DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 21:14 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Rumba nie wygłupiaj się :ok:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Wto paź 06, 2009 9:28 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Rumba sama pojadła trochę śniadania - siedziałam i pilnowałam, żeby inne footra jej nie wyjadały i płakać mi się chciało z radości... i suchym się zainteresowała... dziś wyniki krwi i może to nam coś wyjaśni... pomysłów już brakuje... nie odpuszczę jej...
Brodzia uwielbia robić mi peeling twarzy... mruczy przy tym jak najęta... oczko Bydzi lepsze... Melisa dała się dziś odgonić od miski Fuksji... Rata tak się śpieszyła z jedzeniem, że pawik po śniadaniu wylądował na podłodze w kuchni...
do weta zabiorę też dziś Kajtka, bo nie podoba mi się jak trzyma uszy... jeszcze trzepie głową, być może ma kumpli... i zaczynamy socjalizację ze stadem po powrocie...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro paź 07, 2009 13:13 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Bydzia i Brodzia nie mają jakoś szczęścia... pani zadzwoniła dziś rano i oświadczyła, że rezygnuje, gdyż przywiozła sobie kota z Gdańska...
także panny nadal czekają...
Rumba zaczęła sama jeść... rozrabiać też pomału... Weta zaliczyła za to Bojka - wróciło wszystko co leczyliśmy...
reszta jak zwykle...

Matahari

Post » Śro paź 07, 2009 13:36 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

ja jestem wciąż pod urokiem tego, co napisałaś Małgośo Mikusiu, że sobie łapką sam miseczkę przesuwa, jak mu się czekanie znudzi :D Oby chłopak kiedyś znalazł taką miseczkę tylko dla siebie... na własność... razem z człowiekiem...

wielkie kciuki za zdrówko całego towarzystwa :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro paź 07, 2009 19:54 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Poddasze pisze:ja jestem wciąż pod urokiem tego, co napisałaś Małgośo Mikusiu, że sobie łapką sam miseczkę przesuwa, jak mu się czekanie znudzi :D Oby chłopak kiedyś znalazł taką miseczkę tylko dla siebie... na własność... razem z człowiekiem...

Poddasze my sie nawet nie łudzimy...Mikus jak i Ripley to koty nieadopcyjne, do tej pory uciekają nawet przed nami gdy chcemy je pogłaskac.
Zostana w DT u Matahari do końca swoich dni. Oby tylko było im tutaj dobrze.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Śro paź 07, 2009 21:23 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

ja tak samo myślałam o Fruzi u nas... Dzisiaj po kilku miesiącach w swoim własnym domku nadal nie daje się dotykać. Ale trafiła na wyjątkowych ludzi. Wystarczy im, że druga kicia się mizia, a Fruzia jest dla nich największym skarbem chociaż pozwala się dotknąć tylko w sumie przy konieczności zabrania do weta... :) czasami cud się przytrafia... w każdym razie trzymam za taki cud kciuki...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw paź 08, 2009 11:57 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Poddasze to takie optymistyczne co piszesz. Oby nam nigdy nie zabrakło optymizmu!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob paź 10, 2009 12:43 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Gabryś już u mnie... po wizycie u weta... chłopak jest tak zarobaczony, że robale wyłażą mu już odbytem... na razie nie dostał nic na życie wewnętrzne, bo są inne ważniejsze rzeczy do opanowania - np. kichanie napadowe... Gabryś dostał do wyłącznej dyspozycji łazienkę... intensywna socjalizacja przed nami...
Kajtek dostał w związku z tym eksmisję z łazienki i zainstalował się w kuchni... praktycznie bezboleśnie przyjął zmianę...
Poznaniaki niezadowolone, przesiadują pod łazienką i proszącym wzrokiem patrzą na mnie - wpuść nas...
Kizia ma alergię - albo pokarmową albo na pchły... leki zapodane, odpchlanie wieczorem i czekają nas kąpiele... jak nie pomoże, będzie dieta... najbardziej nurtuje mnie skąd pchła... kto przytargał... bo niewykluczone jest, że tylko ją ukąsiła i poszła sobie - nie znaleziono odchowów zewnętrznych kumpli na Kizi...
reszta w normie...

Matahari

Post » Sob paź 10, 2009 13:51 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

biedne nasz poznaniaki, takie nieszczescie je spotkalo ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie paź 11, 2009 17:08 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Wyjechałam już od Matahari. Ciężko było Gabrysia zostawić. Wielki, a taki bezbronny. Jedna wielka kupka nieszczęścia. On się poddał :( Ma dość. Ja to widzę. I naprawdę ciężkie zadanie przed Matahari. Przywrócić cierpiącemu kotu wiarę w człowieka i chęć do życia. Potrzebujemy mnóstwa kciuków. Prosimy!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie paź 11, 2009 19:43 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Gabryś ma bazarek. Może się spodoba?
viewtopic.php?f=20&t=101563
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon paź 12, 2009 9:33 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

może nie do końca się poddał Aga... mam wrażenie, że coś w pyszczku mu przeszkadza, boli i nie pozwala jeść... pojedzie jednak dzisiaj do weta... kuweta jest w użytku...

Matahari

Post » Pon paź 12, 2009 9:34 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

no i tego wszystkiego zapomniałam... Rambo w sobotę pojechał do domu...

Matahari

Post » Pon paź 12, 2009 12:55 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Jak rozumiem Małgosiu, to kutnowski Kajtek wrócił niestety z adopcji. Bardzo smutne :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Wto paź 13, 2009 23:22 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu

Puk puk.Czy jest ktoś w tym domu tymczasowym? :D

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

[poprzednia][następna]