Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 04, 2009 8:38 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Koniecznie kup coś do ssania odkażajacego!!!!!!!-i bierz to co Ci napisałam na moim watku.
Niestety-jesień i wiosna to dla nas zatokowców paskudne pory roku!
Ja po pewnych objawach zauwazyłam,że zapalenia zatok mam na tle alergicznym,to samo miała moja siostrzenica,od kiedy bierze leki p/alergii-problem z zatokami zniknał!
Ja tez musiałam brac allertec czy inne g...o,bo strasznie łzawiły mi oczy w okresie pylenia olchy i leszczyny-wczesna wiosną,a własciwie jeszcze zimą i w tym okresie -o dziwo nie zachorowałam na zapalenie zatok,wiec to mnie utwierdziło w moich podejrzeniach!
Niestety,laryngolodzy lecza tylko objawowo,a wszelkie sugestie ze strony pacjenta kwituja jednym stwierdzeniem:-skoro pani wie lepiej,to po co pani do mnie przychodzi?
No kurna-pełna obraza majestatu :evil: :evil: :evil:
Jak pacjent śmie cokolwiek lekarzowi sugerować? 8O
A tymczasem pacjent o swoim organizmie wie o wiele wiecej od "betonowego lekarza"!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 04, 2009 9:15 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

TŻ pojechał do apteki.
Na lekarzy też czasami brakuje mi słów.
Ja nie jestem z tych co do lekarza chodzą.... no ale jak już stracę głos to bez antybiotyków nie daję rady. Wiem doskonale, że każdy zawsze zapisuje mi Augmentin. Mówię, że ten antybiotyk na mnie nie działa, to patrzą jakbym była z kosmosu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie paź 04, 2009 9:27 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Coś pogrzebałam w programach. Nie mogę otworzyć powiadomień.
Klikam i klikam i nic :evil:
Czy ktoś jest bardziej techniczny niż ja.
Miałam zainstalowaną Mozzilę. Wkurzała mnie. Wczoraj ją usunęłam. Mam wrażenie, że razem z nią jeszcze coś.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Nie paź 04, 2009 9:31 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

O matko!-Augmentin?-a czy to wogóle na cos pomaga????
Ja mam fajnego lekarza I kontaktu-ide do niego i mówie-"Panie doktorze,znów nawrót zapalenia zatok!-a on na to-"To co piszemy?-summamed?-czy cos innego spróbujemy-pomaga nadal?"
Nie mam problemów z wypisaniem konkretnych leków-tym bardziej,że biore bardzo rzadko,czasem raz,czasem dwa razy do roku,więc lekarz wie,że nie idę do niego bez przyczyny!

Tez działam na Mozilli-francowata jest,ale się do niej przyzwyczaiłam.Musze poprosic informatyka,żeby mi włączył explorera-gdzies go mam,ale nie umiem aktywowac-kiepski ze mnie "komputerowiec"-zwłaszcza,że z komputerem mam dopiero od 3 lat do czynienia,a poza tym wszystkiego musze uczyć sie sama,a nie bardzo mam od kogo!
Kasiu-ja dałam sobie spokój z powiadomieniami-powpisywałam sobie watki w zakładki i od czasu do czasu sprawdzam co sie nowego "urodziło" :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie paź 04, 2009 13:30 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Zainstalowałam znowu Mozzile.
Nałykałam się pigułek i lecę świętować urodzinki Meli

Na szczęście teraz z lekarza też korzystam max 2 razy w roku.
Jako dziecko nachorowałam się na anginę. Od 7 roku życia jestem bez migdałków.

Petka

Post » Pon paź 05, 2009 7:36 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Witam porannie z nadzieją, ze nasza Pecia czuje się lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szalona Mela bardzo dziekuje kochanej Cioci za przybycie, pomimo niedyspozycji :D :D :D Ja oczywiscie również!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 05, 2009 7:38 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Niech walka z chorobą przynosi spodziewane efekty :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto paź 06, 2009 16:11 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 08, 2009 16:38 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

no i jak tam :piwa:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw paź 08, 2009 16:44 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Witam cudowną gromadkę i ich Dużą!-Kasieńko-jak głowa?-mam nadzieję,że lepiej!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 08, 2009 17:19 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Na szczęście głowa mnie nie boli.
Ale zwariowana pogoda dzisiaj była. Rano ciepło (ponad 20stopni), a teraz deszcz.

Petka

Post » Czw paź 08, 2009 17:56 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

A u nas cały dzień pada i nie jest za ciepło :? ,ale u nas zawsze Kamczatka,prawie jak na Suwalszczyźnie!

Jak głowa nie boli to i tak juz połowa sukcesu!-tak trzymaj!
A tak wogóle dziewczyny,to czy my kedyś znajdziemy czas dla siebie,zeby się porządnie wyleczyć,odpoczać?-chyba nie :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 08, 2009 18:52 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

U nas dziś to samo, rano słońce i ponad 20 stopni, po południu jesień na całego!

Pozdrawiamy! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw paź 08, 2009 19:55 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

U nas było nawet 26 stopni :roll:
A ja się w pewnym momencie zastanawiałam, dlaczego mi tak gorąco? :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw paź 08, 2009 21:05 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja

Ja do pracy w kozakach i golfie dzisiaj poszłam. :evil:

Petka

[poprzednia][następna]