K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 10, 2009 15:30 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kastapra pisze:
Akima pisze:Apeluje o pomoc przy allegro. Jak będe musiała zrobić sama nowe ogłoszenia to zajmie mi to wiele godzin. jak podziele się z kimś to może oglądnę film wieczorem w spokoju. Tak nie można!!!!

Proszę o wystawienie:

Milki i Joasi - mają tylko zbiorcze
Rity - ona juz może iść do nowego domu
Glusia
Fumika
Fredzi
Bercika
Bono
Basia
Krótka
Nastka
Hana
Hugo

Wszystkie są obecne w zbiorczych, które aktualizuję ale potrzebują tez osobnych

Prosze nie wystawiać Ryfki i Esmy. One będa miały specjlane allegro ode mnie i Lutry!

Ja od rana wystawiam Pninie, międzyczasie sp.. się internet i tak siedze 2 godziny przy jednym ogłoszeniu. Ludzie dzwonia z allegro, ale nie ma na nim wielu naszych kotów. Sprawdzcie na pierwszej stronie aukcji http://www.afn.pl które koty sa wystawione i pomóżcie ogłaszać te których nie ma. Ja nie mogę spędzać każdej wolnej chwili na allegro!

Akima dziś!!!!!!!!!!!!! 100%, właśnie się za to zabieram, do wieczora będzie

Koty, o których pisała Akima, już wystawiłam. Jeżeli możesz, to sprawdź, które nie mają osobnych aukcji i wystaw.
Te, które zrobiłam, będę odnawiać, jak się skończą.
Awaryjnie mogę pomóc przy Allegro, ale nie jestem w stanie kontrolować całości, bo oprócz tego mam do zrobienia inne portale, co zajmuje mi co najmniej 2 godziny codziennie.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob paź 10, 2009 15:31 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Witam serdecznie po sporym czasie mojej nieobecności na forum.
Dziś dopiero nadrobiłam zaległości w doczytaniu wszystkiego.
A teraz co u mnie..
niestety z Mopikiem jest bardzo żle...we wtorek 6.10,od godzin wieczornych,dostał mozna powiedzieć zapasci..zwymiotował mi wszystkie lekarstwa a potem wymiotował średnio co 2 godziny przez cała noc..Myślałam że mi nocy nie przeżyje...słabł w oczach... Rano pojechałam do wetek na Grenadierów(tam leczy swoje tu w Krakowie Pani Alina).Dostał kroplówki dożylne,furosemid,lekarstwa przeciwymiotne,przeciwzapalne i przeciwbólowe.Wygląda na to że nerki mu się całkowicie wyłaczyły,bo nie sikał.Na szczęście gdzieś po 3 godzinach od podania furosemidu,kot zaczoł sikać.Ale był w takim stanie że lekarka powiedziała otwarcie że jeśli do następnego dnia czyli do czwartku rana nie będzie normalnie sikał(dostawał dużo płynów dożylnie)to nic już nie da się zrobić i zasugerowała uśpienie.
Na szczęście jego stan się do rana poprawił.
I też dlatego raczej nie miałam czasu ostatnio na forum...kursuję...pomiędzy szkołą(dzieci odprowadzić i odebrać),wetkami(jazda na Bronowice codziennie po nowe leki i kroplówki(na szczęscie bez kota,bo podaję je w domu sama),a czasem jeszcze jakaś dorywcza robota by podreperować budrzet domowy.
Oczywiście wszystko co dotyczy leczenia jest na bieżąco telefonicznie konsultowane z Panią doktor Suszyńską z Warszawy.
Niestety jak narazie jest minimalnie tylko lepiej..co prawda nerki choć trochę pracują bo kotek sika...ale jeszcze nie chce jeść(jest na dokarmianiu dożylnym)i siedzi cały czas pod łózkiem i 99% doby śpi...
Mam cały czas nadzieję że wyciągnę go z tego do stanu w miarę normalnego funkcjonowania...bo do końca zdrowy to on już nigdy nie będzie... :(
Pozdrawiam..

anna09 mocz możesz złapać zamykając kota w pomieszczeniu z całkowicie pustą kuwetą(bez żwirku)A potem tylko sciągnąć do szczykawki...
Ja tak robię i się sprawdza...

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Sob paź 10, 2009 15:48 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

anna09, pozwoliłam sobie dodać Twoje zdjęcia Oczka do galerii wielopolan. Jest na stałe podlinkowana w moim podpisie i na 1. stronie wątku, co może ułatwić szukanie.
Zaraz wrzucę też nowe zdjęcia mojej Ryśki.

queen_ink

Post » Sob paź 10, 2009 16:32 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kastapra pisze:
Akima pisze:Apeluje o pomoc przy allegro. Jak będe musiała zrobić sama nowe ogłoszenia to zajmie mi to wiele godzin. jak podziele się z kimś to może oglądnę film wieczorem w spokoju. Tak nie można!!!!

Proszę o wystawienie:

Glusia
Fumika
Fredzi
Bercika
Bono
Basia
Krótka
Nastka
Hana
Hugo

Prosze nie wystawiać Ryfki i Esmy. One będa miały specjlane allegro ode mnie i Lutry!

