Mordownia w Olkuszu - przekręt z 1% :[

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 08, 2009 13:50 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

Pomogły! :D Bo Kicia wraca pomału do formy, a reszta rodzeństwa ma się dobrze. Dostałam kolejną porcję cudnych zdjęć, przez weekend obiecuję w końcu je wstawić :oops:

Potem szczepionka i zaczynamy szukać domków :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw paź 08, 2009 20:31 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

Kinya pisze: Kicia wraca pomału do formy, a reszta rodzeństwa ma się dobrze.

:D :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt paź 09, 2009 12:46 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

I jeszcze dziś dzwoniła pani która chcę wziąć jedną z czarnulek ode mnie :D
Muszę się pospieszyć z tymi fotkami, bo inaczej kicia pojedzie do ds zanim jej jakąkolwiek zrobię :oops:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt paź 09, 2009 22:10 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

Zanim państwo zainteresowani Kicią do mnie dotarli, Zosia przekazała do bardzo dobrego - według Zosi oceny - domku jedną z buraniek :dance:

Oto szczęściara Wiktoria:
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob paź 10, 2009 18:16 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

Jaga ma dom!! Państwo tak wspaniali, że chciałabym żeby każdy kot miał takich :1luvu:
Zdjęć koteczek nie mam zbyt wiele i jeszcze z komórki :oops: ; zamazane, bo kicie to żywe sreberka. A wiele zdjęć nie wychodzi, bo czarnulom zrobić trudno.

Jaga:
Obrazek

Została u mnie jeszcze Koszi, która chyba dołączy do reszty rodzeństwa, które jest w dt na Bronowicach:
Obrazek

A tu siostry jeszcze razem na kuchennym stole - na pierwszym planie Jaga, z tyłu Koszi
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 11, 2009 11:51 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Pomocy!

Piękne kotki :)
Wspaniale, że mają dobre domki.
I za takie domki dla pozostałych :ok: :ok:

mahob

Post » Wto paź 13, 2009 22:52 Re: Mordownia w Olkuszu - 10 kociąt w kartonie. Szukają domów.

Przedstawiam Wam dwóch chłopaków, którzy czekają na swoje dobre domy:
Diabelski Henio:
Obrazek

I romantyczny Edzio:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro paź 14, 2009 7:46 Re: Mordownia w Olkuszu-10 kociąt w kartonie. Szukamy ds!

Fajne chłopaki :)
A Henio... :roll: Toż on jest jak mój kochany Henryczek - taki sam słodki czarnuszek :1luvu:

mahob

Post » Czw paź 15, 2009 15:45 Re: Mordownia w Olkuszu-10 kociąt w kartonie. Szukamy ds!

Szykuje się domek dla małej Koszi :wink:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt gru 04, 2009 23:51 Re: Mordownia w Olkuszu-nowe kociaki ;( Szukamy ds!

Niedobre wieści z Olkusza. W "schronie" znowu są kociaki :cry: Tym razem trzy. Siedzą w tym zimnie i brudzie :cry:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob gru 05, 2009 16:00 Re: Mordownia w Olkuszu-kolejne trzy biedaki ;( Szukamy dt!

a w jakim wieku są kociaki?

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob gru 05, 2009 16:58 Re: Mordownia w Olkuszu-kolejne trzy biedaki ;( Szukamy dt!

Missieek napisała, że podrostki, więc przypuszczam że mają około 3-4 miesięcy.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob gru 05, 2009 20:41 Re:

Kinya pisze:
wellington pisze:Odnosnie paszkwilow publikowanych przez Dziennnik Polski tu link do dzisiejszej audycji Kundel Bury i Kocury , TVP Krakow :

http://ww6.tvp.pl/7400,20090226886689.strona

Może tak bardziej po polsku piszmy, co? Prawidłowa odmiana to chyba jeszcze głęboka podstawówka.

