzienie przyszywanego synka :piwa: :) inetligentny, wrażliwy kot... :ryk:
Mały zaś wygląda z boku jak miniaturowa koreańska świnka i nie panuje nad emocjami. ale niech sie wybiega.. może się jakos utemperuje....jehh

mih

Post » Wto paź 20, 2009 11:51 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Jest już ankieta na KrakVecie.
Głosujcie na Joannę Popko :) Jest trzecia na liście.

seidhee

Post » Wto paź 20, 2009 12:46 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Ale słodziak!!! :D

:1luvu:

kapitalne ma to futerko na grzbieciku :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto paź 20, 2009 12:49 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

Poddasze pisze:kapitalne ma to futerko na grzbieciku :D

Prawda? Dla mnie to wygląda, jakby na burej łacie była jeszcze biała plama :)

seidhee

Post » Wto paź 20, 2009 13:07 Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)

A futro sobie pewnie myśli: jestem całe białe! tylko jakiś bury kot mi się przyczepił od spodu... no bezczelność! :mrgreen:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

[poprzednia][następna]