Ja od rana wystawiam Pninie, międzyczasie sp.. się internet i tak siedze 2 godziny przy jednym ogłoszeniu. Ludzie dzwonia z allegro, ale nie ma na nim wielu naszych kotów. Sprawdzcie na pierwszej stronie aukcji http://www.afn.pl które koty sa wystawione i pomóżcie ogłaszać te których nie ma. Ja nie mogę spędzać każdej wolnej chwili na allegro!

To się dogadajmy kto co bierze :-) bo jeszcze quin_ink dołączyła

Ja zrobiłam nową Ryfkę, nową Joasię i Milkę. Zrobię Franka i Kryzę. Reszta nalezy do was. Popatrzcie co się wyświetla w aukcjach AFN. Nie ma tam Joasi i Milki bo mi się w tytule AFN nie zmieścił, ale są ogłaszane i ich pilnuję :-)

Dziękować
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob paź 10, 2009 17:13 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

queen_ink pisze:
kastapra pisze:

Proszę o wystawienie:

Glusia
Fumika
Fredzi
Bercika
Bono
Basia
Krótka
Nastka
Hana
Hugo

Koty, o których pisała Akima, już wystawiłam. Jeżeli możesz, to sprawdź, które nie mają osobnych aukcji i wystaw.
Awaryjnie mogę pomóc przy Allegro, ale nie jestem w stanie kontrolować całości, bo oprócz tego mam do zrobienia inne portale, co zajmuje mi co najmniej 2 godziny codziennie.

Ja tez wystawilam juz większość tych kotów, trudno będą się powtarzać...Też nie kontroluję już tego

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob paź 10, 2009 17:35 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

To trudno :)
Będę pilnować tych, które wystawiłam.

Dodałam 4 nowe zdjęcia Ryśki tutaj: http://picasaweb.google.com/gerith/Szylkretka

queen_ink

Post » Sob paź 10, 2009 19:00 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Dziewczyny, nie wiem, jak uważa większość, ale moim zdaniem, allegra nie powinny się powtarzać, zwłaszcza jak są w nich różne teksty, trzeba pamiętać, że teksty też są zmieniane, pojawiają się nowe zdjęcia itp.
Merci za ogłoszenia. Tak na pierwszy rzut oka, to brakuje małych grzybiarzy od Agi, nie wiem, czy wysyłała zdjęcia, ale chyba tak. Jeśli nie, to dajcie znać.
Skoro Kastapra i Akima odpowiadają, żeby allegro było, to dbajcie proszę o to, aby było aktualizowane.
Czy ktoś może mnie poinstruować, jak wstawiać zdjęcia do ogłoszeń na gazeta.pl, chciałabym tam regularnie wstawiać koty.
Dzięki z góry.
A
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob paź 10, 2009 19:04 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

kastapra pisze:
Awaryjnie mogę pomóc przy Allegro, ale nie jestem w stanie kontrolować całości, bo oprócz tego mam do zrobienia inne portale, co zajmuje mi co najmniej 2 godziny codziennie.Ja tez wystawilam juz większość tych kotów, trudno będą się powtarzać...Też nie kontroluję już tego

a nie może sobie każda z Was sprawdzić co jest wystawione i porównać z pierwszą stroną? w tym momencie nie ma tam jeszcze tylko wrzuconych moich Muchomorów (Akima sama wystawia Naukowców). Na tę chwilę sytuacja jest taka, że wiele kotów powtarza się, Joasia z Milką są nawet 3 razy, każda aukcja z innym opisem, na części aukcji opisy z przed pół roku (przecież zostały zmienione aby poskutkowały). Nie ma natomiast w ogóle moich Muchomorów. Nie szkoda Wam podwójnej/potrójnej pracy, czasu? Była mowa, że Akima wystawia małolaty, Kastapra resztę. Jest więcej kotów, doszła częściowo do pomocy Queen_ink. Nie może być jakiś inny podział? Akima ogony do pół roku, Kastapra dziewczyny, Queen_ink facetów? Albo jakkolwiek inaczej ale aby miało to ręce i nogi? :roll: Wkładacie w to masę pracy i własnego wolnego czasu (który mogłybyście wykorzystać dla siebie), jak się okazuje połowę niepotrzebnie :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob paź 10, 2009 19:11 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Tweety pisze:
kastapra pisze:
Awaryjnie mogę pomóc przy Allegro, ale nie jestem w stanie kontrolować całości, bo oprócz tego mam do zrobienia inne portale, co zajmuje mi co najmniej 2 godziny codziennie.Ja tez wystawilam juz większość tych kotów, trudno będą się powtarzać...Też nie kontroluję już tego