Tak sobie czytam starsze posty o Pani Annie i widzę pewną analogię. Nas pewna organizacja Chrzanowska też podobnie chciała w taki sam sposób " załatwić" :-) Cieszę się, że autorka programu pokazała prawde:-) zauważyłam też, że jak już komuś brakuje argumentów to zawsze wtedy zaczyna wytykać drugiej stronie błedy w pisowni;-) Pierwszy raz czytam o tej Pani Ani, ale nie ukrywam, że byłabym dumna gdybym miała zaszczyt ją poznać.

cangu

Post » Sob gru 05, 2009 22:04 Re: Re:

cangu pisze:
Kinya pisze:
wellington pisze:Odnosnie paszkwilow publikowanych przez Dziennnik Polski tu link do dzisiejszej audycji Kundel Bury i Kocury , TVP Krakow :

http://ww6.tvp.pl/7400,20090226886689.strona

Może tak bardziej po polsku piszmy, co? Prawidłowa odmiana to chyba jeszcze głęboka podstawówka.

Tak sobie czytam starsze posty o Pani Annie i widzę pewną analogię. Nas pewna organizacja Chrzanowska też podobnie chciała w taki sam sposób " załatwić" :-) Cieszę się, że autorka programu pokazała prawde:-) zauważyłam też, że jak już komuś brakuje argumentów to zawsze wtedy zaczyna wytykać drugiej stronie błedy w pisowni;-) Pierwszy raz czytam o tej Pani Ani, ale nie ukrywam, że byłabym dumna gdybym miała zaszczyt ją poznać.

Ciekawe co Ci tak przeszkadza w dostąpieniu owego zaszczytu 8) Na pewno by się przydało takie wsparcie bohaterce artykułu, tym bardziej że spotkałam sporo osób, które do dziś żałują tego, że miały z tą osobą jakikolwiek kontakt.

W ogóle odgrzewanie stęchłych kotletów :roll: Też dostrzegam pewną analogię, tyle że w tym, iż osoby które jakoś niewiele mają do zaoferowania zwierzakom z Olkusza (dla których przecież powstał ten wątek) po wielu miesiącach wracają do artykułu z DP - patrząc już z czysto dziennikarskiego punktu widzenia bardzo rzetelnego. Chwalonego przez Ciebie programu na studiach dziennikarskich nie zaliczyłby nikt, bo jest tak kiepski i jednostronny. Chyba, że miałby służyć jako przykład totalnej manipulacji - tutaj najwyższe noty gwarantowane :ok:

A ja zauważyłam, że jak komuś brakuje argumentów to urządza akcję trollowania na wątku. Owe wytknięcie przeze mnie błędów miało dobitnie zwrócić uwagę na niski poziom podjętej przez w. dyskusji, przede wszystkim merytoryczny, oraz wspomnianą chęć zaśmiecania i zdyskredytowania wątku. Zresztą poczytaj dokładnie to znajdziesz, nie będę się powtarzać i tłumaczyć przed osobami, którym nic nie jestem winna.

Temat już dawno oklepany i znudzony, w celu żalenia się na innych tudzież poszukiwania sensacji, załóż własny wątek skoro nie masz zamiaru pomagać tym kotom.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie gru 06, 2009 10:19 Re: Mordownia w Olkuszu-kolejne trzy biedaki ;( Szukamy dt!

Wzięła bym te kociaki ale właśnie umiera mi w domu jedno z dwóch malutkich, które odkarmiłam od maleńkiego prawdopodnie na FIP (test pozytywny). Nie mam miejsca gdzie bym je mogła odizolować od moich dorosłych a nie mogę ryzykować ich życia na wypadek gdyby te małe olkuskie miały właśnie FIP. Na wszystko inne moje koty są szczepione, ale ten FIP to okropieństwo i na to nie ma lekarstwa ani skutecznej szczepionki. Serce mi pęka, że tam są ale mam związane ręce. Chciałabym powiedzieć dawajcie je tutaj ale rozsądek musi wziąć góre. Ale uda wam się!

A co do odgrzebywania to poprostu wspomniałam bo mnie to poruszyło. Następna osoba z dobrym sercem i poświęcająca się dla tych zwierząt, które już by nic w życiu dobrego nie czekało staje się ofiarą nagonki z czystej zawiści lub dla zdobycia publiki. Ale nic. koniec Trolowania;-) Kociaki w Olkuszu czekają!

cangu

[poprzednia][następna]