a nie może sobie każda z Was sprawdzić co jest wystawione i porównać z pierwszą stroną? w tym momencie nie ma tam jeszcze tylko wrzuconych moich Muchomorów (Akima sama wystawia Naukowców). Na tę chwilę sytuacja jest taka, że wiele kotów powtarza się, Joasia z Milką są nawet 3 razy, każda aukcja z innym opisem, na części aukcji opisy z przed pół roku (przecież zostały zmienione aby poskutkowały). Nie ma natomiast w ogóle moich Muchomorów. Nie szkoda Wam podwójnej/potrójnej pracy, czasu? Była mowa, że Akima wystawia małolaty, Kastapra resztę. Jest więcej kotów, doszła częściowo do pomocy Queen_ink. Nie może być jakiś inny podział? Akima ogony do pół roku, Kastapra dziewczyny, Queen_ink facetów? Albo jakkolwiek inaczej ale aby miało to ręce i nogi? :roll: Wkładacie w to masę pracy i własnego wolnego czasu (który mogłybyście wykorzystać dla siebie), jak się okazuje połowę niepotrzebnie :(

Si!
Ale ja mam np. swoje aukcje które tylko odnawiam, to po co ktoś to też wystawia? Ja już nie wiem, niech ktoś coś ustali bo mi głowa puchnie. Akima nic nie pisała o Muchomorach, więc myślałam że wystawiła. Mam ich, więc wystawię.

kastapra

Post » Sob paź 10, 2009 19:17 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kastapra, niektóre z "Twoich" kotów zmieniły opisy i dlatego były wystawione przez Akimę, tych już nie musisz wystawiać. Ustalcie taki podział, żeby Wam było wygodnie, szkoda czasu, jak napisała Aga.
Ja chcę robić na gazecie koty, ale nie umiem wstawić zdjęcia - baran jestem, pół konferencji spędziłam na czytaniu, jak, ale nie wychodzi.
:x
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob paź 10, 2009 19:20 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

lutra pisze:Kastapra, niektóre z "Twoich" kotów zmieniły opisy i dlatego były wystawione przez Akimę, tych już nie musisz wystawiać. Ustalcie taki podział, żeby Wam było wygodnie, szkoda czasu, jak napisała Aga.
Ja chcę robić na gazecie koty, ale nie umiem wstawić zdjęcia - baran jestem, pół konferencji spędziłam na czytaniu, jak, ale nie wychodzi.

Amelko, podaj link do tych ogłoszeń
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob paź 10, 2009 20:02 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

anna09 pisze:Oczko wczoraj wieczorem zrobił siusiu do kuwetki chłopaków, a później (kiedy już leżałam w łóżku) zostawił coś grubszego w kuwetce w pokoju, a potem nad ranem znowu zrobił siusiu w kuwetce w przedpokoju (za to Baks zrobił siusiu do kuwetki w pokoju :lol: ). Generalnie Oczko jest kotem nocnym. Większość dnia spędza pod łóżkiem (gdzie je i pije), a wieczorem zaczyna chodzić po mieszkaniu (właśnie od jakiegoś czasu chodzi :D ) i polegiwać w różnych miejscach i tak jest przez znaczną część nocy (dzięki czemu nie śpię, tylko nasłuchuję, co robi).

Edit: Wzruszyłam się. Oczko się bawi!!! Sam wziął sobie myszkę spod ławy i się nią bawi :lol: :1luvu:

Oj ślicznie :D :D :D
I wieści wspaniałe - kuwetka jednak a się lubić ;)
Anna09 wrzuć proszę jakieś fotki Oczka u Ciebie :roll:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob paź 10, 2009 20:05 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

panikota pisze:
anna09 pisze:Oczko wczoraj wieczorem zrobił siusiu do kuwetki chłopaków, a później (kiedy już leżałam w łóżku) zostawił coś grubszego w kuwetce w pokoju, a potem nad ranem znowu zrobił siusiu w kuwetce w przedpokoju (za to Baks zrobił siusiu do kuwetki w pokoju :lol: ). Generalnie Oczko jest kotem nocnym. Większość dnia spędza pod łóżkiem (gdzie je i pije), a wieczorem zaczyna chodzić po mieszkaniu (właśnie od jakiegoś czasu chodzi :D ) i polegiwać w różnych miejscach i tak jest przez znaczną część nocy (dzięki czemu nie śpię, tylko nasłuchuję, co robi).

Edit: Wzruszyłam się. Oczko się bawi!!! Sam wziął sobie myszkę spod ławy i się nią bawi :lol: :1luvu:

Panikota, nie doczytałaś dzisiejszego wpisu - Oczko jednak posikuje pozaa kuwetą :(
A zdjęcia Oczka u mnie już są - wstawiła je Mjs :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob paź 10, 2009 20:09 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

lutra pisze:Kastapra, niektóre z "Twoich" kotów zmieniły opisy i dlatego były wystawione przez Akimę, tych już nie musisz wystawiać. Ustalcie taki podział, żeby Wam było wygodnie, szkoda czasu, jak napisała Aga.

Na gazecie robiłam kiedys, ale odkad nie da sie wstawiac zdjec to zwatpilam, bezsens ten portal

kastapra

Post » Sob paź 10, 2009 20:09 Re: K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

panikota pisze:

Oczko??
Ojej, domek mu służy!! Kochany ciapulek :)

kastapra

[poprzednia][następna]